ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ

Σαν σήμερα (12/9) το 1965 το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού σήκωσε ψηλά την πράσινη σημαία στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν σε Αθήνα και Πειραιά.

Σαν σήμερα: Πράσινη σφραγίδα στους Βαλκανικούς

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ερασιτέχνης:

«Σαν σήμερα (12 Σεπτεμβρίου) το 1965  το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού απέδειξε γιατί ο Σύλλογος ήταν …τεράστιος και ο Παναθηναϊκός Α.Ο.  επαναφέρει στις μνήμες όλων των «πράσινων» φιλάθλων τις επιτυχίες  των «τρίφυλλων» αθλητών στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν σε Αθήνα και Πειραιά.

Στη σφυροβολία ο Φραγκίσκος Πολίτης (αριστερά στη φωτογραφία) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με βολή στα 62.45μ.  παίρνοντας  το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα ο Χρήστος Παπανικολάου «πέταξε» στα 4,80μ. και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους  υπόλοιπους βαλκάνιους αντιπάλους του.

Στα 400 μέτρα ο Νίκος Ρεγκούκος κατέκτησε τη τιμητική δεύτερη θέση με 48.04  ενώ εξίσου αξιοσημείωτο είναι και το χάλκινο μετάλλιο που πήρε ο Νίκος Γεωργόπουλος στα 200 μέτρα με 21.8.  Από κει και πέρα ο Μιχάλης Καραγιάννης ήταν τρίτος στο μήκος κάνοντας  άλμα στα 7,43 μ. ενώ ο Λουκάς Λουκά ήταν επίσης  τρίτος στη σφαίρα με  βολή στα 17,71 μ.

Οι Ρεγκούκος-Γεωργόπουλος  ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας 4χ400 όπου πήραν τη τέταρτη θέση με 3.20.9 ενώ οι Κομητούδης-Γεωργόπουλος ήταν δύο βασικά στελέχη της 4Χ100  όπου τερμάτισαν στη  τέταρτη θέση με 42.05.  Τέλος, τιμητική ήταν η πέμπτη θέση που πήρε ο Γιώργος Κάβουρας στο δέκαθλο μαζεύοντας 5.298 β.

Οι «πράσινοι» άσοι  ήταν οι βασικοί «αιμοδότες» της Ελλάδας στη γενική βαθμολογία και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει τουλάχιστον την τέταρτη θέση».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 24 Απριλίου