ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Απόφαση σταθμός από τον ΑΣΕΑΔ που μηδένισε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τις «πράσινες» για την αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση!

Μπάσκετ Γυναικών: Δικαιώθηκε το τριφύλλι, μηδενίστηκε ο Ολυμπιακός!

Μια τρομερά βαρυσήμαντη απόφαση που ενδέχεται να έχει προεκτάσεις και μελλοντικά στο ελληνικό μπάσκετ ελήφθη από το ΑΣΕΑΔ.

Το δικαιοδοτικό όργανο έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού -για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο μεταξύ τους ντέρμπι- και μηδένισε τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτό το επιχείρημα των «πράσινων» (βάσει του άρθρου 94, παράγραφος 7 της ΕΟΚ) σύμφωνα με το οποίο η αθλήτρια δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο παιχνίδι, καθώς είχε δηλωθεί τραυματίας λίγες μέρες νωρίτερα για το παιχνίδι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένσταση του Παναθηναϊκού είχε απορριφθεί αρχικά από την ΕΟΚ, ωστόσο η επιμονή του και η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ τον δικαίωσε. Ο κανονισμός αναφέρει ότι το σωματείο που έχει την υπαιτιότητα αντικανονικής συμμετοχής παίκτη του μηδενίζεται και δικαίως ο νόμος έκανε την εμφάνισή του.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου