ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Μετά το τέλος της… έντονης ΓΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM.

Μπαλτάκος: «Δεν προτίθεμαι να είμαι ο επόμενος πρόεδρος»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι συζητήθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση: «Τα θέματα ήταν δύο. Το ένα είναι το γήπεδο στο Γουδή και το άλλο η επόμενη μέρα Ερασιτέχνη. Ήταν άτυπη Γενική Συνέλευση, γιατί δεν είχαμε απαρτία, αλλά είχε έρθει αρκετός κόσμος που δεν ήταν μέλος, οπότε αποφασίσαμε να μιλήσουμε μαζί τους. Τους παρουσιάσαμε το έγγραφο για το γήπεδο και τους εξηγήσαμε ότι θα έχει ισχύ μόνο αν εγκριθεί από το ΔΣ». 

Για το δεύτερο θέμα, με δεδομένη την απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μας ζητήθηκε να προβούμε σε δύο ενέργειες. Να καταστήσουμε σαφές –όπως, άλλωστε, έχουμε ήδη κάνει δύο φορές- ότι έχουμε παραιτηθεί. Δεν έχουμε κανένα δισταγμό να το κάνουμε σαφές και σήμερα. Ναι, έχουμε παραιτηθεί. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Αυτό ζητήθηκε λόγω του αφηγήματος που έχει πλάσει ο κ. Γιαννακόπουλος, ότι δεν συνομιλεί με την τωρινή διοίκηση και για αυτό δεν μπαίνει σε συζητήσεις. Μας ζήτησαν να συστήσουμε μια τριμελή επιτροπή για να έρθει σε επαφή. Προσωπικά, μου είναι αδιάφορο αν θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα την υλοποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα μέχρι αύριο και θα ανακοινώσουμε τα πρόσωπα. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αύριο θα ανακοινωθεί πιθανότατα και η νέα ημερομηνία των εκλογών». 

Για το κλίμα στη Γενική Συνέλευση: «Το κλίμα ήταν έντονο, λόγω των έντονων ζητημάτων που συζητήθηκαν. Όποιος ήταν παρών μπορεί να διαπιστώσει πως όλα συζητήθηκαν καλή τη πίστει και δεν υπήρχε κατηγορία εις βάρος μας. Έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν». 

Για την επόμενη μέρα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Έχουμε κάνει τα πάντα για να ανοίξουμε το δρόμο στον κ. Γιαννακόπουλο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε αποσαφηνίσει την παραίτησή μας και ότι δεν θα κατέβουμε υποψήφιοι. Έχουμε διαλύσει κάθε καχυποψία με κατηγορηματικό τρόπο. 

Οι εκλογές που δεν έγιναν σήμερα λόγω απαρτίας θα γίνουν το λιγότερο σε οκτώ μέρες. Εκείνη τη μέρα ένα μέλος να έρθει βγάζει διοίκηση. Όποιοι και όσοι κι αν έρθουν, θα μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες. Ο κ. Γιαννακόπουλος επισήμως έχει πει ότι αποσύρεται για λόγους που έχουν απαντηθεί από εμάς. Θεωρώ ότι θα κατέβει στις εκλογές. Αν δεν κατέβει είναι σαφές ότι ο σύλλογος θα πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου. Αποκλείεται να θέλει κάτι τέτοιο ο κ. Γιαννακόπουλος» 

Για το αν υπάρχει εναλλακτική: «Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είναι ρίσκο να πάμε έτσι στη Γενική Συνέλευση. Όταν έρθει η μέρα των εκλογών, μπορεί να έρθει κάποιος ακόμα και την τελευταία στιγμή. Οποιοσδήποτε μπορεί να κατέβει, παλιά στελέχη, παλαίμαχοι, άνθρωποι που θέλουν να σώσουν το σύλλογο από το πρωτοδικείο. Μπορεί να μην συνδεθεί αποκλειστικά ο Γιαννακόπουλος με τον Ερασιτέχνη, αλλά άτομα που θα έχουν την στήριξή του. Είναι δικές μου υποθέσεις αυτά. Δεν έχει ακουστεί κάτι. 

Έχει δηλωθεί δημόσια η πρόθεση για εξάλειψη του φαινομένου Μπαλτακισμού. Δεν πιστεύω πως αυτό είναι το κίνητρο του κ. Γιαννακόπουλου. Θεωρώ πως ειπώθηκε στο πλαίσιο εκνευρισμού. Όσο κι αν με αγαπάει ή αν με μισεί, δεν θεωρώ πως αυτό αποτελεί τον βασικό παράγοντα, για το αν θα μπει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό». 

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει στάση: «Όχι. Δεσμεύομαι από αυτά που έχω πει. Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, ισχύει και σήμερα και δεν θα αλλάξει με τίποτα: Δεν προτίθεμαι να είμαι ο επόμενος πρόεδρος του Παναθηναϊκού με οποιονδήποτε τρόπο». 

Για το αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για το γήπεδο στο Γουδή: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες του κόσμου. Ο πολιτικός βίος του τόπου δεν είναι αυτός που θα θέλαμε. Οι άνθρωποι αν δεν δουν το γήπεδο και την ομάδα μέσα να παίζει, δεν θα πιστεύουν τίποτα. Πέρα από την πρωθυπουργική δημόσια δέσμευση, την υπουργική και τη γραπτή συμφωνία ότι θα συνεργαστούμε για γήπεδο στο Γουδή, δεν έχω κάτι άλλο. Αλλά τι παραπάνω θα μπορούσαμε να έχουμε; Ελπίζω η επόμενη διοίκηση να λάβει το νομοσχέδιο με το ρυθμιστικό σχέδιο, που θα συμπεριλαμβάνει το γήπεδο. Αυτή η διαδικασία έχει κάποιες Αρχές. Δεν γίνεται να αλλάξεις το σύνολο των νόμων σε μια μέρα. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να αλλάξει το ρυθμιστικό σχέδιο, κάτι που έχουν δεσμευτεί πως θα γίνει. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω τη δεδομένη στιγμή». 

Για τους λόγους που δεν συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή είχα πει σε όλους, συνεργάτες και κόσμο, ότι προτίθεμαι να κάτσω δύο χρόνια. Έχω αφήσει πολλά επαγγελματικά θέματα σε εκκρεμότητα, δεν είχα να αφιερώσω παραπάνω χρόνια, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Δεν θα πω ψέματα, ο στόχος δεν ήταν το γήπεδο, αυτό προέκυψε στην πορεία. 

Το ζητούμενο ήταν το εξής: Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε τα τελευταία χρόνια να ανταγωνιστεί άλλα σωματεία, όπως τον Ολυμπιακό και έπρεπε να κάνει μια παραδοχή,. Έπρεπε ή να απομειώσει τα χρέη -που θα τον οδηγούσε στο ότι δεν θα υπήρχαν ομάδες- ή να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν έχει νόημα να βάλω ό,τι έχω για να πάρω παίκτε, γιατί κάτι τέτοιο θα εκτινάξει τα χρέη μου. Θα είναι φωτοβολίδα, θα το παίξω φοβερός και θα κάνω κακό στομ Παναθηναϊκό. Θα μπορούσα να αναλάβω το κόστος μιας πολύ χειρότερης χρονιάς από τη φετινή. Φέτος ήμασταν στην τριάδα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Του χρόνου τα αγωνιστικά τμήματα θα χαροπαλεύουν με αυτή την κατάσταση. 

Είναι ευχής έργο ότι αποφάσισε ο κ. Γιαννακόπουλος να ασχοληθεί, γιατί μπορεί αν απομειώνει το χρέος και να δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα, που θα μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό και να πάρει πρωταθλήματα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου