ΑΠΑΞΙΟΥΝ Η ΑΠΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ;

Η εθελούσια έξοδος του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ και ο δρόμος που έχει χαράξει τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που αποφάσισε να τον… διαβεί, το βράδυ της Τετάρτης δηλαδή, δημιούργησε σωρεία ερωτηματικών και ενδοιασμών...

Απαξιούν ή απλά απαξιώνουν;

Για την αποφασιστικότητά του να το πάει στα άκρα, για την εμμονή του σε νομικά αβάσιμους όρους και για το αν τελικά αυτή του η απόφαση να φτάσει μέχρι και στην αποβολή του από εγχώριες ή και ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι όντως οριστική.

Κάθε φίλος του μπάσκετ (μιας και μιλάμε για ένα θέμα που έχει προκαλέσει τα βλέμματα όλου του φίλαθλου μπασκετικού κόσμου) έχει λόγους να αμφιβάλει και πρόσφατα παραδείγματα για να αμφισβητεί την «φερεγγυότητα» αυτής της εξαγγελίας, οι οποίες δεν βασίζονται μόνο στα νομικά… ατοπήματα του ερυθρόλευκου… αντάρτικου, αλλά και στην ίδια τη «διγλωσσία» των Πειραιωτών.

Η οποία μάλιστα εμφανίστηκε νωρίς-νωρίς, σε λιγότερο από δύο 24ωρα μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στον ημιτελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν να διαψεύσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους σχετικά με την αδιάλλακτη απόφασή τους να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ, δημιουργώντας προεκτάσεις αμφισβήτησης και για τη δογματική τους εξαγγελία να δεχτούν κάθε ποινή αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις περί… ξένων διεθνών διαιτητών.

Κι αυτό διότι, ενώ το βράδυ της Τετάρτης διατείνονταν με θέρμη πως καμία προβλεπόμενη ποινή δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και να «φρενάρει» την αποχώρησή τους, να τελικά που… πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έκαναν την πρώτη τους έμμεση αναδίπλωση, προκαλώντας ευλόγως ερωτηματικά μέσω της απολογίας τους. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να τιμωρηθεί με τον κώδικα της ελληνικής ομοσπονδίας, άρα να του επιβληθεί και η ελάχιστη ποινή (-1) κι εδώ ακριβώς είναι που εγείρεται το συγκεκριμένο ερώτημα. Αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να το πάνε στα άκρα και οι κυρώσεις δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο τους, όπως δεν στάθηκαν και την Τετάρτη δηλαδή, γιατί επεδίωξαν τη μικρότερη δυνατή ποινή; Γιατί να ζητάς επιείκεια όταν προ δύο ημερών ξεκαθαρίζεις πως αδιαφορείς για τις κυρώσεις; Γιατί τέτοια πρεμούρα με τους βαθμούς όταν μέσω των ανακοινώσεών σου δείχνεις πως είσαι αποφασισμένος να φλερτάρεις ακόμα και με την αποβολή σου; Τι να τους κάνεις τους βαθμούς του Πρωταθλήματος χωρίς… Πρωτάθλημα;

Όσο μακριά κι αν πάει η «ερυθρόλευκη» βαλίτσα, για την ώρα, στο πρώτο, στο επίσημο, στο πραγματικό «κρας τεστ», αυτό απέναντι στον νόμο και τους κανονισμούς, όχι στην εύκολη διαφυγή από έναν αγώνα που προϊδέαζε για πανωλεθρία, οι «ερυθρόλευκοι» αυτοαναιρέθηκαν. Και μέχρι στιγμής, όσο κι αν προσπαθούν να δείχνουν ότι απαξιούν για κυρώσεις, ποινές και διοργανώσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνουν το ίδιο το «προϊόν» και να πέφτουν σε λάκκους που οι ίδιοι έσκαψαν.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 25 Αυγούστου