ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΡΙΣΒΑΣ

Ο Νίκος Ρισβάς θα είναι ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη μετά τις σημερινές εκλογές. Το leoforos.gr βρίσκεται στον «Τάφο» και σας μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στην Γενική Συνέλευση.

Νέος πρόεδρος ο Ρισβάς

Μεγάλη μάχη

Με τον Νίκο Ρισβά να παίρνει 45 ψήφους και τον Χρόνη Ακριτίδη 36 ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη. Έτσι για τους επόμενους έξι μήνες και πριν τις νέες εκλογές την θέση αυτή θα έχει ο Νίκος Ρισβάς.

Μικρά-μικρά από την Γενική Συνέλευση

Όπως είναι λογικό, πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης όλοι όσοι βρισκόντουσαν στον «Τάφο» σχολιάζαν τα όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ.

18:11 Εξαιρετικά μικρή η προσέλευση του κόσμου. Αυτή την ώρα δεν είναι παραπάνωβ από 50 τα άτομα που βρίσκονται έξω από το κλειστό, ενώ μέσα δεν ξεπερνούν τους 20. Σημαντική η παρουσία και των οργανωμένων.

18:33 Μόλις έγινε γνωστό πως σε πέντε λεπτά θα αρχίσει η διαδικασία και όσοι βρισκόντουσαν εκτός γηπέδου άρχισαν να μπαίνουν μέσα.

Λόγω καθυστέρησης της άφιξης του Βαγγέλη Πανάκη, πρόεδρος της συνέλευσης θα είναι ο Λεωνίδας Μαλακατές. 

Ο αγωνιστικός απολογισμός

Αρχικά υπήρξε ο αγωνιστικός απολογισμός, τον οποίο και έκανε ο Χρόνης Ακριτίδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή αγωνίζονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε τμήματα κολύμβησης, ξιφασκίας και ευχαριστούμε τον κ. Τσίλη. Ικανοποιητική η πορεία στα ομαδικά αθλήματα. Επίσης υπήρξε ομόφωνη απόφαση για να αποσυρθεί από την Ευρώπη η γυναικεία ομάδα βόλεϊ».

Ο οικονομικός απολογισμός

Στην συνέχεια ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός τον οποίο έκανε ο κύριος Λουμίδης λέγοντας τα εξής: «Όταν ξεκινήσαμε ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Όταν ξεκινάς κοιτάς τι εισπράξεις θα έχεις. Ο Παναθηναϊκός  έχει 1.500.000 ευρώ από έσοδα από την ΠΑΕ, ΚΑΕ και το ενοίκιο του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έπρεπε να μειώσουμε σημαντικά προϋπολογισμούς όλων των τμημάτων κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν. Μειώσαμε σημαντικά το βόλεϊ γυναικών από 778.000 σε 358.000, το πόλο από 366.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ, στο στίβο από 142.000 ευρώ σε 80 και μοιράσαμε σε υπόλοιπα τμήματα 80.000. Μεγάλο ερωτηματικό ήταν το βόλεϊ που την προηγούμενη χρονιά είχε έξοδα 2.300.000. Η λύση ήταν να περιοριστεί ο προϋπολογισμός και να βρεθεί χορηγός να αναλάβει το τμήμα. Για να μην διαλυθεί αποφασίσαμε ο προϋπολογισμός να είναι από 600-800.000 ευρώ. Με μείωση εγγραφής μελών συγκεντρώσαμε μόνο 100 μέλη ενώ με την καμπάνια των sms δεν φτάσαμε ούτε τα 10.000 και οι επιφανείς Παναθηναϊκοί δεν βοήθησαν. Κάναμε μια τελευταία προσπάθεια σε ανοιχτή συζήτηση αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε και δεν έγινε καμία πρόταση. Το μόνο που ακούσαμε είναι ότι είμαστε άχρηστοι και πρέπει να φύγουμε. Ο Παναθηναϊκός εξαρτάται από ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ωρών η πρόταση που ήθελα να κάνω δεν μπορεί να γίνει. Η άλλη πρόταση είναι να στηριχτεί ο Παναθηναϊκός στους φιλάθλους. Θα παρακαλούσα όλους τους κυρίους που είναι σε ψηφοδέλτιο να κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι».

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι

Μετά τα υποψήφια μέλη, τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι πρόεδροι οι οποίοι και ανέφεραν.

Χρόνης Ακριτίδης: «Σε αυτόν τον σύλλογο έχουν προσφέρει πολλά άτομα που σήμερα δεν είναι υποψήφια. Αν δεν υπήρχαν τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι, ο Παναθηναϊκός θα ήταν στην αφάνεια. Θα γίνει ένας σύλλογος που θα τιμά και θα σέβεται τον εαυτό του. Θα υπάρχει συνέργεια από διοίκηση, φιλάθλους και αγωνιστικά τμήματα. Συμφωνήσαμε ότι στα διοικητικά συμβούλια θα υπάρχουν δυο παρατηρητές από τους συνδέσμους. Οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα θα είμαστε όλοι εδώ και θα είμαστε Παναθηναϊκοί. Ο Παναθηναϊκός μετά από εδώ πρέπει να βγει ενωμένος. Με αυτές τις σκέψεις θέτω την υποψηφιότητά μου».

Νίκος Ρισβάς: «Αν τιμηθούμε με την ψήφο σας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εύρωστα στελέχη της παναθηναϊκής οικογένειας που είναι αποφασισμένα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Κια σε ένα εξάμηνο να φτάσουμε σε μια καλύτερη θέση τον σύλλογο και τότε να τον παραδώσουμε σε επώνυμους Παναθηναϊκούς. Αυτό ελπίζουμε. Αν εκλεγούμε θα δώσουμε μεγάλη σημασία στους οργανωμένους φιλάθλους. Εξάλλου η συμμετοχή του Νίκου Πλυτά που είναι ένας από εσάς είναι εχέγγυα».   

Και τώρα η ψηφοφορία

Ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας, στην οποία δυστυχώς έτσι όπως πάει το πράγμα οι ψηφοφόροι θα είναι λίγο περισσότεροι από τους υποψήφιους.
 

Τα δύο ψηφοδέλτια

Το ψηφοδέλτιο του Χρόνη Ακριτίδη

Τακτικά μέλη

Ακριτίδης Πολυχρόνης
Αυγουλέας Στέφανος
Κίτσιος Χρυσόστομος
Λιακόπουλος Θεόδωρος
Λουκανίδης Νεοτάκης
Μαρουδιάς Νικόλαος
Μαρσέλλος Ιωακείμ
Μεθενίτης Γεώργιος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Παναγιωτόπουλος Σταύρος
Παπαποστόλου Θωμάς
Στίκας Γεώργιος
Τζήμας Σωτήριος
Τσιούφης Κωνσταντίνος
Χρυσοστόμου Πανίκος

Αναπληρωματικά μέλη

Αντωνίου Παναγιώτης
Δημητράς Ηρακλής
Κουλέτσης Ιωάννης
Σταυρόπουλος Γεώργιος

Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Ρισβά

Τακτικά μέλη

Ρισβάς Νικόλαος
Ανδρεόπουλος Κωνσταντίνος
Βράχας Κωνσταντίνος
Κρεζίας Εμμανουήλ
Λέανδρος Εμμανουήλ
Λέανδρος Αλέξανδρος
Λευτάκης Διονύσιος
Μακρόπουλος Αχιλλέας
Μαλακατές Παναγιώτης
Μπίτσος Παναγιώτης
Παπαδάτος Ιωάννης
Πετίνης Γαβριήλ
Πλυτάς Νικόλαος
Σβινέλης Χαράλαμπος
Τσίλης Νικόλαος

Αναπληρωματικά μέλη

Αντωνίου Παναγιώτης
Μωραϊτάκης Γεώργιος
Λεκάκης Εμμανουήλ
Τσιτόπουλος Γεώργιος
Φέρτης Κωνσταντίνος
 

Μόλις 84 ψήφισαν

Το γράφαμε και χθες πως ήταν τουλάχιστον γραφικό το να κατεβαίνουν δύο ψηφοδέλτια και συνολικά 40 υποψήφιοι για μόλις 80 ψηφοφόρους. Σήμερα συνολικά ψήφισαν μόλις 84 ένας τραγικά μικρός αριθμός που δείχνει στο μεγαλύτερο βαθμό την κατάντια του Ερασιτέχνη.
 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Μαίου