ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ: «ΔΕΟΣ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ»

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Η Πράσινη», αποκάλυψε τον μοναδικό του στόχο ενόψει του 36ου ΑΜΑ, τονίζοντας με νόημα: «Θέλω να είμαι και φέτος ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στο Καλλιμάρμαρο».

Γκελαούζος: «Δέος όταν μπαίνω στο Παναθηναϊκό Στάδιο»

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος μετράει αντίστροφα για την τρίτη του συμμετοχή στο κορυφαίο δρομικό γεγονός του κόσμου, τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο!

Ο δρομέας του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ο περσινός νικητής, έχει ρεκόρ στον Μαραθώνιο της Αθήνας 2:26.08 από το 2016, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:21.55 από τις 24 Απριλίου του 2016 στο Μαραθώνιο στο Ντίσελντορφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στην «Πράσινη», στοχεύει στο back to back στον 36ο ΑΜΑ, σε μια από τις δυσκολότερες διαδρομές του κόσμου, που περιέχει τουλάχιστον 10 χλμ. ανηφόρας, θέλοντας ξανά να είναι ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στο Καλλιμάρμαρο!

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας, είναι μια… μυσταγωγία, που οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων σε όλη την υφήλιο επιθυμούν να τρέξουν έστω μια φορά στην ζωή τους. Η κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί. Πρόλαβε να πει «Νενικήκαμεν» και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση, που όμως δεν μαρτυρείται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο, Φειδιππίδη.

«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει ιστορική σημασία! Είναι μια πρόκληση που σου φωνάζει έστω μια φορά στη ζωή σου να την αντιμετωπίσεις»

Στην γραμμή εκκίνησης στον Μαραθώνα, θα φέτος θα λάβουν θέση 18.000 δρομείς, που θα διεκδικήσουν όχι μόνο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά να σημειώσουν και μία καλή επίδοση, με τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο να έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο!

Λίγα 24ωρα πριν την εκκίνηση του 36ου ΑΜΑ, ο Πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, που γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1990, έδωσε μια άκρως απολαυστική και… διαφωτιστική συνέντευξη στην «Πράσινη».

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στη Δήμητρα Πολυχρονοπούλου στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» που κυκλοφορεί!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου