ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ…

Μια ακόμα μεγάλη μαγική «πράσινη» στιγμή πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα (16/10) το 1968, με πρωταγωνιστή τον επικοντιστή του Παναθηναϊκού Χρήστο Παπανικολάου και ο Σύλλογος την υπενθυμίζει.

Σαν σήμερα: Δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο…

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ερασιτέχνης:

«Ο «πράσινος» θρύλος στο άλμα επί κοντώ έλαμψε με τη σπουδαία παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Μεξικό και εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοση του.

Συγκεκριμένα ο… πράσινος «βασιλιάς των αιθέρων» είχε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος όπου «πέταξε» στα  5 μέτρα και 35 εκατοστά.  Μάλιστα η συγκεκριμένη επίδοση αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ενώ παράλληλα ήταν και νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο τρικαλινός πρωταθλητής ήταν άτυχος καθώς οι αντίπαλοι του …ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τελικά κατέλαβε τη τέταρτη θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Ανατολικογερμανός Νόρντβιγκ που ξεπέρασε τα 5 μέτρα και 40 εκατοστά.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και τον «Σύλλογο μεγάλο» όπου θα είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο τρίτος, ο Ανατολικογερμανό Βόλφγκανγκ Νόρντβιγκ ήταν ένας αθλητής που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο συχνά πυκνά ντοπαρισμένος, όπως αποκαλύφτηκε από αρχεία της Στάζι. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ανάκλησης των μεταλλίων του από τη ΔΟΕ».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου