ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ: «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ FUTSAL»

Ανακοίνωση αναφορικά με το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας εξέδωσε η σελίδα «Και Χιλιάδες Τίτλοι»

Και χιλιάδες τίτλοι: «Δεν πρέπει να καταμετρηθεί στους τίτλους το Πρωτάθλημα στο Futsal»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ως συντακτική ομάδα που μελετάει και καταγράφει την ιστορία και τους τίτλους του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ομάδα PAO Futsal φοράει το ένδοξο τριφύλλι και συνεργάζεται με τον Σύλλογο Μεγάλο. Θα χαρούμε δε ακόμα περισσότερο αν οι κόποι μιας χρονιάς καρποφορήσουν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, μετά τη Γενική Συνέλευση της 25ης Απριλίου 2018, είμαστε βέβαιοι πως οποιοσδήποτε τυχόν τίτλος της ομάδας, όσο και αν μας χαροποιήσει, δεν πρέπει και δεν θα καταμετρηθεί στους τίτλους του Παναθηναϊκού Α.Ο. επειδή πρόκειται για άλλη ομάδα και όχι για επίσημο τμήμα του Ομίλου.

Η ερώτηση που έγινε στον πρόεδρο του Ομίλου κ. Νίκο Πλυτά από μέλη της ερευνητικής ομάδας του «Και Χιλιάδες Τίτλοι» ήταν απλή: το τμήμα Futsal α) προβλέπεται στο καταστατικό του Συλλόγου και β) η ίδρυσή του εμπίπτει στις αρμοδιότητες που έθεσε το πρωτοδικείο στους διοικούντες;

Για το πρώτο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση ήταν πως «όχι». Συγκεκριμένα, ο κ. Πλυτάς απάντησε πως «σκοπεύουμε να το βάλουμε». Δηλαδή παραδέχθηκε πως το τμήμα δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον μέχρι να τροποποιηθεί το καταστατικό ─ κάτι που είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιήσει μία διοίκηση πρωτοδικείου.

Και πώς να ανήκει στον Παναθηναϊκό ένα τμήμα που δεν δημιουργήθηκε με ίδρυση (και κατά συνέπεια με συμμετοχή από τη χαμηλότερη κατηγορία) αλλά με... μετονομασία μίας ήδη υπάρχουσας ομάδας (Αθήνα 90) σε PAO Futsal (επισήμως ονομάζεται Αθήνα 90-ΠΑΟ). Δηλαδή πρόκειται για σύλλογο που έχει το δικό του καταστατικό, τη δική του ημερομηνία ίδρυσης, τη δική του σφραγίδα και που δεν είναι σε καμία περίπτωση τμήμα / ομάδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ο οποίος απλώς παραχώρησε το δικαίωμα να χρησιμοποιείται το όνομα, το έμβλημα και τα χρώματα του.

Δυστυχώς, η προέκταση της απάντησης που δόθηκε ήταν εξής: «το ίδιο κάνει και ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ». Δηλαδή, η διοίκηση του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας παραδέχθηκε πως αντιγράφει τις μεθόδους του Ολυμπιακού, για τις οποίες η φίλαθλη κοινότητα κοροϊδεύει και δείχνει με το δάκτυλο τους Πειραιώτες.

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν δόθηκε σαφής απάντηση, παρά το μπακαλίστικο «ρωτήσαμε και μας είπαν πως μπορούμε», ενώ μετά βεβαιότητας γνωρίζουμε πως σε καμία περίπτωση οι περιορισμένες αρμοδιότητες που όρισε το πρωτοδικείο στη διοίκηση δεν περιελάβαν την ίδρυση νέου τμήματος.

Είναι ευχή μας πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί κανονική ίδρυση τμήματος ποδοσφαίρου σάλας και ο Όμιλος να απορροφήσει τον PAO Futsal, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και τα αθλητικά ήθη, ώστε να πανηγυρίσει σύσσωμη η παναθηναϊκή κοινότητα τις μελλοντικές επιτυχίες των τόσο ταλαντούχων αθλητών της ομάδας οι οποίοι όπως γνωρίζουμε είναι, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φανατικοί παναθηναϊκοί.

Η ομάδα του PAO Futsal δίνει αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις 19.15 τον τρίτο αγώνα των τελικών απέναντι στον Δούκα (οι νίκες είναι ήδη 1-1) στο κλειστό της Πολιτείας και καλούμε τον κόσμο να τη στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια της την οποία παρακολουθούμε με ενδιαφέρον κι εμείς από το ξεκίνημα της.

ΥΓ. Επειδή στη Γ.Σ. της 25ης Απριλίου τέθηκαν ως παραδείγματα τα τμήματα ράγκμπυ και μπέιζμπολ πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις με αυτήν του Futsal. Όσον αφορά τα δύο αυτά τμήματα υπήρξε κανονική ίδρυση τους από τον Ερασιτέχνη και στη συνέχεια απορροφήθηκαν οι διαλυθείσες ομάδες με όλους σχεδόν τους αθλητές να μεταπηδούν στον Παναθηναϊκό Α.Ο. Εκεί μάλιστα δε χρειάστηκε να ξεκινήσει ο σύλλογος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από κατώτερη κατηγορία καθώς και στο ράγκμπυ και στο μπέιζμπολ οι σύλλογοι ήταν λίγοι για να σχηματίσουν δεύτερη εθνική κατηγορία. Συνεπώς ο νεοϊδρυθείς Παναθηναϊκός ξεκίνησε να αγωνίζεται στην πρώτη –και μοναδική- κατηγορία».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 23 Απριλίου