ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΑΜΥΝΑ. ΕΠΑΙΞΕ ΑΜΥΝΑΡΑ!

Ο Χρήστος Μπαρούνης αναλύει την τελευταία φάση για την οποία φωνάζει ξεκάθαρα «όχι φάουλ» και καταδεικνύει τις… σκιές του Παναθηναϊκού ως το μοναδικό σοβαρό θέμα συζήτησης και προβληματισμού για τη συνέχεια.

Δεν έπαιξε άμυνα. Έπαιξε ΑΜΥΝΑΡΑ!

Ας ξεκινήσουμε από το πιο ιντριγκαδόρικο κομμάτι του χθεσινού αγώνα: Την τελευταία φάση του και το αιώνιο δίλημμα «φάουλ ή καθαρή άμυνα;» που βασανίζει πάντα τον απλό φίλαθλο και μετατρέπει τους περισσότερους σε μετά Χριστόν προφήτες. Για την τελευταία άμυνα στον αγώνα με τη Ρεάλ και οι δύο απόψεις είναι εμπεριστατωμένες, απόλυτα λογικές και αμφότερες σωστές, ασχέτως αν ο όρος «σωστή» ταυτίζεται μόνο με τη μία συναρτήσει του αποτελέσματος.

Αν θέλετε την προσωπική ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι η εξής ακόλουθη: Είσαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Βλέπεις την άμυνά σου να έχει αυτή την αντίδραση. «Deny» του Λάνγκφορντ στον Κάρολ μετά την αλλαγή με τον Καλάθη, overplay του Κιλπάτρικ στον Γιουλ στις δύο επιλογές που έχει ο Καμπάτσο να πασάρει σε αυτόν ή στον Κάρολ (Αμερικανοί και οι δύο, σκόρερ και οι δύο, αμυνάρα και οι δύο), «σκοτωμένη» πάσα έξω στον μαρκαρισμένο Ρούντι που δεν μπορούσε να σουτάρει από εκεί χωρίς ντρίμπλα, «σκοτωμένο» σουτ (με «κρεμασμένο» τον Τόμας) του Ισπανού.

Βλέπεις, λοιπόν, την ομάδα σου να βγάζει τέτοια αμυνάρα. Την επόμενη φορά (αν υπάρξει) που θα ξαναβρεθείς σε τέτοια κατάσταση και σε ίδιο δίλημμα, τι θα διαλέξεις; Πού θα ποντάρεις; Ας ξαναπαιχτεί η ίδια φάση, όχι μία αλλά 10 φορές, ας ξαναβγεί η ίδια άμυνα, ας ξαναπετάξει τη μπάλα ο Ρούντι στα τυφλά από τα 8 μέτρα και να δούμε αν θα ξαναμπεί το ίδιο καλάθι.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου