ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Στο πλαίσιο των 110 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Σύλλογος έφτιαξε ένα Top110 αθλητών-τριών του με βάσει τις επιτυχίες τους.

Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος: Η σειρά του Αρβανίτη

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν αθλητές από ατομικά σπορ και η κατάταξη τους είναι με κριτήριο τις μεγάλες στιγμές τους, ενώ ήταν στο δυναμικό του «τριφυλλιού».

Στην 100η θέση βρίσκεται ο άλλοτε σπουδαίος δρομέας του Παναθηναϊκού Κώστας Αρβανίτης ο οποίος κατόρθωσε και πήρε όλα τα…είδη μεταλλίων σε βαλκανικούς αγώνες.

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1910 στις Κουκουβάουνες και εκεί πέρασε όλη του τη ζωή και τιμάται ακόμα καθώς διεξάγονται τα «Αρβανίτεια» ενώ και το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής φέρει το όνομα του.
Εντάχθηκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού το 1932 και δεν σταμάτησε ποτέ να καμαρώνει που έτρεψε με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας τα επόμενα χρόνια στα 1.500μ., στα 5.000μ και στα 10.000μ και σύντομα η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα. Το 1934 στους Βαλκανικούς αγώνες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000μ. με χρόνο 33.50 ενώ κόντραρε μέχρι το τέλος και τον Στέλιο Κυριακίδη. Δύο χρόνια αργότερα απέδειξε και πάλι την φόρμα του καταλαμβάνοντας στην ίδια διοργάνωση το χάλκινο μετάλλιο στα 5.000μ.

Η μεγάλη του στιγμή ήρθε το 1937 στο Βουκουρέστι που κατόρθωσε και πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. με 15:45.5 νικώντας τον Ρουμάνο Κριστέα . Την ίδια χρονιά συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και έκανε εξαιρετικούς χρόνους στα 5.000μ και στα 1500μ.

Εν συνεχεία ακολούθησε ο πόλεμος και επανήλθε για λίγο στην αγωνιστική δράση το 1948 ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω εργασίας καθώς είχε προσληφθεί στην εταιρεία πετρελαίων Shell.

Είχε τέσσερα παιδιά και ο ένας γιος του ο Θανάσης ακολούθησε τα χνάρια του για λίγο και μάλιστα φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Κώστας Αρβανίτης έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου του 1965.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου