ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ...

Μετά από συνεχόμενες νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν λογικό στο βόλεϊ ανδρών να γευτούμε και το πικρό ποτήρι της ήττας. Μια ήττα που για όσους γνωρίζουν ήρθε φυσιολογικά, καθώς αυτή την στιγμή ο Ηρακλής είναι καλύτερη ομάδα. Άλλωστε τόσο στο βόλεϊ, όσο και στο μπάσκετ, τις περισσότερες φορές νικητής είναι ο καλύτερος, μιας και δεν υπάρχουν δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες.

Σωτηρία, αλλά με ενίσχυση...

Μετά από συνεχόμενες νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν λογικό στο βόλεϊ ανδρών να γευτούμε και το πικρό ποτήρι της ήττας. Μια ήττα που για όσους γνωρίζουν ήρθε φυσιολογικά, καθώς αυτή την στιγμή ο Ηρακλής είναι καλύτερη ομάδα. Άλλωστε τόσο στο βόλεϊ, όσο και στο μπάσκετ, τις περισσότερες φορές νικητής είναι ο καλύτερος, μιας και δεν υπάρχουν δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες.

Και εντάξει μπορεί οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη να μας είχαν καλομάθει το τελευταίο διάστημα με τις συνεχόμενες επιτυχίες τους, αλλά κόντρα στον «γηραιό» είχαν χτυπητές αδυναμίες. Αδυναμίες που όσο και να τις έκρυβαν με την σκληρή δουλειά και τις αλχημείες του κόουτς, δεν μπορούσαν κάποια στιγμή να μην φανερωθούν.

Σε απλά ελληνικά όταν μια ομάδα για πολλές, πολλές εβδομάδες κάνει προπονήσεις με μόλις 10 που στην συνέχεια μετά τον τραυματισμό του Γκενς έγιναν 9, παίκτες, όσο και να θέλει να δουλέψει, όσο και να προσπαθεί σίγουρα θα έχει ελλείψεις. Όταν μια ομάδα δεν έχει έναν αναπληρωματικό ακραίο και ένας από τους δύο βασικούς ο Βασίλης Μηνούδης είχε αποκτηθεί για να είναι τρίτος, αν όχι τέταρτος στην συγκεκριμένη θέση (δεν μειώνω σε κανένα σημείο την τεράστια προσφορά του, ωστόσο η αλήθεια είναι αυτή), αυτό κάποια στιγμή θα φανεί, παρά επαναλαμβάνω την υπερπροσπάθεια του Μηνούδη.

Και στην τελική ανάλυση όταν σε ένα τέτοιο ματς υπάρχουν στον πάγκο μόλις δύο παίκτες και ο προπονητής δεν μπορεί να βγάλει κάποιον που έχει κολλήσει για να ξελαμπικάρει βρε αδερφέ, τότε οι πιθανότητες νίκης είναι ελάχιστες. Αυτό φάνηκε και στο «Μάκης Λιούγκας». Παίκτης να μπει στην θέση του Ψάρρα όταν σε κάποια στιγμή δεν τα πήγαινε καλά δεν υπήρχε, ούτε και τρίτος ακραίος, με συνέπεια η ήττα να έρθει απολύτως φυσιολογικά και δίκαια, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει ένας ιδιαίτερα δυνατός Ηρακλής.

Για να σας προλάβω σε κανένα σημείο δεν γράφω ότι γράφω για να δικαιολογήσω την ήττα και την ομάδα. Άλλωστε αυτοί οι παίκτες και ο προπονητής έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους εαυτούς τους, συνεχίζουν να το κάνουν και πραγματικά ότι και να κάνουν κρίνονται απολύτως πετυχημένοι.

Όσα γράφτηκαν, γράφτηκαν για να καταδείξουν την ανάγκη που υπάρχει για ενίσχυση της ομάδας αυτής. Εντάξει πρώτο μέλημα είναι να αποφευχθεί η διάλυση. Όμως αν τελικά αυτό επιτευχθεί, τότε θα πρέπει όλοι να σκεφτούν το θέμα της ενίσχυσης, καθώς αν αυτό δεν γίνει, τότε ο Παναθηναϊκός όσο και να το θέλουν οι παίκτες και ο προπονητής, όσο και να το επιθυμούν οι φίλαθλοί του, δεν μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Δεν μπορεί να διεκδικήσει τίτλο, ακόμα και αν όλοι στην ομάδα συνεχίζουν να τους τρελαίνουν όλους με τον τσαμπουκά και την τεράστια μαγκιά τους.

Εντάξει η αλήθεια είναι πως τα οικονομικά του Ερασιτέχνη είναι τραγικά και η νέα διοίκηση έχει τρομερά δύσκολο έργο. Ωστόσο αφού πρώτα μιλήσει με τους αθλητές και αθλήτριες όλων των τμημάτων και συμφωνήσει για τα οφειλόμενα, ας σκεφτεί και την ενίσχυση του βόλεϊ ανδρών γιατί πραγματικά είναι κρίμα η μέχρι τώρα υπερπροσπάθεια να πέσει το κενό. Πραγματικά μεγάλο κρίμα…

ΥΓ: Αν ήταν άλλος θα είχε φύγει, αλλά επειδή ο Γιορντάνοφ είναι τρελός με τη νέα του ομάδα και γουστάρει αυτό που κάνει θα γυρίσει και μετά τις διακοπές. Όμως είπαμε είναι τρελός όχι βλάκας και καλά θα κάνουν στη νέα διοίκηση να τον κρατήσουν στην ομάδα γιατί αλλιώς θα έχουν χάσει τον καλύτερο διαγώνιο του πρωταθλήματος.

ΥΓ1: Μπράβο και πάλι μπράβο στον κόσμο που μια τέτοια μέρα βρέθηκε στην Γλυφάδα και στο τέλος παρά την ήττα χειροκρότησε την ομάδα. Αλλά ρε παιδιά έπρεπε να γίνει ότι έγινε με τον Κουρνέτα; Τον αγώνα ήρθε να δει και εντάξει τα πρώτα συνθήματα, αλλά γιατί τόσο μένος; Και με τον Στεφάνου; Δηλαδή αυτός έφταιγε που ο Παναθηναϊκός τον έδιωξε; Η θα έπρεπε να μείνει χωρίς ομάδα για να μην παίξει στον Ολυμπιακό;
 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ