ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: Η IRON-ΤΖΕΝΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Τζένη Μπουλμέτη ήταν εντυπωσιακή στο Ταλίν αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Ironman και παράλληλα πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριάθλου που θα διεξαχθεί στην Χαβάη στις 13 Οκτωβρίου .

Ερασιτέχνης: Η Iron-Τζένη πρώτη στο Ταλίν

Η «πράσινη» πρωταθλήτρια αναδείχτηκε πρώτη στις γυναίκες  και τα αθλήματα τα οποία συμμετείχε ήταν τα 4 χιλιόμετρα κολύμπι, τα 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και τα 42 χιλιόμετρα τρέξιμο.

 Η αθλήτρια του ΠΑΟ ανέφερε για τη συγκεκριμένη επιτυχία:

«Ήταν ένας αγώνας για γερά νεύρα. Η θερμοκρασία του νερού ήταν 15 βαθμοί όποτε ήξερα ότι έπρεπε να βγω όσο το δυνατόν γρηγοροτερα έξω.Το pace μου ήταν στο 1.29, το πιο γρήγορο σε ΙΜ μέχρι tώρα, αλλά το suunto έγραψε 4550μ με αποτέλεσμα να πάγωσω ολόκληρη, να έχω υποθερμία και να τρέμω μέχρι το 40Κ του ποδηλάτου. Αλλά 70Κ με βροχή είχε και το bike στο οποίο πήγαινα κοντά με τη 2η αθλήτρια του αγώνα. Έχοντας παραπλήσιο ρυθμό δεν πίεσα να κάνω PB αλλά να διατηρήσω δυνάμεις για τον μαραθώνιο αφού είχα στόχο την θέση και όχι τον χρόνο. Μια ωραία καταιγίδα είχε και το τρέξιμο στο οποίο μπόρεσα να αυξήσω τη διαφορά από τη 2η στα 7 λεπτά.

Ένας τέτοιος τερματισμός ήταν αυτό που ήθελα! Δύσκολος, με πόνο και με ωραίο συναγωνισμό. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στην Κονα είναι γεγονός».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου