Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟΣΙΤΑ

Στο πλαίσιο των 110 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Σύλλογος έφτιαξε ένα Top110 αθλητών-τριών του με βάση τις επιτυχίες τους.

 

Η ώρα του Αραβοσιτά

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν αθλητές από ατομικά σπορ και η κατάταξη τους είναι με κριτήριο τις μεγάλες στιγμές τους, ενώ ήταν στο δυναμικό του «τριφυλλιού».

 

Στην 76η θέση της «πράσινης» λίστας βρίσκεται ο πολυσύνθετος Αθανάσιος Αραβοσιτάς που είχε πολύπλευρη συνεισφορά στον Σύλλογο.

 

Γεννήθηκε το 1903 και υπήρξε αθλητής και του χόκεϊ της σκοποβολής, καθώς και αθλητής του ποδοσφαίρου,του στίβου αλλά και του τμήματος πετοσφαίρισης.

 

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Αθηναϊκό και το 1926 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟ που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέχρι το 1930.

 

Το άθλημα πάντως στο οποίο έγραψε ιστορία ήταν η σκοποβολή όπου φέρεται να είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το τμήμα το 1928.

Η εξέλιξη του στο άθλημα ήταν ραγδαία και το 1938 αναδείχτηκε χρυσός βαλκανιονίκης στο τυφέκιο ακριβείας. Μάλιστα ήταν ένας από τους καλύτερους σκοπευτές στα Βαλκάνια και συνολικά αναδείχτηκε πέντε φορές χρυσός βαλκανιονίκης.

Επίσης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936, το 1948 και το 1952 ενώ υπηρέτησε τον Σύλλογο και από διάφορα διοικητικά πόστα. Έφυγε από τη ζωή το 1971.

 

 

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 16 Ιουνίου