ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΙ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έντυσε ξανά στα πράσινα τον  Μάικ Τζέιμς και ο Χρήστος Μπαρούνης γράφει για μία κίνηση καθαρά αγωνιστικών κριτηρίων

Για τον Παναθηναϊκό τον έφερε, όχι για τον Τζόρντι

Πολλοί -τι πολλοί, όλοι- νομίζουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφερε τον Μάικ Τζέιμς πίσω στο  ΟΑΚΑ για να την πει στο μάτι του Τζόρντι Μπερτομέου. Όχι. Κάθε μεταγραφή και ειδικά μία τέτοια  μεταγραφή, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με τέτοιου είδους εξωαγωνιστικά κριτήρια.

Το δίλημμα της επιστροφής ή όχι του Αμερικανού γκαρντ στον Παναθηναϊκό, έπαιζε εδώ και καιρό στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχοντας ωστόσο έρθει σε δεύτερη μοίρα την τελευταία εβδομάδα μετά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό «μέτωπο».

Να, όμως, που αυτά τα δύο κεφάλαια βρήκαν κοινό πεδίο τομής, αφού η έσχατη απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στη Euroleague άνευ δημοψηφίσματος συνδυάστηκε και ισχυροποιήθηκε από την απόκτηση ενός παίκτη που σε κατατάσσει πλέον, βάσει ρόστερ, στα φαβορί για το Final 4. Κι εκεί, ό,τι ήθελε προκύψει. Ένα  ματς είναι. Κι άλλο ένα.

Το δημοψήφισμα έγινε ουσιαστικά το βράδυ της Πέμπτης. Ο κόσμος έδειξε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δημήτρη ό,τι κι αν αποφασίσει. Κι εκείνος αποφάσισε να βάλει τον Παναθηναϊκό πάνω από διαμάχες, προσωπικές και μη, πάνω από καταχρηστικές ποινές, πάνω από ενδείξεις ασέβειας προς το πρόσωπό του και τις επενδύσεις του. Κάνοντας κατάχρηση... τρέλας. Και αν θέλετε να μιλήσουμε για σωστό ή λάθος, αυτό είναι το σωστό: Να βάζεις την ομάδα σου πάνω απ’ όλα, επενδύοντας στην τρέλα σου και δείχνοντας με τον πλέον δεικτικό τρόπο ότι τιμάς τη διοργάνωση με τέτοιες επενδύσεις και μεταγραφές.

Η «δίψα» κάθε Παναθηναϊκού είναι να ξαναδεί τον Παναθηναϊκό στο Final  4. Κι ακόμα περισσότερο, να τον δει να σηκώνει το 7ο. Διά χειρός Τζέιμς, Καλάθη, Παππά και πάει λέγοντας. Με αυτόν τον γνώμονα λειτούργησε και ο Δημήτρης  Γιαννακόπουλος. Τώρα, αν έρθει και διά χειρός… Μπερτομέου την ώρα της απονομής, αυτή απλά θα είναι η απόλυτη ηδονή και η Νέμεσις στα μάτια κάθε οπαδού. Και πρώτου απ’ όλα του ίδιου του ανθρώπου που έφερε τον Μάικ Τζέιμς στο ΟΑΚΑ. Ακόμη κι αν δεν τον αφήσουν να τον… βλέπει από κοντά μέχρι τότε.

Υ.Γ: Ο Τζέιμς των τελικών Πρωταθλήματος είναι αυτό ακριβώς που λείπει 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου