ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ Η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

Διαβάζουμε πως οι εκνευρισμένοι -από την αδυναμία της ΠΑΕ να τους πληρώσει- ποδοσφαιριστές πήραν στο ψιλό πριν από λίγο Κωνσταντίνου-Ελευθεράκη, σε μια  προσπάθεια των τελευταίων να τους θέσουν προ των ευθυνών τους.

Χειρότερο όλων η καχυποψία

Διαβάζουμε πως οι εκνευρισμένοι -από την αδυναμία της ΠΑΕ να τους πληρώσει- ποδοσφαιριστές πήραν στο ψιλό πριν από λίγο Κωνσταντίνου-Ελευθεράκη, σε μια  προσπάθεια των τελευταίων να τους θέσουν προ των ευθυνών τους.

Η λογική "μαστίγιο και καρότο" είναι μέγα ρίσκο να εφαρμοστεί σε παίκτες οι οποίοι εδώ και μήνες είναι αφημένοι στη τύχη τους, η πρόσληψη του τραχύ και φωνακλά, Φάμπρι κάνει δυσκολότερα τα πράγματα όσον αφορά την καθημερινότητα στην Παιανία. Ο Ίβηρας έχει ήδη "στολίσει" Κουίνσι-Ζέκα μη μπορώντας να ελέγξει τα νεύρα του (δεν είναι εύκολο εδώ που τα λέμε μ' όσα βλέπει στο γήπεδο ο άνθρωπος), την ίδια ώρα που εκφράζει την εκτίμησή του σε παίκτες που για την ΠΑΕ είναι "μαύρα πρόβατα" (Λάζαρος, "Μπουμ", Βύντρα).

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι καινούργος στο χώρο, από τη στιγμή που δεν βάζει δεκάρα τσακιστή απ' τη τσέπη του, όφειλε τουλάχιστον να σταθμίσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία τα δεδομένα, μετά το 3-0 στη Βέροια όταν και άρχισε το "πανηγύρι". Όταν φέρεσαι διατεθειμένος ν' απομακρύνεις ποδοσφαιριστές που "δίνεις" στον κόσμο ως "υπόπτους", το πρώτο πράγμα που οφείλεις να γνωρίζεις είναι ότι οι "κατηγορούμενοι" από τη στιγμή που θα κυκλοφορούν "σταμπαρισμένοι", δεν θα σ' αφήσουν σε χλωρό κλαρί, διεκδικώντας μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα που πρέπει να πάρουν!

Άμα δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις αφήνεις τους λεονταρισμούς στην άκρη και κοιτάς να πας σε "αθόρυβες", πιο συμβιβαστικές λύσεις, μακριά από πρωτοσέλιδα και βαβούρα, φροντίζοντας να επικοινωνήσεις ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς τα βαριά συμβόλαια είναι αδύνατον να τα αντέξεις! Από το ξεκίνημα της σεζόν αναρωτιόμασταν πως θα διοικηθεί ο Παναθηναϊκός χωρίς ρευστό, αλλά η κρίση που έχει πλήξει τις περισσότερες ΠΑΕ και το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματός μας δείχνει πως δεν χρειάζονται εκατομμύρια για να φτιάξεις ένα σφιχτό σύνολο.

Χειρότερη από την απουσία οικονομικών πόρων είναι η καχυποψία που έχει ποτίσει τον "πράσινο" οργανισμό. Οι αντιδράσεις κατά του Φορέα το Σάββατο από τους κατόχους των ακριβών εισιτηρίων, η σκληρή σημερινή ανακοίνωση που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της "Θύρας 13" ως απάντηση, δείχνουν ότι οι μέρες των ημίμετρων πέρασαν. Οι οργανωμένοι περιμένουν πως και πως την επιστροφή στη Λεωφόρο (το διατρανώνουν με συνθήματα μήνες τώρα), για να κορυφώσουν τον ανένδοτο κατά των "φίλων Τζίγκερ". Η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν πατά στο γήπεδο κι όσοι ανήκουν στους υποστηρικτές των Βαρδινογιάννηδων (..."τι καλά που ήμασταν μονίμως δεύτεροι, χωρίς να χρωστάμε") ξιφουλκούν κατά των φανατικών με σοβαρό κίνδυνο να δούμε προσεχώς μαλλιοτραβήγματα ομοϊδεατών!

Όσο ο σύλλογος μένει δέσμιος στην αναζήτηση φταιχτών εντός των τειχών του (την ίδια στιγμή που οι άλλοι αλωνίζουν, έχοντας στήσει τα λάβαρά τους σ' όλα τα πόστα) χαϊρι και προκοπή δεν θα δει, στο κάτω -κάτω όλοι οι εμφύλιοι τερματίστηκαν έχοντας νικητές και χαμένους, πουθενά δεν θυμόμαστε να υπήρξαν συμβιβασμοί. Μπορεί κάποιοι να κόψουν το γήπεδο (προσωρινά, γιατί η "αρρώστια" με την ομάδα δεν γιατρεύεται εύκολα), να σιχτιρίσουν, αλλά άμα λες ότι θες ν' αλλάξεις σελίδα το κάνεις χωρίς να υπολογίσεις το κόστος!

Ο εμπνευστής της "Συμμαχίας" είναι παράγοντας μηνών στο ποδόσφαιρο, αναμενόμενο να κάνει λάθη ειδικά όταν έχει τόσα μέτωπα ανοιχτά, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει βάλει ούτε ευρώ στην ομάδα τον κάνει πολύ πιο εύκολο στόχο των οπαδών. Το τελευταίο πάθημα με Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Λάζαρο έχει εκθέσει απίστευτα τον Αλαφούζο (εκεί που τους είχε τελειωμένους, τώρα όχι μόνο θα τους δεχτεί ως ενεργά μέλη του συνόλου, αλλά θα τους κάνει και τεμενάδες), όμως είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι από τη στιγμή που φράγκα δεν παίζουν, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να βγάλεις τη σεζόν με αξιοπρέπεια; Το ρόστερ υψηλών προδιαγραφών δεν είναι, από τη στιγμή που απομακρύνθηκε ο Φερέιρα, έπρεπε να επιμείνουμε σε κάποιον που ήξερε άριστα τα του ΠΑΟ (μια χαρά λύση ήταν ο Ρότσα ως προσωρινή λύση), θα έκανε τους παίκτες να παίζουν για τον ίδιο και θα δημιουργούσε κλίμα συσπείρωσης.

Όλα αυτά μέχρι να βρεθεί μια λύση στο γηπεδικό που κρατάει το τριφύλλι δέσμιο και πολλούς επενδυτές απρόθυμους να ασχοληθούν μαζί του. Μην γελιέστε. Ο ΠΑΟ είναι μαγαζί γωνία και το χρέος του σχετικά μικρό για την αίγλη και τη δυναμική του. Απλώς έχουμε πέσει πάνω σε δύσκολη συγκυρία για τον τόπο κι οι διοικούντες βλέπουν μπροστά τους μονάχα αδιέξοδα. Το τιμ που τρέχει την ΠΑΕ και τρώει καθημερινώς χαστούκια, ελέω απειρίας και οικονομικής δυσπραγίας θα κριθεί αυστηρότερα όταν οριοθετήσει στόχους. Προς το παρόν δεν γίνεται ταυτόχρονα να θες να πολεμήσεις την παράγκα, να "καθαρίσεις" την ΠΑΕ, να κάνεις ανανέωση, να εξετάσεις τα νέα δεδομένα Λεωφόρου-Βοτανικού, να κάνεις μεταγραφές, να ψάχνεις για προπονητή, να ασχολείσαι με τις αποδεσμεύσεις ή με θέματα πειθαρχίας.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ