ΑΝ ΔΕΝ… ΓΚΑΖΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είπε και επίσημα «καλή χρονιά» στο… καταπράσινο Μετς και ο Χρήστος Μπαρούνης γράφει για τις φωνές του Τσάβι Πασκουάλ που «βγήκαν» μέχρι το παρκέ, σε ήχο και.... εικόνα.

Αν δεν… γκαζώσεις δεν χτίζεις

Σε ματς με ομάδα Β’ Εθνικής, περισσότερο θα σταθείς στα αρνητικά παρά στα θετικά, όσα και όποια ήταν αυτά -ατομικά ή ομαδικά- που βγήκαν, μαζί με τις φωνές του Τσάβι, στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο.

Θες λόγω αντιπάλου, θες λόγω της εικόνας του Παγκρατίου που μάς αναγκάζει να σταθούμε περισσότερο στα δικά του θετικά στοιχεία παρά σε αυτά που εκμαίευσε ο Καταλανός «γκαζώνοντας» τους παίκτες του στην ανάπαυλα, όσες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνεις νωθρά μπροστά σε 400 οπαδούς, στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη παράστασή σου. Όπως επίσης είναι ανεπίτρεπτο να δέχεσαι 24 πόντους σε μία περίοδο (δεύτερη) και να μεταμορφώνεις τον Τζιβελέκα και τον Λυτόπουλο (μπράβο στα παιδιά για την εικόνα) σε παίκτες Α1 και βάλε.

Ασφαλώς και δεν μπορούσαμε ή μπορούμε να μιλάμε για «επινίκια» σε ένα τέτοιο παιχνίδι, παρά μόνο για τα οφέλη που κατάφερε να απομυζήσει ο Πασκουάλ μαζί με τη νίκη και την πρόκριση.

Ποια ήταν αυτά;

Να στείλει το μήνυμα στους παίκτες του, ειδικά στους μικρούς, πως όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, σε όποια φάση της διοργάνωσης κι αν βρισκόμαστε, λέξεις και συμπεριφορές όπως «χαλάρωση» και «νωθρότητα» στο παρκέ απαγορεύονται… διά ροπάλου ακόμα και στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού, (επαναλαμβάνουμε) ειδικά για τους νέους, τέτοια παιχνίδια είναι ευκαιρίες, είναι εξετάσεις, είναι λεπτά τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν σαν να είναι τα τελευταία της καριέρας τους.

Σε ματς που κρίνεται πρόκριση (όχι στο χθεσινό, αλλά αυτά που ακολουθούν) και ακόμα περισσότερο χτίζεται νοοτροπία και χημεία, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αξιοποιεί κάθε φάση, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε αντίπαλο, ακόμα και το αξιόμαχο Παγκράτι, που έστω για ένα ημίχρονο έβαλε δύσκολα στους «πράσινους».

Οι 100 πόντοι πιστώνονται ξεκάθαρα στις φωνές του Τσάβι που αφύπνισαν τους παίκτες του και φυσικά στην ενέργεια που έδιναν οι 400 πιστοί από την εξέδρα, η οποία φτάνει και περισσεύει για το παιχνίδι του Σαββάτου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 21 Ιουλίου