Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

   Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Κέζου σιγουρεύτηκα γι αυτά που πίστευα ότι κατατρώνε την ομάδα μας φέτος. Ο Κέζος λοιπόν, για όσους δεν το διάβασαν δήλωσε ότι πήρε χαρτάκι από το PAO LAB με τις εξής εντολές:

• μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση
• αποχή από οποιαδήποτε προπόνηση εκρηκτικότητας
• αποφυγή ασκήσεων με μέγιστη ένταση - ταχύτητες
• αποφυγή ασκήσεων με οριζόντια ή κάθετα άλματα
• αποφυγή ασκήσεων με αντιστάσεις
• αποχή από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και βάρη

   Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Κέζου σιγουρεύτηκα γι αυτά που πίστευα ότι κατατρώνε την ομάδα μας φέτος. Ο Κέζος λοιπόν, για όσους δεν το διάβασαν δήλωσε ότι πήρε χαρτάκι από το PAO LAB με τις εξής εντολές:

• μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση
• αποχή από οποιαδήποτε προπόνηση εκρηκτικότητας
• αποφυγή ασκήσεων με μέγιστη ένταση - ταχύτητες
• αποφυγή ασκήσεων με οριζόντια ή κάθετα άλματα
• αποφυγή ασκήσεων με αντιστάσεις
• αποχή από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και βάρη

Που σημαίνει προφανώς ότι αυτό ήταν το πρόβλημα συνολικά με τον προπονητή.

Θα θυμούνται αρκετοί ίσως ότι όταν φαγώθηκε εν μία νυκτί ο Τεν Κάτε, έφυγε μαζί του και ο Έμπεν και τους αντικατέστησαν ο Νιόπλιας και ο Στέργιος Φωτόπουλος.

Είναι Ηλίου φαεινότερον ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από εκείνη τη μέρα.

Όσοι είναι παρατηρητικοί, θα θυμούνται ίσως ότι ο Παναθηναικός είχε αρχίσει κατά το Φλεβάρη-Μάρτη να χωλαίνει από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Οι εντολές που πήρε στα χέρια του ο Κέζος λοιπόν προφανέστατα ήταν το πρόγραμμα του προηγούμενου γυμναστή.
Ερχόμαστε στη σούμα του προβλήματος λοιπόν:

Η κίνηση-ματ που υποθήκευσε το σχέδιο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ήταν το "χατίρι" που έκανε ο Πατέρας στα κακομαθημένα Ελληνόπουλα, που δε θέλουν ή δεν αντέχουν να προπονούνται στα πρότυπα ευρωπαικής σοβαρής ομάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την προηγούμενη ημέρα πριν την απόλυση Τεν Κάτε, υπήρξε συνάντηση του προέδρου με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, οι οποίοι προφανέστατα εισηγήθηκαν την απομάκρυνση του προπονητή, παρότι είχε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα (στο Καραισκάκη, δηλαδή στο πιο δύσκολο παιχνίδι του πρωταθλήματος), είχε προκριθεί στην Ευρώπη και η ομάδα έβρισκε ρυθμό.

Όταν λοιπόν ο πρόεδρος έκανε αυτό το "χατίρι", πρόσκαιρα ίσως και να βοήθησε΄η κίνησή του, διότι "αισθάνθηκαν καλύτερα τα παιδιά". Αν και με βάση τους αριθμούς, ο Παναθηναικός είχε εγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο με Τεν Κάτε παρά στο δεύτερο, όπου ξέφυγε χάρη στις συνεχείς γκέλες του γαύρου- αν και πάλι έδειξε αυτοκτονικές διαθέσεις.

Όταν λοιπόν ο πρόεδρος έκανε το πρώτο χατίρι στους παίκτες και στους φίλους τους ρεπόρτερ που ξέσκιζαν μέρα και νύχτα τον Ολλανδό (για ποιο λόγο άραγε???), τότε χάθηκ στην ομάδα η μπάλα. Το χάσιμο της μπάλας δε φάνηκε αμέσως διότι υπήρχε μπροστά η πώρωση για το Πρωτάθλημα και σκεπάζονταν κάποια προβλήματα. Το καλοκαίρι όμως το έγκλημα φάνηκε.

Όταν υποχωρείς μια φορά, τότε υποχωρείς συνέχεια και γίνεσαι θήραμα.

Έτσι όταν ανέλαβε το κακό συναπάντημα Τζίγγερ-Γόντικα- Κωνσταντόπουλου, ο υπεύθυνος για τη στελέχωση του τεχνικού team, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γόντικας, έκανε συνομιλητή του τον Κατσουράνη, ο οποίος πρότεινε γυμναστή τον Κέζο. Πρότεινε ο υφιστάμενος προιστάμενο με λίγα λόγια...

Ποιος; Ο πιο αγύμναστος παίκτης του ρόστερ!!!

Ε εκεί λοιπόν, έχει χαθεί ο έλεγχος.

Η ομάδα βρέθηκε στα χέρια άσχετων "χομπιστών" και παραδόθηκε αμαχητί στις κλίκες.

Ο Νιόπλιας δεν είχε το απαραίτητο βάρος για να επιβληθεί και η ομαδα που όδευε προς μοντέλο... ξέρετε τι έγινε!

Το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας έγινε περιοδεύων θίασος που γιουχάρεται από παιχνίδι σε παιχνίδι από τους ίδιους τους οπαδούς της. Μέχρι και οι μέχρι ρότινος πιο γυμνασμένοι της ομάδας, εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα φυσικής κατάστασης: ο Σιμάο δε μπορεί να πάρει τα πόδια του, ο Σισέ μετά το 60 αγκομαχεί και απλούστατα όντας μεγάλος παίκτης κάνει διαχείρηση δυνάμεων, αποφεύγοντας να πρεσάρει, ο Ζιλμπέρτο έγινε μαούνα, ο Βύντρα μετά το 60 κι αυτός κόβει τις κούρσες και πάει λέγοντας.
Προφανώς ο Τεν Κάτε κι ο Έμπεν τα πιέζανε τα παιδιά, τα προπονούσανε κανονικά.

Γι αυτό και το Σεπτέμβρη όταν όλη η Ελλάδα έβλεπε τα χάλια που είχε η ομάδα, οι παίκτες συνεχώς έλεγαν και ξανάλεγαν ότι "δεν υπ΄ρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης".

Λογικό! Κάτσ, σου λέει, μην έρθει κάνας Έμπεν πίσω και δούμε το Χριστό φαντάρο!

(Αλλά και ο Έμπεν που ήρθε είναι προφανές ότι χωρίς τον αυστηρό Τεν Κάτε, δεν μπορούσε να κάνει τα κουμάντα του. Οι παίκτες είχαν για προστασία τη χαλαρότητα του Νιόπλια)

Και όλα αυτά ξεκινάνε απ το "χατίρι" που έκανε ο Πρόεδρος στα κακομαθημένα "Ελληνόπουλα", στους φίλους τους ρεπόρτερ και στα ελεγχόμενα από τον Τζίγγερ μέσα (Φίλαθλο, Sportday, Γάτα, Derby, ΝΕΤ, ως προς τα θέματα του Παναθηναικού- όλως τυχαίως γαυρομέσα κατά τ' άλλα), διώχνοντας τον προπονητή της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, τον Ολλανδό Χενκ Τεν Κάτε.
Αδέρφια, κι εσείς που ,δικιολογημένα αρκετές φορές, φωνάζατετε για κάποιες επιλογές του Τεν Κάτε, δεν παραδέχεστε ότι το κακό ξεκινάει από εκείνη τη μέρα;
Ελπίζω το σκεπτικό μου να σας κάλυψε.

mazestix

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ