ΑΥΓΟΥΛΕΑΣ: «ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟ, Στέφανος Αυγουλέας, μιλάει στην «Π» με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Αυγουλέας: «Να πετύχουμε την εξυγίανση του Συλλόγου»

Μόλις ένας χρόνος χρειάστηκε για να γίνει και πάλι ο Παναθηναϊκός… κανονικός! Τα προηγούμενα χρόνια τίποτα δεν θύμιζε τον ένδοξο Σύλλογο, ωστόσο η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της διοίκησής του κατάφερε να πραγματοποιήσει σταθερά και μεθοδικά βήματα προς την κανονικότητα!

Ο κόσμος άρχισε και πάλι να χαίρεται που έχει τέτοιες ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Ένα από τα μέλη της διοίκησης που δούλεψαν σκληρά μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο είναι και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου, Στέφανος Αυγουλέας.

Σε συνέντευξή του στην «Πράσινη» έκανε τον απολογισμό αυτού του ενός χρόνου και έθεσε τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό;
«Το πρόσημο είναι θετικό γιατί στον αγωνιστικό τομέα δύο ομάδες ανέβηκαν ήδη στην Α1, το βόλεϊ γυναικών και το μπάσκετ γυναικών, ενώ και το πόλο είναι ως τώρα αήττητο και θα δώσει σε λίγες μέρες τις μάχες του για τα πλέι οφ της ανόδου. Ενώ στο βόλεϊ ανδρών τερματίσαμε τρίτοι στην κανονική περίοδο. Σε ότι αφορά τους δυο άλλους στόχους, δηλαδή την ανάπτυξη των ακαδημιών και την οργάνωση του συλλόγου έχουμε κάνει πολλά θετικά βήματα και θα ολοκληρωθούν τη χρονιά που μας έρχεται. Να σημειώσω ότι σε ότι αφορά τις ακαδημίες, η ομάδα εφήβων βόλεϊ πήρε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά τις αρχές του ΄80, οι Νεάνιδες στο μπάσκετ βγήκαν δεύτερες, οι έφηβοι στην άρση βαρών πήραν το πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε δυο βδομάδες οι Παίδες του πόλο παίζουν στο final four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και είναι το φαβορί».

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;
«Οι στόχοι σε αυτά τα αθλήματα είναι η συμμετοχή στην τετράδα χωρίς όμως να αγνοήσουμε ότι θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Τι χρέος παραλάβατε ως διοίκηση πέρσι και σε τι στάδιο βρίσκεται τώρα η αποπληρωμή των χρεών;
«Το χρέος ήταν 3,5 εκατομμύρια ενώ στη διάρκεια της χρονιάς εμφανίστηκαν και κάποιοι άλλοι. Σήμερα έχει αποπληρωθεί και διακανονιστεί περίπου το μισό. Ούτως ή άλλως ο στόχος είναι στο τέλος της διετίας να έχει εξυγιανθεί ο σύλλογος, πράγμα το οποίο και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε».

 Σε επίπεδο ακαδημιών υπάρχει η ανάπτυξη που θέλατε, στον σύλλογο;

«Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα από πλευράς εγκαταστάσεων είναι τσιγγάνος δηλαδή δεν έχουμε τις υποδομές που υπάρχουν σε άλλους συλλόγους, υπήρξε πρόοδος, αλλά στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά να βελτιωθούμε και σε αυτόν τον τομέα. Δηλαδή είμαστε ένα βήμα πίσω από τους βασικούς μας ανταγωνιστές. Ελπίζουμε ότι με την προοπτική του Βοτανικού και τη βοήθεια από την Πολιτεία, την περιφέρεια και τον Δήμο αυτό το μειονέκτημα θα πάψει να υπάρχει και θα αποκατασταθεί η αδικία».

Ως διοίκηση κάνατε κάλεσμα για νέα μέλη στον σύλλογο, ωστόσο δεν είχε την ανταπόκριση που περιμένατε. Φέτος τι κινήσεις αναμένεται να γίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση;
«Πέρα από την καμπάνια που θα ξεκινήσει έγκαιρα και από το γεγονός ότι η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει δώσει δείγματα γραφής έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ώστε κάθε φίλαθλος που θα αγοράζει εισιτήριο διαρκείας να γίνεται και μέλος του Παναθηναϊκού ΑΟ. Επιπλέον είμαστε σε συνεννόηση με ΠΑΕ και ΚΑΕ για συνεισφορά σε μεμονωμένα εισιτήρια. Όμως είναι ευκαιρία να πούμε ότι κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού μπορεί να διαθέσει το ποσό των 50 ευρώ (δηλαδή λιγότερο από τα τσιγάρα ενός μήνα) για να βοηθήσει να φτάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει»

Τέλος πέρσι δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις από επιφανείς παναθηναϊκούς που τελικά δεν τις τήρησαν. Φέτος υπάρχει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν έμπρακτα κάποια τμήματα ή έστω για νέες χορηγίες;
«Το εμπορικό τμήμα του Παναθηναϊκού έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με υποψήφιους χορηγούς αλλά και επιφανείς παναθηναϊκούς ώστε να βοηθήσουν οικονομικά είτε το σύλλογο είτε μεμονωμένα τμήματα. Ελπίζουμε ότι βλέποντάς ότι πετύχαμε την πρώτη χρονιά να πειστούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια ενεργά. Ο σύλλογος θα κάνει πιο γρήγορα βήματα αν πάψει να βασίζεται μόνο στην οικονομική γενναιοδωρία ενός ανθρώπου».

 

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου