Η ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ο Γιώργος Τάσιος ήταν ο μεγάλος Έλληνας νικητής στον 37ο Σπάρταθλο, και όπως αποκάλυψε στην «Πράσινη» έτρεξε φορώντας φανέλα του τμήματος μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό της PAO BC Academy ASD, αφιερώνοντας τη νίκη σε αυτά τα παιδιά, αλλά και στην οικογένειά του, που τον στηρίζει σε κάθε βήμα!

Η απολαυστική συνέντευξη του Τάσιου για το Σπάρταθλο και τον αυτισμό

Της Δήμητρας Πολυχρονοπούλου

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που τερμάτισε στον 37ο αγώνα Σπάρταθλον, ήταν ο Γιώργος Τάσιος, φορώντας φανέλα του τμήματος μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό της PAO BC Academy ASD!

Μπορεί να μην είναι στα μητρώα του Παναθηναϊκού ΑΟ, αλλά η καρδιά του είναι… Πράσινη, και θέλοντας να δώσει το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι για όλους, ο Γιώργος Τάσιος αγωνίστηκε στον απαιτητικό και δύσκολο αγώνα των 246χλμ με αφετηρία τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και τερματισμό στην Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του Αρχαίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Φειδιππίδη, ο οποίος πριν τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στην Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στον πόλεμο των Ελλήνων με τους Πέρσες.
Ανήμερα μάλιστα της ημέρας των γενεθλίων του ο σπαρταθλητής, Γιώργος Τάσιος με χρόνο 26:33:48 σημείωσε ατομικό ρεκόρ, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε τον επίπονο αυτόν αγώνα. Ο αθλητής που είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και ας μην είναι στο τμήμα στίβου, μίλησε στην «Πράσινη» για την επιτυχία του αυτή, λέγοντας: «Η προετοιμασία για τον συγκεκριμένο αγώνα διήρκησε περίπου 6 μήνες. Πριν από αυτό το διάστημα ήμουν πάντα σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες Ultra αλλά μικρότερων αποστάσεων. Οι προπονήσεις μου είναι καθημερινές είτε δρομικές και κάποιες μέρες αφορούν την ενδυνάμωση».

Αναφορικά με τις ψυχολογικές διακυμάνσεις που έχει ένας σπαρταθλητής, ο Γιώργος Τάσιος εξήγησε: «Όσον αφορά τον αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό οι διακυμάνσεις της ψυχολογίας είναι πολλές. Στις πρώτες ώρες που δεν έχει επέλθει ακόμη η κούραση έχω μια ευεξία και μια αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε κατ' ευχή. Μετά από τις 10 ώρες όμως το σώμα αρχίζει να πονάει σε κάποια σημεία και το μυαλό προσπαθεί, βάζοντας τη λογική να σε σταματήσει. σε αυτό κάνεις άμεση αντίδραση. Και εκεί είναι το κομβικό σημείο που πρέπει να ηρεμήσεις ενώ τρέχεις και να ξεπεράσεις αυτή τη λογική με θετικές σκέψεις και να πας παρακάτω. Ευτυχώς εγώ είχα αρκετά κίνητρα για να ξεπερνάω κάθε δύσκολη σκέψη και να φτάσω υγιής στον τερματισμό με καλή επίδοση».

«Έτρεξα για τον Παναθηναϊκό και τα παιδιά με αυτισμό»!

Στον ρόλο που παίζει η σύζυγός του και η κόρη του σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και τους λόγους που αποφάσισε να τρέξει με την φανέλα του τμήματος μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό της PAO BC Academy ASD, ο Γιώργος Τάσιος, σημείωσε: «Η οικογένεια μου ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη σε κάθε μου βήμα. Ήθελα να τους δω στον τερματισμό και πήγαινα ακόμη πιο γρήγορα για να φτάσω στις αγκαλιές της γυναίκας μου και της κόρης μου. Η οικογένεια είναι κίνητρο από την πρώτη ώρα της προετοιμασίας μου μέχρι τον τερματισμό. Δεύτερο τεράστιο κίνητρο για μένα ήταν ο σκοπός που έτρεχα: Θεωρώ τον Παναθηναϊκό, που είναι η ομάδα μου, τον μεγαλύτερο σύλλογο στην χώρα όχι μόνο σε τίτλους και σε κόσμο, αλλά και σε καρδιά. Το ελάχιστο που μπορούσα να προσφέρω λοιπόν είναι να τρέξω για το τμήμα των παιδιών ASD μεγαλώνοντας την καρδιά του Παναθηναϊκού μας».

«Κλείνοντας» ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την γυναίκα μου που μου προσφέρει τα πάντα για να πετυχαίνω τους στόχους μου, τον προπονητή μου, Γιάννη Τζανετάκη για το μυαλό και την καρδιά του σαν μέντορας και τέλος τον Δημήτρη Κούτιο, τον άνθρωπο που με ακολουθούσε σε όλο τον αγώνα σαν υποστήριξη στην τροφοδοσία μου».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου