ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ» ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ»

Σαν σήμερα το 1980 «έφυγε» από τη ζωή ο Απόστολος Νικολαΐδης, που ήταν μια από τις σημαντικότερες μορφές της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: «Η ημέρα του «Πατριάρχη» Απόστολου Νικολαίδη»

Ο Απόστολος Νικολαΐδης, το όνομα του οποίου έχει δοθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς τιμήν της μνήμης του και για την προσφορά του στον Σύλλογο, απεβίωσε στις 15 Οκτωβρίου 1980. Πριν από 38 χρόνια, λοιπόν, το «τριφύλλι» έχασε μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν ήταν δυνατό να ξεχάσει αυτή τη σημαντική ημερομηνία για την «πράσινη» οικογένεια και ανάρτησε ένα σχετικό αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μέρα μνήμης είναι η σημερινή για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού σαν σήμερα το 1980, έφευγε απ’ τη ζωή μία από τις σημαντικότερες μορφές της 110χρονης ιστορίας του Συλλόγου, ο Απόστολος Νικολαΐδης  και φυσικά η «μάνα του λόχου» δεν τον λησμονεί.

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Οκτωβρίου του 1980 όταν ο «πατριάρχης» του Παναθηναϊκού έφευγε απ’ τη ζωή, κάνοντας φτωχότερη την «πράσινη» οικογένεια και αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

«Και οι γίγαντες πέφτουν. Και οι Διογένηδες λυγίζουν. Και οι λεβέντες κι όλοι οι μεγάλοι και τρανοί πεθαίνουν… Έφυγε ο μέγιστος του ελληνικού αθλητισμού, Απόστολος Νικολαΐδης.

Η μεγαλύτερη μορφή και φυσιογνωμία αθλητού και αθλητικού παράγοντα δεν υπάρχει πια» έγραφε η Αθλητική Ηχώ για το χαμό του ανθρώπου που έδωσε όλη τη ζωή για το «τριφύλλι» ως αθλητής και ως παράγοντας, αφήνοντας τεράστιο έργο.

Τη σωρό του μεγάλου ηγέτη του Παναθηναϊκού στην νεκρώσιμη ακολουθία, είχαν πάρει στους ώμους τους οι αθλητές των «πρασίνων» Οικονομόπουλος, Καμάρας, Αντωνιάδης, Ζαχαρόπουλος (στίβος), Γεωργαντής, Ηλιόπουλος (βόλεϊ), Γκάρος, Καλογερόπουλος (μπάσκετ). Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του το ΔΣ του συλλόγου έδωσε το όνομα του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο γεννημένος στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, Νικολαΐδης, εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1914 και εκ τότε τον υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Τεράστιος πολυαθλητής, με σπουδαίες επιδόσεις στο ποδόσφαιρο, τον στίβο, το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Στην πορεία, διετέλεσε προπονητής, πρόεδρος της ΕΠΟ, του ΣΕΓΑΣ και του Παναθηναϊκού. Επί των ημερών του το «τριφύλλι» έφθανε τα 20 τμήματα εκ των οποίων τα περισσότερα έκαναν πρωταθλητισμό.

Άλλωστε ο «πατριάρχης» πίστευε ότι ο Σύλλογος μεγαλώνει, όσο αυξάνονται τα τμήματα που διέθετε, αφιερώνοντας στη γιγάντωση του συλλόγου όλη του τη ζωή».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 23 Ιουλίου