ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΔΕΙΑ;

Ήταν μικρή η άδεια που δόθηκε στους πρωταθλητές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι διεθνείς τράβηξαν λούκι κι ελάχιστα ξεκουράστηκαν το καλοκαίρι;

Μικρή ή μεγάλη η άδεια;

Ήταν μικρή η άδεια που δόθηκε στους πρωταθλητές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι διεθνείς τράβηξαν λούκι κι ελάχιστα ξεκουράστηκαν το καλοκαίρι;

Μήπως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έπρεπε να «κόψει» μέρες, ώστε να δουλέψει περισσότερο με τους Πράσινους, τους οποίους ακόμα μαθαίνει δυστυχώς μέσα από αγώνες κι όχι τόσο από προπονήσεις; Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι μόνο όσοι έχουν στη διάθεσή τους τις εργοφυσιολογικές μετρήσεις. Όσοι είμαστε έξω από την ομάδα πολλά μπορούμε να πούμε, με τον κίνδυνο να υποπέσουμε σε γραφικότητες, αφού αναφερόμαστε σε πολύ εξειδικευμένα θέματα, ικανά να αναλυθούν μόνο από επαγγελματίες.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν χρειάζεται να έχεις αποφοιτήσει από γυμναστική ακαδημία για να καταλάβεις τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ποδοσφαιριστές να «καούν» μετά την αλλαγή τριών γυμναστών μέσα σε πέντε μήνες. Ο οργανισμός δεν είναι παίξε γέλασε, ώστε να μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί πότε στις τακτικές του Κέζου, πότε του Έμπεν και πότε του Νούνο Εσπίριτο Σάντος, στο κάτω-κάτω μιλάμε για ανθρώπους κι όχι... cyborg, που εκτελούν δεδομένα. Διαβάζαμε ότι ο Πορτογάλος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του «έτρεξε» τους Πράσινους με επίπονες διπλές προπονήσεις.

Πολλοί, διεθνείς κυρίως, έλεγαν σε κατ' ιδίαν κουβέντες ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Ίσως να μην ήταν τυχαίες οι «χαμηλές πτήσεις» που παρατηρήθηκαν στα ματς με Κέρκυρα, Τρίπολη, Σέρρες, Βόλο. Μέχρι τώρα υπήρχε και το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε οι αθλητές δεν είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, με αποτέλεσμα ειδικά Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Σπυρόπουλος (που αγωνίζονται ασταμάτητα) εδώ και καιρό να μην έχουν ανάσες και καθαρό μυαλό.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, όσο κακό κι αν έκανε στο πρεστίζ του κλαμπ, είναι βέβαιο ότι μπορεί να βοηθήσει τους πρωταθλητές να ανανήψουν και να παλέψουν για τον τίτλο στο β΄ γύρο, παρότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους. Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να μειώνονται, τον ΠΑΟ να έχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος καιρός για αποθεραπεία, ρεπό, αποφόρτιση, ανάσες, αλλά και ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ώστε οι παίκτες να καταλάβουν τι ζητά από αυτούς ο προπονητής τους.

Η άδεια των έξι ημερών είναι αρκετή ώστε οι νταμπλούχοι να ηρεμήσουν, να κάνουν την αυτοκριτική τους, κυρίως να ξεκουράσουν το μυαλό τους (γιατί όπως έλεγε κι ο Ζοζέ Μουρίνιο, τι να πουν κι οι άνθρωποι του κάματου για κόπωση), ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι από αυτό το... φάντασμα που είδαμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.   

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ