ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΒΕΛΚΟΠΟΥΛΟ

Στο πλαίσιο των 110 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Σύλλογος έφτιαξε ένα Top110 αθλητών-τριών του με βάση τις επιτυχίες τους.

Συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση με Βελκόπουλο

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν αθλητές από ατομικά σπορ και η κατάταξη τους είναι με κριτήριο τις μεγάλες στιγμές τους, ενώ ήταν στο δυναμικό του «τριφυλλιού».

Στην 84η θέση της «πράσινης» λίστας βρίσκεται ο άλλοτε σπουδαίος δρομέας του Παναθηναϊκού Σταύρος Βελκόπουλος από την Κωνσταντινούπολη (γεν.1910).

Επρόκειτο για έναν αθλητή που σφράγισε με την παρουσία του τη δεκαετία του ΄30 χαρίζοντας μεγάλες επιτυχίες στο «τριφύλλι».

Πέραν του ότι στέφθηκε αρκετές φορές πρωταθλητής κατόρθωσε και διακρίθηκε και εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στους Βαλκανικούς αγώνες.

Στέφθηκε δύο φορές χρυσός βαλκανιονίκης στα 1.500μ. και στα 3.000μ. στιπλ το 1939 ενώ μέχρι τότε είχε κατακτήσει άλλα τέσσερα ασημένια μετάλλια στην ίδια διοργάνωση , έχοντας ως αγαπημένο του άθλημα τα 1500μ. Το 1936 συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες στα 800μ. και την καλύτερη του επίδοση την πέτυχε το 1937 με 1.:59.8.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου