ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ολοκληρώθηκε η γεμάτη ένταση Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ο Τάκης Μαλακατές ανακοίνωσε την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα στο Πρωτοδικείο το οποίο θα ορίσει και πάλι διοίκηση.

Ερασιτέχνης: Πάει για Πρωτοδικείο και πάλι

Στο Πρωτοδικείο οδηγείται και πάλι ο Παναθηναϊκός, έτσι ώστε να αναδειχθεί η επόμενη διοίκηση του ΑΟ, καθώς δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη στη γεμάτη ένταση Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/04) στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο Τάκης Μαλακατές ανακοίνωσε σε ομιλία του την υποψηφιότητα του στο Πρωτοδικείο προκειμένου να αναλάβει την προεδρία. Παράλληλα έχει δικαίωμα και η νυν διοίκηση να θέσει υποψηφιότητα επίσης στο Πρωτοδικείο.

Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη που έκανε αναφορά για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

«Ο απολογισμός είναι μια ανασκόπηση της κατάστασης στην όποια έχει περιέλθει ο σύλλογος. Μετά από αυτό όποιος θέλει θα κάνει ερωτήσεις. Η διοίκηση μας ανέλαβε μετά από το γεγονός ότι κανένας δεν βγήκε μπροστά μετά την αποχώρηση Μπαλτακου. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους που είναι 13,14 μήνες πίσω και κάνουν τα πάντα γιατί αν αποχωρήσουν τότε αντίο Ερασιτέχνης. Αρκετοί από τους πρώην αθλητές και προπονητές του συλλόγου έχουν να λαμβάνουν και επίσημα λεφτά. Στα πρώτα ΔΣ λήφθηκαν αποφάσεις πολύ βάρβαρες. Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό τα λεφτά δεν έφταναν για τίποτα. Όποιος θέλει Μακεδόνων 8 στον τέταρτο όροφο για να δει τι χρωστάμε. Αν δεν πληρωθεί μια δόση προς το δημόσιο και το ΙΚΑ ο πρόεδρος θεωρείται υπεύθυνος και έχει κυρώσεις όπως δέσμευση μισθών. Δυστυχώς και ο κ. Οικονομόπουλος και εγώ και ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Μιχαλαριάς θα έχουν κυρώσεις» είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις του Αλαφούζου ούτε κύριο δεν τον λέω έχουν καταστρέψει το σύλλογο. Έβαλε θηλιά στο σύλλογο. Λάβαμε το 1/5 από αυτά που θα έπρεπε. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα αλλά δεν τα καταφέραμε. Η προσπάθεια μας αυτή έγινε για να μην έχουμε κυρώσεις. Ή θα είσαι τυπικός ή θα υποθηκεύσεις τον σύλλογο. Κανείς δεν θέλει να βλέπει το σύλλογο έτσι. Γίναμε έτσι από προηγούμενες διοικήσεις μέσα και εμένα. Η μισθοδοσία μειώθηκε από 14.000 στα 10.000. Μεταφερθήκαμε σε άλλα γραφέια πιο φθηνά. Αυτή τη στιγμή για τους υπαλλήλους του Παναθηναϊκού χρειαζόμαστε 100.125 ευρώ για να τα εξοφλήσουμε. Δυστυχώς η τελική αλήθεια που θα μείνει στην ιστορία είναι ότι για να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός θέλει μια υγιή ΠΑΕ. Πηγές εσόδων δεν υπάρχουν. Η αγωνιστική, οικονομική και λειτουργική κατάσταση που περνάμε είναι δύσκολη. Ο κ. Αχιλλέας έβαλε 1.000.000 το οποίο είναι διαθέσιμο για όποιον θέλει να δει. Επειδή όμως η ομάδα δίνει αγώνα επιβίωσης αύριο στο Αιγίνιο ο κ. Κάσσαρης δεν είναι εδώ μαζί μας και θα έρθει να πει το τι συμβαίνει στο ΤΑΑ. Να βρει λύση ο σύλλογος για να είναι λειτουργικός και ανταγωνιστικός».

Αφού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ομάδα στο γυναικείο βόλεϊ και συμμετείχε στην Α2 στο πόλο Ανδρών υποστήριξε: «Υπάρχουν αθλήτριες από παντού που ζητάνε τα λεφτά τους και εγώ τους λέω ότι βουλιάζουμε, μάνατζερ επίσης από παντού. Χωρίς έσοδα από την ΠΑΕ δεν μπορεί να ζήσει ο Ερασιτέχνης. Μας χρωστάει περίπου 500.000 ευρώ. Θα ήθελα να σας ανακοινώσω μπορεί αυτή η διοίκηση να είναι πρωτοδικείου αλλά κατάφερε κάτι που άλλες διοικήσεις δεν το έκαναν, Μπορούμε να παίρνουμε 10 ευρώ από τα εισιτήρια και είναι μια μεγάλη βοήθεια. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο μια φορά το χρόνο θα δίνει 10 ευρώ στον Ερασιτέχνη. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό μέσο είναι αυτό όταν καταλαβαίνουμε ότι σε άλλες ομάδες γίνεται αυτό. Ένα μέτρο που θα κάνει πραγματικότητα το σύνθημα εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που παίζει σε λίγες ώρες στη Μαδρίτη και του ευχόμαστε να πάει στο Βελιγράδι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επικοινωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να προσπαθήσουμε να το κάνουμε και στο μπάσκετ. Ο κ. Οικονομόπουλος σε τέσσερις μήνες στη διοίκηση έχει χρεωθεί με κατάσχεση του ΑΦΜ για 28.800 ευρώ».

Το λόγο πήρε ένα μέλος του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποστήριξε: «Αναφερθήκατε σε κάποια τμήματα αλλά δεν αναφερθήκατε σε ένα νέο μέλος, το ποδόσφαιρο σάλας. Θέλω να ρωτήσω αν προβλέπεται στο καταστατικό» για να απαντήσει ο Πλυτάς: «Θα μπει στο καταστατικό. Κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να έχει και τμήμα ποδόσφαιρο σάλας. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται για 24 ώρες με την ομάδα. Οι έφοροι των τμημάτων. Ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Προχωράνε τον Παναθηναϊκό μας στον αυτόματο πιλότο. Δεν καθόμαστε σε καμία καρέκλα προσπαθούμε να κρατήσουμε το σύλλογο. Και η προηγούμενη διοίκηση έκανε τμήματα μπέιζμπολ, ράγκμπι. Είμαστε χαρούμενοι που πάμε για πρωτάθλημα. Όταν ο Ολυμπιακός πάει και κάνεις συγχωνεύσεις με άλλες ομάδες δεν μιλάει κανένας». Η απάντηση του μέλους ήταν: «Όσο αφορά τις συγχωνεύσεις που λέτε γι΄αυτό τους κράζουμε».

Ένα ακόμα μέλος είπε: «Το τμήμα βόλεϊ έκανε μεταγραφές. Διαβάσαμε ότι αυτοί αγοράστηκαν με λεφτά του κ. Γιαννακόπουλου. Ήταν δωρεά στο ΤΑΑ;». Η απάντηση του Πλυτά ήταν ότι είναι δωρεά στο τμήμα.

Στη συνέχεια μίλησε ο Ανδρέας Ζώτος (υπεύθυνος Υγρού στίβου): «Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι στο Πρωτοδικείο είχατε πει ότι θέλετε να εκσυγχρονίσετε τον Παναθηναϊκό και να τον ελαφρύνετε από τα χρέη. Έπειτα δεν έχω δει στην υπηρεσιακή σας διακυβέρνηση να εκσυγχρονίσετε τον Παναθηναϊκό. Βλέπω να κάνετε απολογισμό χωρίς κανένα έντυπο. Θα παρακαλούσα να αλλάξει ο Παναθηναϊκός και να πάει μπροστά. Δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν παίρνουμε λεφτά από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν:
Πλυτάς: «Εγώ ήθελα να κάνω αυτό που είπα. Να μπαίνει κάποιος εδώ μέσα και να βλέπει τα οικονομικά στοιχεία αλλά με συμβούλεψαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Εγώ θα το ήθελα. Γιατί δεν έρχεστε κύριε Ζώτο να τα πούνε». «Ήρθα δυο φορές» απάντησε ο κ. Ζώτος. «Είναι μια υπηρεσιακή διοίκηση που δεν μπορεί να κάνει πολλά».

Σταύρος Σπύρου (ΤΑΠ): «Είναι οι συνεργάτες μου στο Αιγίνιο. Θα πάμε και εμείς αύριο. Θα τα καταφέρουμε πιστεύω σήμερα. Είναι κρίμα η ομάδα να παίζει για τη σωτηρία της. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και μια πλειάδα οπαδών που βοηθάνε παντού. Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους χρηματοδότες της ομάδας. Δεν είχαμε καμία βοήθεια από τη διοίκηση».

Κατζουράκης: «Αυτό που βλέπω είναι ότι συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε λάθος. Αν συνεχίζουμε να εξαρτόμαστε από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ θα είναι κακομοίρης για πάντα και ο φτωχός συγγενής».

Τέλος, το λόγο πήρε ο Τάκης Μαλακατές, ο οποίος υποστήριξε: «Με όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον Παναθηναϊκό μας, σήμερα δεν μπορώ να είμαι ευχάριστος. αντίθετα είμαι αγανακτισμένος με όσα έγιναν άλλα και με όσα δεν έγιναν από την διοίκηση του πρωτοδικείου.
Μία διοίκηση που ανέλαβε να κρατήσει ζωντανό το σύλλογο που όντως βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του με τεράστια οικονομικά προβλήματα-άλλα που με τις αποφάσεις και τις παράλειψής των τελευταίων μηνών την έστειλε στην εντατική και σε απολυτή καταστολή.

Χωρίς την παραμικρή ντροπή και με αποφάσεις περίεργες και σίγουρα μη αποδέκτες από τα μέλη του ομίλου δεν δηλώσατε το βόλεϊ γυναικών, το τμήμα των περισσοτέρων τίτλων με συνεχή παρουσία μονό στα μεγάλα σαλόνια. Αποκορύφωμα είναι η πλήρης ξεφτίλα που κάνατε προκειμένου να προσπαθήσετε να πείσετε τους ιθύνοντες του ΤΑΑ να μην δηλώσει ούτε το αντρικό βόλεϊ συμμέτοχη στην Volley League! φυσικά ούτε βοήθεια πήραν για την τρέχουσα σεζόν άλλα ούτε βοηθήσατε στους διακανονισμούς του τμήματος. αν είχατε βοηθήσει την ομάδα δίνοντας μάξιμουμ 50.000 σε διακανονισμούς χρεών, θα τους είχατε δώσει την δυνατότητα να φτιάξουν μία πιο ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα κινδύνευε τη δεδομένη στιγμή από υποβιβασμό. ευτυχώς που έστω και την τελευταία στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βοήθησε ώστε η ομάδα να βελτιωθεί και να βρίσκεται στα πλέι άουτ διεκδικώντας την παραμονή της μην αμαυρώνοντας το σύλλογο.

 

Έτσι καταλάβατε εσείς κύριοι της διοίκησης Πλυτά το να κρατήσετε «ζωντανό» το σύλλογο; διότι με ένα απλό υπολογισμό αρκούσαν περίπου 250.000 ώστε όλες οι ομάδες να στέκονταν με αξιοπρέπεια στην α1.

Αλήθεια πόσους χορηγούς τρέξατε να βρείτε; πόσες πόρτες χτυπήσατε και ποίοι από εσάς το έκαναν;

 

Δεν κάνατε τίποτα απολύτως πάρα να υλοποιήσετε αυτό που είχατε προσυμφωνήσει για να πάρετε τη διοίκηση πρωτοδικείου είναι το ότι το ΤΑΑ που είχε αποφασίσει να προσπαθήσει να κατέβει και «έτρεξε» κατάφερε να εξασφαλίσει 200.000 φτιάχνοντας ομάδα και ξεπληρώνοντας ταυτόχρονα περίπου 70.000 σε χρέη προηγούμενων ετών.

 

Οπότε είστε ευχαριστημένοι που ο αθλητικός όμιλος αργοπεθαίνει στα ομαδικά τμήματα και βολεύεστε με τα «ψίχουλα» που σας δίνει η ΠΑΕ (όποτε και εάν σας δίνει πλέον) και από την ΚΑΕ, ικανοποιώντας μονό τα λειτουργικά έξοδα, το ΙΚΑ και μέρος της εφορίας! αυξάνοντας δυστυχώς παράλληλα και το χρέος που παραλάβατε . αυτό κύριοι δεν λέγεται διοίκηση άλλα... αυτόματος πιλότος έτοιμος για συντριβή!
Όμως πολύ χρόνο αφιέρωσα στο «τίποτα» εγώ θα πω τι θα είχε πράξει μία διοίκηση της δίκης μου επιλογής. πρώτον θα εξαντλούσε οποία δυνατότητα υπήρχε για να συγκεντρώσει χορηγούς και χορηγίες και εφόσον δεν αρκούσανε για να κατέβουν ανταγωνιστικά όλες η έστω οι περισσότερες ομάδες θα συγκαλούσαμε γενική συνέλευση προκείμενου να εκθέσουμε την κατάσταση και να λάβουμε έγκριση για όσα σκοπεύαμε να πράξουμε και εάν τελικά δεν είχαμε την συναίνεση της γενικής συνέλευσης που πάντα ήτανε και θα είναι το κυρίαρχο σώμα θα είχαμε την τόλμη, το φιλότιμο και την ευθιξία να παραιτηθούμε.

 

Κύριοι, το άρθρο 14 στο οποίο αναφέρεστε λέει συγκεκριμένα « οι υπηρεσίες των μελών του ΔΣ είναι πάντοτε άμισθοι και τιμητικοί. μέλη της διοικήσεως του ομίλου δεν δύνανται να παρέχουν με αμοιβή εξαρτημένη εργασία η συνάπτουν μετά αυτού συμβάσεις συνεπαγόμενες την λήψη για την προσφορά πάσης φύσεως άλλων υπηρεσιών η αποβλέπουν εις την επίτευξη κέρδους μέσω της αναλήψεώς έργου, προμήθειας η οποιασδήποτε άλλης παροχής προς τον όμιλο» προσωπικά δεν έχω εξαρτημένη εργασία με τον όμιλο, δεν έχω σύμβαση έργου, και ουδέποτε προσέφερα υπηρεσίες έναντι κέρδους όπως λέει ο νομός
Ανακοινώνω λοιπόν ότι αύριο κιόλας θα καταθέσω αίτηση στο πρωτοδικείο με άλλους 11 συνεργάτες μου και σας προκαλώ να κάνετε ένσταση κακής συμμέτοχης μου για να γίνουν και πράξεις και να μην μείνουν μονό σε λογία οι αστείοι και ανυπόστατοι υπαινιγμοί σας».

Στη συνέχεια απάντησε ο Πλυτάς: «Δυστυχώς αγαπητέ Τάκη με φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση. Τα βάλαμε κάτω για να συνεργαστούμε και μου έβαλες κάτω 1.200.000. Για σκέψου να σου είχε ο Πλυτάς οκ;. Σοβαρολογούμε τώρα Αν είχαμε αυτά τα λεφτά δεν θα χρωστάγαμε τόσα λεφτά στην εφορία. Πες στον κόσμο την αλήθεια. Τι Παναθηναϊκός είσαι στα λόγια;».

Παπαπασχάλης: «Θεωρώ πολύ άστοχη τη δήλωση σου στο τέλος. Στην προηγούμενη ΓΣ όπως φαίνεται έχουν εμφανιστεί πολύ που έγιναν πέρα. Εγώ περίμενα να ακούσω έναν οικονομικό υπολογισμό. Γιατί χρωστάτε κ. Πλυτά; Δεν είχατε να πληρώσετε το ΙΚΑ και την εφορία αλλά αφήνετε χρέη ευχαριστώ».

Μιχελής: «Περίμενα ότι είχε πει ότι ο κ. Πλυτάς να κάνουμε γρήγορα ότι θα διακοπεί η ΓΣ. Έχετε μια άλλη νοοτροπία που δείξατε σε ένα εξώδικό όταν είπατε ότι εγώ ως κύριος Πλυτάς δεν έχω καμία υποχρέωση να ενημερώνω τον κόσμο. Ο κ. Αλαφούζος έβγαλε μια γραπτή δήλωση ότι συγγνώμη λάθος βάζω λουκέτο. Ενώ όλη η Ελλάδα ασχολούνταν με την ανακοίνωση εσείς δεν βγάλατε μια ανακοίνωση. Σας είπαμε 13 μέλη ότι ο κ. Αλαφούζος ρίχνει την ομάδα και θα πρέπει να κάνετε άμεσα ΓΣ. Σας παραθέτω το παράθεμα του Άρη που έχει κάνει τον Λάσκαρη να τρέχει και να μην φτάνει. Εδώ καταστρέφει ο Αλαφούζος τον μεγαλύτερο σύλλογο και εσείς δεν κάνετε κάτι».

Ο Πλυτάς απάντησε για το τι δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση όταν ο Αλαφούζος είπε ότι φεύγει
«Τους είπα ότι θα παίξουμε αν δεν πάρουμε τα χρήματα. Είναι πράγματα που δεν μπορούμε να τα πούμε δημόσια. Εγώ απείλησα την ΠΑΕ και δεν πήραμε τίποτα».
Μιχελής: «Δεν σας είπαμε να πάτε στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός αν πεθάνει θα το κάνει εδώ. Αφήσατε τον Αλαφούζο να κάνει ότι θέλει για επτά μήνες»
Πλυτάς: «Σας είπα ελάτε στα γραφεία και πείτε μας τι να κάνουμε».

Στη συνέχεια υπήρχε πρόταση για διακοπή από τον Παναγιωτόπουλο για την ΓΣ και να κατατεθούν προτάσεις στην επόμενη Συνέλευση, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Πλυτάς: «Εγώ δεν δέχομαι αυτό που λέει ο Παναγιωτόπουλος είναι μπούρδες».

Μασέλος: «Αυτό το διάστημα που ήσασταν διοίκηση Πρωτοδικείου κάνατε καμία κίνηση για να έρθουν. Δεύτερον κ. Έφοροι με τη διοίκηση Πρωτοδικείου έχουμε πρόβλημα. Το Πρωτοδικείο είναι ερήμην μας. Το ποιος θα μας διοικεί δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από το Πρωτοδικείο και από όποιον πάει και πει εγώ. Πρέπει να ελέγχουμε ποιοι θα πάνε στο Πρωτοδικείο. Κάνω όργια και αύριο θα πάω στο Πρωτοδικείο να πω ότι θα βοηθήσω εγώ τον Παναθηναϊκό. Ρωτάω τον κ. Πλυτά ποιος τίναξε το τμήμα πόλο στον αέρα».

«Μετά τον Παύλο και τον Θανάση υπάρχει ο Πλυτάς για πρόεδρος» είπε ο Μασέλος.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 22 Μαίου