ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;

Κάπου απο το βάθος απο κάποιο τραντζιστοράκι ακούγεται ένα τραγούδι. Παλιό, πολύ γνωστό, πολύ αγαπημένο. Χιλιάδες, εκατομμύρια το έχουν τραγουδήσει.

Και σκέφτομαι… Το γεγονός οτι το έχουν τραγουδήσει εκατομμύρια σημαίνει οτι το τραγούδι μιλάει για μια αλήθεια; Κι’αν κάποιες αλλες χιλιάδες κάποια άλλα εκατομμύρια τραγούδησαν κάτι αντίθετο τότε πόσες αλήθειες έχουμε;

Που είναι τα εκατομμύρια;

Κάπου απο το βάθος απο κάποιο τραντζιστοράκι ακούγεται ένα τραγούδι. Παλιό, πολύ γνωστό, πολύ αγαπημένο. Χιλιάδες, εκατομμύρια το έχουν τραγουδήσει.

Και σκέφτομαι… Το γεγονός οτι το έχουν τραγουδήσει εκατομμύρια σημαίνει οτι το τραγούδι μιλάει για μια αλήθεια; Κι’αν κάποιες αλλες χιλιάδες κάποια άλλα εκατομμύρια τραγούδησαν κάτι αντίθετο τότε πόσες αλήθειες έχουμε;

Λίγο πριν ιδρυθεί η συμμαχία διάβασα τα αποτελέσματα μιας έρευνας....Είμαστε λέει 1.700.000 Παναθηναϊκοί – ενήλικες – στην Ελλάδα. Άσχετα αν το νούμερο αυτό είναι σωστό, εγώ έκανα τους υπολογισμούς μου με βάση αυτό. Λίγο αργότερα η πραγματικότητα μου έδωσε ένα ακόμα χαστούκι... Έτσι για να σταματήσω να ονειρεύομαι και να θυμηθώ ένα κανόνα.

Στην ζωή υπάρχουν δύο εκδοχές: Ή είσαι κάτι ή δεν είσαι. Δεν γίνεται να είσαι λίγο λαμόγιο. Ή είσαι λαμόγιο ή δεν είσαι. Και ευτυχώς τα έχει φτιάξει ετσι ο θεός γιατί μερικά πράγματα απλοποιούνται. Κάντε δηλαδή μια ερώτηση στον εαυτό σας . Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε.

Τσάκας ας πούμε... Ήταν λαμόγιο ή δεν ήταν; Εντάξει εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Ας πάμε στις πιο δύσκολες. Και βέβαια το λαμόγιο για παράδειγμα το έφερα. Δεν θα είναι όλες οι ερωτήσεις για λαμόγια. Άλλωστε λαμόγια στον Παναθηναϊκό; Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πρόεδροι, προεδράρες, άνθρωποι των προέδρων, διευθύνοντες σύμβουλοι, μυστικοί σύμβουλοι, στελέχη, στελεχάρες , ιδιοκτήτες, μέτοχοι και αν παρέλειψα κάποια ειδικότητα ζητάω συγνώμη.

Πάμε λοιπόν να παίξουμε το παιγνίδι των ερωτήσεων και των απαντήσεων και βάλτε εσείς τους χαρακτηρισμούς. Μην φάμε και καμιά μήνυση... Απο την άλλη είναι δύσκολο να μηνύσεις 1.700.000 άτομα. Τόσους οπαδούς δεν έχει ο Παναθηναϊκός; Αλλά, sorry η ερώτηση αυτή είναι για αργότερα....

Δεν θα περιμένατε λοιπόν να γράψω εγώ τις απαντήσεις… Έχει δηλαδή σημασία τι λέω εγώ; Εγώ θα βάζω μόνο τις ερωτήσεις. Ήταν δηλαδή ο Μήτσου πρόεδρος; Πάλι εύκολη ερώτηση.

Ο Άγγελος Φιλιπίδης;

Ο Νικόλας Πατέρας τι ήταν; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ποιός ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος που έκανε να εμφανισθεί, εκείνη την ημέρα στο πεδίο, η πραγματική Θύρα 13;

Τι είναι για τον Παναθηναϊκό ο Παύλος κι ο Θανάσης;

Τι είναι και τι μπορεί να είναι ο Δημήτρης;

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν πρόεδρος;

Η υπόλοιπη οικογένεια;

Ο Γιάννης Αλαφούζος τι είναι;

Τι ήταν η Π.Ε.Κ;

Τι είναι το Παν.κι;

Εύκολες οι απαντήσεις. Εύκολες κι οι ερωτήσεις που έβαλα. Κράτησα μόνο δύο δύσκολες για το τέλος.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι παραπάνω είναι αυτό που κάνανε πρωτίστως και αυτό που είπανε δευτερευόντως. Κρίνονται απο τις πράξεις τους και απο τα λόγια τους, όπως όλοι μας . Μπορεί να τους χαρακτηρίσατε με διάφορα επίθετα, έχουν όμως κάτι κοινό. Ότι κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό...Και ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει χωρίς αυτούς.

Πάμε λοιπόν στην δύσκολη ερώτηση…

Ποιός είναι ο Παναθηναϊκός;

Πολύ δύσκολη η απάντηση αδέλφια.... απλή όμως.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας το λέει και το τραγούδι άλλωστε και το έχουν τραγουδήσει εκατομμύρια... Και έχει αυτός ο τεράστιος σύλλογος και 9170 οπαδούς..

Μα θα μου πείτε το «τι είναι αυτό το μαγικό» το τραγούδησαν εκατομμύρια... Εντάξει ρε παιδιά τζάμπα είναι το τραγούδι. Άλλωστε είπαμε . Όλοι κρινόμαστε απο τις πράξεις μας Αυτοί είμαστε λοιπόν. Οι 9170 που θα συνεχίσουμε μαζί την ομάδα μας....

Πονάει...Ίσως επειδή όταν το τραγουδούσαμε το πιστεύαμε κιόλας. Δεν πειράζει. Το τραγούδι λέει δεν ξενερώνουμε ποτέ....

Τελευταία ερώτηση…
Τα υπόλοιπα εκατομμύρια που είναι;

Δύσκολη απάντηση...
Το τραγούδι λέει θα ζήσω μια ζωή μεσ’την παράνοια..

ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ
 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ