SOS ΑΠΟ ΠΟΛΟ!

Το leoforos.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσόκα, τον Νίκο Πλυτά και τον Φάνη Κουντουδιό, οι οποίοι μιλούν για την κατάσταση στο τμήμα πόλο.

SOS από πόλο!

Η κατάσταση στο τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού είναι πολύ άσχημη και πλέον οι παίκτες, όπως έχει αποκαλύψει από το Σάββατο ο Γιώργος Τσόκας στο leoforos.gr, προχωρούν σε αποχή μήπως ταρακουνηθούν οι αρμόδιοι….

Το leoforos.gr επικοινώνησε και πάλι με τον αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Τσόκα, αλλά και με τους Νίκο Πλυτά και Φάνη Κουντουδιό, ώστε να δει το θέμα από όλες τις οπτικές γωνίες…

«Δεν έχουμε βενζίνη»

Ο Γιώργος Τσόκας, εμφανώς απογοητευμένος, δήλωσε πως η υπομονή των παικτών τελείωσε πλέον και πως οι παίκτες δεν έχουν βενζίνη να πάνε στην προπόνηση…

Τελικά προχωράτε στην αποχή;
«Είχαμε ενημερώσει πως αν δεν μπουν κάποια χρήματα θα προχωρήσουμε σε αποχή. Είναι πρωί ακόμα, ίσως μέχρι το απόγευμα να έχουμε κάποια εξέλιξη. Μας είπαν πως θα πληρωθούμε με τα λεφτά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ και πλέον φτάσαμε στα όριά μας. Δεν έχουμε βενζίνη να πάμε για προπόνηση. Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που είμαι στην ομάδα, που Χριστούγεννα δεν πήραμε καθόλου λεφτά. Με παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά για το τι γίνεται και δεν ξέρω τι να τους πω».

Πότε έχετε σκοπό να επιστρέψετε στις προπονήσεις;
«Όταν μπουν τα χρήματα θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει καλό κλίμα τώρα στην ομάδα με όλα αυτά τα προβλήματα και θα υπάρξουν εντάσεις, γιατί η ομάδα είναι σαν μια οικογένεια, δεν γίνεται να κάνει συνέχεια υπομονή. Δεν έχουμε πια την ψυχική δύναμη, φτάσαμε στα όριά μας. Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Είμαστε το μοναδικό τμήμα που ρίχναμε συνέχεια νερό στο κρασί μας, αλλά είναι άδικο να έχουμε τέτοια συμπεριφορά. Καταλαβαίνουμε πως είμαστε σε δύσκολη εποχή, με οικονομική κρίση, αλλά πρέπει να ζήσουμε και εμείς και μας χρωστάνε λεφτά από πέρσι…».

Με τον νέο πρόεδρο έχεις μιλήσει;
«Ήρθε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μας μίλησε, πλέον είναι και ζήτημα του Νίκου Πλυτά. Κάποια παιδιά ζούνε από το πόλο και πλέον δεν έχουν διάθεση να κάνουν προπόνηση, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν και άλλες δουλειές για να ζήσουν. Δεν μπορώ να τους πω ελάτε να κάνετε προπόνηση, ειδικά στα νεαρά παιδιά που δεν έχουν βενζίνη. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Δεν μας έχουν πει τίποτα σίγουρο, όλο από αύριο σε αύριο. Κουραστήκαμε…»

«Θα πληρωθούν σε 2-3 μέρες»

Αισιόδοξος πως οι πολίστες της ομάδας του Παναθηναϊκού θα πληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο leoforos.gr ο Νίκος Πλυτάς, ο οποίος τόνισε πως χρειάζονται αρκετές διαδικασίες για να παρθούν τα λεφτά από την τράπεζα.

Τι γίνεται με τα λεφτά στο πόλο;
«Πήραμε το ΟΚ από την τράπεζα να πάρουμε τα λεφτά, πλέον είναι υπόθεση δύο-τριών ημερών να πάρουμε τα λεφτά και να τα δώσουμε. Χρειάζονται αρκετές διαδικασίες να γίνουν, δεν είναι τόσο απλό να τα πάρουμε».

Έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση ο προπονητής και ο αρχηγός;
«Έχω ενημερώσει και τον αρχηγό και τον προπονητή της ομάδας. Δεν τα φάγαμε εμείς τα λεφτά, προς Θεού. Δεν μιλάμε για μία επιταγή, αλλά για δώδεκα, δεν μπορούμε να τις εισπράξουμε αμέσως, πρέπει να πάρουμε μια μορφή δανείου, για το οποίο χρειάζονται πολλά χαρτιά».

Πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα πληρωθούν οι παίκτες;
«Πιστεύω Τρίτη, Τετάρτη τα περισσότερα παιδιά θα πάρουν κάποια από αυτά τα χρήματα. Αν θέλουν να κάνουν αποχή ας κάνουν, τους έχω πει πώς είναι τα πράγματα, χρειάζεται κάποια διαδικασία. Όταν πει η τράπεζα προχωράμε και μόλις μας δώσει τα χρήματα, θα δώσουμε αυτά που έχουμε πει σε όλα τα τμήματα, όχι μόνο στο πόλο. Από το πρωί τρέχω να βρω μια λύση και τώρα θα ζητήσω αν γίνεται από την τράπεζα, να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες γιατί είμαστε Παναθηναϊκός».

«Τελείωσε η υπομονή τους»

Η υπομονή που δείχνουν εδώ και αρκετό καιρό οι πολίστες του Παναθηναϊκού, έφτασε στο αποκορύφωμά της, όπως δηλώνει στο leoforos.gr ο Φάνης Κουντουδιός. Ο προπονητής του Τριφυλλιού έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά πλέον και περιμένει και αυτός τις εξελίξεις, καθώς και ο ίδιος είναι απλήρωτος και ως παίκτης και ως προπονητής!

Τι γνωρίζεις για την αποχή που ξεκινάνε οι πολίστες σου; Πώς έφτασε μέχρι εδώ η κατάσταση;
«Ενημερώθηκα χτες από τον αρχηγό πως ξεκινάνε αποχή από προπονήσεις και αγώνες. Από την άλλη ο κ. Πλυτάς μού είπε πως μπορεί να πληρωθούμε -γιατί και εγώ είμαι απλήρωτος- στο τέλος της εβδομάδας. Τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα τόσο καιρό και είναι προς τιμήν τους αυτό. Δεν προχώρησαν ούτε σε ανακοινώσεις ούτε σε αποχές.

Να σου πω πώς έχει η ιστορία από την αρχή, για να μάθει και ο κόσμος. Το καλοκαίρι δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τα περσινά. Ξεκινήσαμε τη χρονιά, μας είπαν για μείωση 50% ώστε να πάρουμε τα περσινά, τη δεχτήκαμε, ανέλαβα εγώ προπονητής, έμειναν μετά από παρακάλια οι πολίστες και με τις προσθήκες των Αφρουδάκη και Σάριτς που ήταν δώρα, η ομάδα έγινε ανταγωνιστική.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, τα παιδιά γκρινιάζουν από τον Οκτώβριο. Δεν είχαμε κολυμβητήριο να κάνουμε προπόνηση, αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, δεν είχαμε μπάλες να κάνουμε προπόνηση, αδιάφορος ο Παναθηναϊκός. Το θέμα με τα λεφτά έχει πάρει παράταση εδώ και ένα μήνα.

Παραμονή του ντέρμπι, είπαν τα παιδιά ότι δεν πάει άλλο, αλλά θα κατέβουμε να παίξουμε για τον κόσμο μας, χωρίς να έχουμε βλέψεις για να κερδίσουμε. Κάνανε πολύ άσχημα Χριστούγεννα γιατί δεν είχαν λεφτά. Λογικό είναι η υπομονή τους μετά από αυτό να εξαντλήθηκε. Εγώ τους παρακάλεσα να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο γιατί δεν έχουν ούτε βενζίνη για να μετακινηθούν. Δεν μπορώ να αναλάβω κάποια ευθύνη.

Προπονήσεις είχαν χαθεί και πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί περιμέναμε και τότε λεφτά, αλλά δεν είχε βγει προς τα έξω αυτό. Δεν είμαστε αυτοί που δείξαμε με τον Ολυμπιακό, δεν παίξαμε καλά. Είναι το λιγότερο μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά τόσα χρόνια γουστάρουμε να παίζουμε για τον κόσμο μας και δεν τον ευχαριστήσαμε. Η ομάδα αγχώθηκε αρκετά από όλες τις προηγούμενες μέρες, που έλεγαν πως δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός, κάπου μπερδεύτηκαν. Αν συνεχιστεί η κατάσταση έτσι δεν θα παίξουν με Πανιώνιο».

Έχεις σκεφτεί την παραίτηση;
«Δεν έχω σκεφτεί να παραιτηθώ γιατί αγαπάω την ομάδα, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία. Στεναχωριέμαι που την πρώτη μου χρονιά σαν προπονητής έχουμε τόσο μεγάλη απαξίωση». 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Μαίου