ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΚΟΒΕΙ Η ΔΕΗ, ΟΧΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ…

Αν ισχύσει οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια που βολεύουν τον Ολυμπιακό τότε θα έχουμε «Κράτος (όχι ΣΕΦ) κλειστόν». Γράφει ο Χρήστος Μπαρούνης

Το ρεύμα το κόβει η ΔΕΗ, όχι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας…

Δεν ξέρω αν είναι απαύγασμα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά η αναχρονιστική λογική και πρακτική του «εμείς είμαστε το κράτος» εκεί παραπέμπει. Και σίγουρα είναι εσφαλμένη.

Στον Ολυμπιακό παίρνουν αποφάσεις, είτε στο πόδι, είτε απλά πραξικοπηματικά. Ό,τι κι αν ισχύει από τα δύο ουδείς μπορεί να διαφύγει των νομικών διατάξεων και των κανονισμών.

Αν όμως μπορέσει, αν τελικά ισχύσει οποιοδήποτε από τα σενάρια που βολεύουν τον Ολυμπιακό, αναβολή ή… κλειστό ΣΕΦ, με τις ευλογίες ή τις πλάτες του κράτους, με «σιωπή» ή «ανοχή», τότε απλά θα μιλάμε για ξεκάθαρη συνενοχή.

Ενδεχόμενη αναβολή του ντέρμπι θα είναι μία παραδοχή αδυναμίας της Πολιτείας, αφενός να διεξάγει την ίδια μέρα δύο ντέρμπι «αιωνίων» διαφορετικών σπορ  (πράγμα που έχει γίνει πολλάκις) και αφετέρου να «συμμορφώσει» τους Πειραιώτες και να ομαλοποιήσει, έστω και προσωρινά, την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, θα είναι και μία ακόμη αβάντα απέναντι στο «ερυθρόλευκο» καπρίτσιο, αλλά και ένα ανούσιο «αυτοκαλάθι» από τη στιγμή που θα μιλάμε για αναβολή αγώνα που ούτως ή άλλως δεν θα διεξαχθεί.

Ο Ολυμπιακός θα κόψει το ρεύμα;

Στη χάβρα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ (ο ΕΣΑΚΕ λέει «όχι» στην αναβολή, η ΚΕΔ περιμένει αν θα υπάρχει αναβολή, ο Βασιλειάδης κρατά τον τελευταίο λόγο της αναβολής και ο Παναθηναϊκός περιμένει και απαιτεί να πάει ΣΕΦ), ο Ολυμπιακός θέλησε να προσθέσει λίγη παραπάνω οχλαγωγία για να ικανοποιήσει τα δικά του παιδικά αλλά και συνάμα επικίνδυνα τεχνάσματα.

Απειλεί, λοιπόν, με «λουκέτο» στο ΣΕΦ την ημέρα του ντέρμπι, σε περίπτωση που αυτό δεν αναβληθεί. Όσο κι αν η κίνηση απελπισίας θυμίζει εγκλωβισμένο δραπέτη στην τελευταία του προσπάθεια να ξεφύγει από τον νόμο, εδώ υπάρχει μία εύλογη ερώτηση αλλά και μία εξίσου ευνόητη απάντηση. Μαζί και μία καθαρή εικόνα…

Capture

Ό,τι λέει το Wikipedia δεν είναι απαραίτητα «νόμος». Απλά η αποτύπωση μίας πληροφορίας του που όλοι ξέρουμε ότι εδώ, είναι ορθή. Σε αντίθεση με εκείνους που νομίζουν ότι «νόμος και κράτος είναι ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός δηλαδή θα κλείσει τις πόρτες, θα κατεβάσει τον γενικό, θα απαγορεύσει σε Έλληνες αθλητές, σε αθλητικό σωματείο και σε ελληνική διοργάνωση, άρα σε πολίτες και φορείς της χώρας να εισέλθουν σε ένα γήπεδο του ελληνικού δημοσίου; Θα κουμαντάρουν ένα ακίνητο που δεν είναι της ιδιοκτησίας τους;

Αλήθεια, μπορεί ο διαχειριστής να κόψει το ρεύμα στην πολυκατοικία;

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η λέξη «διαχειριστής» από τη λέξη «ιδιοκτήτης» απέχουν όσο το ΣΕΦ από το ΟΑΚΑ και οι πρακτικές του Ολυμπιακού από τη νομιμότητα. Και τη λογική…

Υ.Γ: Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα αυτές τις μέρες γιατί δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό, παρά μόνο κύκλοι και τετράγωνα.

Υ.Γ2: Όλος αυτός ο αχταρμάς επειδή κάποιος θέλει να φύγει. Ποιος τον κρατάει είναι το θέμα…

Υ.Γ3: Τα Πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός, με Έλληνες διαιτητές τα πήρε. Και όταν δεν τα έπαιρνε, το ΣΕΦ πάλι έκλεινε. Για να επισκευαστεί…

Υ.Γ4: Αντί να το κλείσει, δεν το πληρώνει καλύτερα;

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου