ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: ΠΙΣΤΟΛΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ»….ΚΡΟΤΟΥ!

Η εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού στη σκοποβολή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πιστόλι σπορ μετά από 24 χρόνια με τους  Άρη Σαλταγιάννη, Νίκο Κανιούρη και Σπύρο Σώλο σηκώνοντας τον 1502ο τίτλο του Συλλόγου. 

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Πιστόλια «πράσινου»….κρότου!

Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στο τμήμα σκοποβολής του «τριφυλλιού» φαίνεται πλέον και μέσα από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες των ακαδημιών.

Συγκεκριμένα χτες ήταν η ώρα των εφήβων (μετά τη δεύτερη θέση στο αεροβόλο πιστόλι) του «τριφυλλιού» να γράψουν ιστορία με τον Σύλλογο καθώς κατάφεραν και πήραν πανελλήνιο τίτλο  έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό του Πιστολιού Σπορ, το οποίο έγινε  στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας. Η τριάδα των Άρη Σαλταγιάννη, Νίκου Κανιούρη και Σπύρου Σώλου στόχευσε καλύτερα από όλους, συγκεντρώνοντας 1505 βαθμούς (Σαλταγιάννης 535, Κανιούρης 505, Σώλος 465) έναντι 1471 του δεύτερου Νίκανδρου και 1425 του συλλόγου «Άγη Κασούμη».

Σε ό,τι αφορά το ατομικό επίπεδο, ο Σαλταγιάννης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ο Κανιούρης αναδείχθηκε 4ος και ο Σώλος 8ος, χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στον Όμιλο για τη Γενική Βαθμολογία του έτους, στην οποία πέρυσι το Τριφύλλι κατέκτησε την 4η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν ο μοναδικός μην αμιγώς σκοπευτικός σύλλογος που έχει μπει «σφήνα» ανάμεσα σε συλλόγους που έχουν επίσης μακροχρόνια παράδοση στο σπορ.

Ο Νίκος Κοκκινάκης που «τρέχει» το τμήμα μαζί με τον Δημήτρη Κατσίρη ήταν εμφανώς συγκινημένος καθώς ήταν παρόντας ως αθλητής στο προηγούμενο πρωτάθλημα των εφήβων του πιστολιού ταχύτητας το 1993 μαζί με τον Αλέξη Λιβέρη.

Φυσικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Κοτταρά ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία.

Στο ατομικό ο Άρης Σαλταγιάννης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ο Νίκος Κανιούρης ήταν τέταρτος και ο Σπύρος Σώλος ήταν όγδοος.

Η αγωνιστική δράση των «πράσινων» θα συνεχιστούν σήμερα στη Μαλακάσα από τις εννιά το πρωί όπου θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα πιστολιού ταχύτητας εφήβων που θεωρείται το πιο δύσκολο αγώνισμα στη σκοποβολή. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου