ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ: H ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ.

Ο δρομέας του «τριφυλλιού» Δημήτρης Θεοδωρακάκος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μιλήσε για τις συνθήκες της διοργάνωσης

Δημήτρης Θεοδωρακάκος: H διαδρομή είχε όλα τα στοιχεία που κάνουν το άθλημα συναρπαστικό.

Ο Θεοδωρακάκος -που μάλιστα είχε κερδίσει και την 1η διοργάνωση που έγινε το 2011 στην Πάρνηθα- μας είπε σχετικά στο stivoz.gr:

« Ήταν η 7η φορά που ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει το εν λόγω Πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα το οποίο την ασφάλεια των δρομέων στο βουνό, τους σταθμούς υδροδοσίας και όλα αυτά που συνθέτουν τις βασικές παροχές, διότι έτσι και αλλιώς υπάρχει τεράστια εμπειρία από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, αυτά να είναι ”εξασφαλισμένα” σε υψηλό επίπεδο.

Εκεί που υπήρχε πρόβλημα ήταν στην ”χάραξη” της διαδρομής. Ποτέ δεν ήταν όσο ”ορεινή” χρειαζόταν, πέραν από μια διοργάνωση που είχε γίνει πριν κάποια χρόνια στην Πάρνηθα με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών.

Στην Δεσκάτη λοιπόν η διαδρομή είχε όλα τα στοιχεία που κάνουν το άθλημα συναρπαστικό. Μεγάλης διάρκειας και κλίσης ανηφόρα σε πυκνό δάσος (κλίσεις κόντά στο 20%), όπου μέσα σε 6,5χλμ ανεβαίναμε 700μ θετικής υψομετρικής διαφοράς και είχαμε κατέβει και καμια 80αρια. Έπειτα και μέχρι το 12ο περίπου χλμ, κινούμασταν σε αλπικά ”λιβάδια” σε υψόμετρο περίπου 1550 – 1600 μ.

Από εκεί και μετά η κατηφόρα ήταν αρκετά απότομη και με εναλλαγές σε μονοπάτι και δασικό χωματόδρομο, ανάλογης κλίσης με την ανάβαση. Θεωρώ ότι όσοι αγωνίστηκαν, ευχαριστήθηκαν την διαδρομή και είχαν την δυνατότητα να πιέσουν όσο μπορούν…

Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να στηρίξει περισσότερο ο ΣΕΓΑΣ το αγώνισμα αυτό με την τεράστια δυναμική (πολλές διοργανώσεις στην χωρα μας με εκατοντάδες συμμετοχές η κάθε μια), δίνοντας τα ανάλογα κίνητρα σε σωματεία και αθλητές, διότι για την ώρα είναι αποτρεπτικό για αυτούς, είτε γιατί δεν το ”γνωρίζουν” είτε γιατί ”φοβούνται” προπονητές και αθλητές να ”τολμήσουν»

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου