Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Με δεδομένο ότι η πάγια συνήθεια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Παναθηναϊκού απαγορεύει την παρουσία κόσμου στις προπονήσεις της ομάδας, το παιχνίδι με τον Άρη ήταν μια καλή ευκαιρία για τους οπαδούς του Τριφυλλιού να δουν τους παίκτες της αγαπημένης ομάδας τους να… γυμνάζονται.

Με δεδομένο ότι η πάγια συνήθεια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Παναθηναϊκού απαγορεύει την παρουσία κόσμου στις προπονήσεις της ομάδας, το παιχνίδι με τον Άρη ήταν μια καλή ευκαιρία για τους οπαδούς του Τριφυλλιού να δουν τους παίκτες της αγαπημένης ομάδας τους να… γυμνάζονται.

Δυστυχώς, το μέγεθος του Άρη έχει μειωθεί τόσο, που όχι μόνο δεν μπορεί να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά δυσκολεύεται να του παράσχει τις συνθήκες προκειμένου να κάνει μία καλή προπόνηση. Και είναι πολύ κρίμα, διότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν ανάγκη από ανταγωνιστικούς και απειλητικούς αντιπάλους. Φανταστείτε, δε, ότι ο Άρης βρήκε απέναντί του μια ομάδα χωρίς δύο από τους πιο βασικούς παίκτες του, τον Μπατίστ και τον Νίκολας. Αλλά αυτά είναι προβλήματα των Κιτρίνων και μακάρι να βρουν τρόπο να τα λύσουν, διότι σε κάθε περίπτωση η αξία του ηττημένου πρέπει να δίνει δόξα στον νικητή. Αλλά ακόμα κι αυτό έχει πάει περίπατο.

Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από το συγκεκριμένο ματς είναι το εξής… «Τα κεφάλια μέσα»! Τα δύσκολα έρχονται και τέτοια ματς δεν προσφέρουν τίποτα στους πρωταθλητές ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και την έναρξη του ΤΟΡ-16. Και μην υποτιμάτε επ' ουδενί τη διαδικασία του ΤΟΡ-16, διότι τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός είτε φτάνει μέχρι το φάιναλ φορ είτε μένει από λάστιχο στη φάση των 16. Οπότε, τα δύσκολα τώρα έρχονται και η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα προβλήματα να λύσει.

Ο Μπατίστ, που προφυλάσσεται από τον Ζοτς για να είναι έτοιμος τη 12η Ιανουαρίου, έχει μείνει πολύ καιρό εκτός, ο Νίκολας σε ακόμα ένα παιχνίδι δεν αγωνίστηκε και ο Μάριτς είναι στα πιτς. Άρα, εκτός από τη δυσκολία του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι οι προπονήσεις του λόγω των απουσιών δεν έχουν την ίδια ένταση. Στην αρχή της σεζόν, ακόμα και μετά από ματς που εξελισσόταν απογοητευτικά εύκολα, μπαίναμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε την εμφάνιση κάποιων παικτών ατομικά… Πλέον, όμως, ο χρόνος πέρασε… Και ήρθε η ώρα ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει κι αυτό που μπορεί. Δεν είναι ένδειξη βελτίωσης για κανέναν μία καλή εμφάνιση σε ένα παιχνίδι που έληξε στους 30 πόντους. Η βελτίωση θα αποδειχθεί στα μεγάλα ματς, κόντρα στον Ολυμπιακό και στο ΤΟΡ-16. Τότε που όλοι έχουν υποχρέωση να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Η περίοδος της προσαρμογής στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού -δυστυχώς ή ευτυχώς- έληξε. Και τώρα είναι που αρχίζουν τα δύσκολα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ