ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΗΤΑΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ»!

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος σαν σήμερα του 1970 σημείωνε παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και ο Σύλλογος δεν ξεχνά ποτέ αυτή τη στιγμή!

Σαν σήμερα: Το πρώτο ελληνικό παγκόσμιο ρεκόρ ήταν «πράσινο»!

Ο τρικαλινός πολυπρωταθλητής, είχε χάσει στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεξικό δύο χρόνια νωρίτερα, με επίδοση 5,40.
Η …απάντηση του ωστόσο ήρθε σαν σήμερα, όταν με επίδοση 5,49 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Ολυμπιονίκης του Παναθηναϊκού, είναι από τότε, ο μοναδικός Έλληνας κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ. Συνολικά, ο Παπανικολάου, κυριάρχησε στο άθλημά του για πολλά χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα όπου ήταν 13 φορές Πανελληνιονίκης με τον Παναθηναϊκό (από το 1961 έως το 1977 με κάποια διαλείμματα) αλλά και στο εξωτερικό με οκτώ βαλκανικούς τίτλους, δύο χρυσά σε Μεσογειακούς αγώνες και ένα αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1966.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου