ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Με κάθε λαμπρότητα παρουσιάστηκε το βιβλίο «Και χιλιάδες τίτλοι» στο μουσείο της Ακρόπολης όπου ξετυλίχτηκε το κουβάρι όλης της ιστορίας του «τριφυλλιού» και οι τίτλοι του Συλλόγου βρήκαν μία για πάντα τη θέση τους στην τροπαιοθήκη.

Ακρόπολη-Αθήνα-Παναθηναϊκός!

Με κάθε λαμπρότητα παρουσιάστηκε το βιβλίο «Και χιλιάδες τίτλοι» στο μουσείο της Ακρόπολης όπου ξετυλίχτηκε το κουβάρι όλης της ιστορίας του «τριφυλλιού» και οι τίτλοι του Συλλόγου βρήκαν μία για πάντα τη θέση τους στην τροπαιοθήκη.

-«Έκλαψε» και ο ιερός βράχος όταν ο «Στεφανάρας» ήρθε και πάλι για να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Θύρας 13!

-Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης είπε στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας «Πάτερ δεν θα σου πω ψέματα, το «Πάτερ ημών το ξεχνάω καμιά φορά, τον ύμνο του Παναθηναϊκού ποτέ»!

-Ο βαδιστής του ΠΑΟ Χρήστος Καραγιώργος αν και σε προχωρημένη ηλικία υποσχέθηκε να ξαναφορέσει τη φανέλα του και να τρέξει για ακόμα μία φορά για τον Σύλλογο!

-Ξεχωριστές ευχαριστίες στην ΚΑΕ και στο ΤΑΑ  για την άμεση αναγνώριση των τίτλων  του 1921.

 

Μια άκρως παναθηναϊκή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο μουσείο της Ακρόπολης όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Και χιλιάδες τίτλοι».

Οι στιγμές υπό τη σκιά της Ακρόπολης ήταν ιστορικές και απέδειξαν το μεγαλείο, την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Ήταν μία από τις καλύτερες «τρίφυλλες» μαζώξεις διαχρονικά και οι παρευρίσκοντες έφυγαν άπαντες  συγκινημένοι και με περισσότερο… παναθηναϊκό στην καρδιά τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες, βραβεύσεις και συγκινητικά βίντεο τα οποία επιμελήθηκε ο Sopist.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος  ο οποίος  μίλησε για την ιστορία του Συλλόγου και την αξία της καταμέτρησης των τίτλων του ΠΑΟ.

Ο ένας εκ των συγγραφέων Ανδρέας Οικονόμου μίλησε για την ιστορική διαχρονική ένωση του Παναθηναϊκού από την Αθήνα και κατέληξε ότι «Η Ακρόπολη του Παναθηναϊκού, που είναι η Λεωφόρος δεν πρέπει να φύγει ποτέ από εκεί».

Στο μεταξύ ο ιστορικός  Αλέξανδρος Κιτροέφ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έρευνα είναι πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού Αριστείδης Καμάρας μίλησε για την αξία του συγκεκριμένου πονήματος και επισήμανε με έμφαση ότι «Ο Παναθηναϊκός είναι το ταμπούρι και πρέπει όλοι να πάμε και να οχυρωθούμε πίσω του».

Ο συγγραφέας Αριστοτέλης Μπενόγλου μίλησε για τις ατέλειωτες ώρες έρευνας τα σκονισμένα αρχεία και το γεγονός ότι ο ΠΑΟ καθόριζε ανά εποχές ποιο άθλημα ήταν δημοφιλές και ποιο όχι.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι αν το πολιτιστικό σύμβολο της Αθήνας είναι ο Παρθενώνας τότε το αθλητικό της σύμβολο είναι το «τριφύλλι».

Ο ιστορικός ερευνητής  Νίκος Πετρόπουλος τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της πόλης και της χώρας και είναι ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχει και αυτός στο συγκεκριμένο βιβλίο. Ο ίδιος ξεκίνησε την καταγραφή των τίτλων από το 1975.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Τζιμπρίλ Σισέ μέσω βίντεο και δήλωσε περήφανος που ανήκει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Παραβρέθηκαν πλήθος παλαιμάχων του ΠΑΟ μεταξύ των οποίων  οι:  Απόστολος Κόντος, Τάκης Κορωναίος, Τάσος Στεφάνου, Κριστόφ Βαζέχα, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Χρήστος Ιακώβου , Κήμης Μαρσέλλος, Νίκος Πλυτάς, Μαίρη Λομβάρδου, Μίμης Δομάζος και  Αντώνης Αντωνιάδης και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που σηκώθηκε ο «Στεφανάρας» παρέα με τον Ζαχαρία Πιτυχούτη σε ένα…repeat του γύρου θριάμβου του 1964 στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο γνωστός οπαδός του ΠΑΟ ανέβηκε αγκαλιασμένος με τον παίκτη-σύμβολο του «τριφυλλιού» και με δάκρυα στα μάτια αγκαλιαστήκανε και είπανε «Ήρθαμε και οι δύο με ένα πόδι εδώ για τον Παναθηναϊκό. Και χωρίς πόδια πάλι θα …ερχόμασταν».

Τα δάκρυα συγκίνησης γρήγορα πέρασαν σε… γέλια όταν ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης πήγε στον εκπρόσωπο της εκκλησίας και του είπε Κοίτα να δεις πάτερ, το πάτερ ημών το ξεχνάω καμιά φορά , τον ύμνο του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να τον ξεχάσω ποτέ».

Κατόπιν οι δημιουργοί του βιβλίου ευχαρίστησαν την ΚΑΕ, το ΤΑΑ και τον Ερασιτέχνη για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα των τίτλων .

Οι βαδιστές αδερφοί Καραγιώργοι ήταν από τα επίσημα πρόσωπα της εκδήλωσης και βραβεύτηκαν με τον Χρήστο να προβαίνει σε μία συγκινητική δήλωση , ότι αν και σε σχετικά προχωρημένη ηλικία , θα προετοιμαστεί και θα φορέσει το «τριφύλλι» στο στήθος  για να τρέξει και πάλι για την ομάδα της καρδιάς του.

Ακόμα συγκινητικός ήταν ο λιτός λόγος του Σωτήρη Πανταλέων  που δήλωσε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα το διαβάζει στα παιδιά του για να τα κάνει καλούς Παναθηναϊκού. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που ευχαρίστησε …οικογενειακώς τον Σύλλογο και βραβεύτηκε μαζί με τον γιο του Χαράλαμπο.

Εξίσου σημαντικοί και με μεγάλη συγκίνηση ήταν οι λόγοι των Χρήστου Ιακώβου, Ανδρέα Ζώτου, Μαίρης Λομβάρδου, Γιάννης Αϊδνιώτη, Απόστολου Κόντου και Τάκη Κορωναίου.

Το… τελείωμα ήταν το καλύτερο από όλα καθώς μαζεύτηκαν οι αθλητές και οι παράγοντες του Συλλόγου και όλοι μαζί τραγούδησαν ότι «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχε άλλος..» κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

 

 

  Βρέθηκε η ρέπλικα του του 8-2!

 

Μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε χτες τους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία από τις ρέπλικες από τις  πράσινες φανέλες που φορούσαν ο Άγγελος Μεσσάρης και οι συμπαίκτες του στο θρυλικό 8-2.  Τη φανέλα έφερε ο σκηνοθέτης  Κλεόβουλος Ζαμίδης  που χάρισε στον Σύλλογο αυτό το κειμήλιο.

 

 

 

 

Τα έπαθλα του Καλαφάτη!

Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καλαφάτης θα ήταν περήφανος για πολλούς λόγους χτες αν ζούσε , καθώς πέραν των… χαμένων  τίτλων που πήραν τη θέση τους στην τροπαιοθήκη , χτες εμφανίστηκαν και δικά του στρατιωτικά  μετάλλια  καθώς και το ξίφος του .Ο  φίλαθλος του ΠΑΟ Νίκος Φωτόπουλος  του προσέφερε για την εκδήλωση και παρουσιάστηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

 

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 26 Μαίου