ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ!

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει για το όραμα της νέας Λεωφόρου και γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να το αγκαλιάσει όσο μπορεί!

Αγκαλιάστε το, αξίζει!

Να ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας δυο βασικά πράγματα. Δεν έχουμε σκοπό να αγιοποιήσουμε κανέναν, ούτε όμως και να στήσουμε στον τοίχο όσους προσπαθούν για το καλύτερο. Επίσης, δεν βάζει κανείς… σε κανέναν το «πιστόλι στον κρόταφο» για να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε επίσημα από τη Δευτέρα (09/05) για να γίνει η Λεωφόρος σύγχρονη, λειτουργική και αντάξια της εποχής και της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν βασικά δεδομένα που δείχνουν πως αυτή τη χρονική στιγμή, η λύση της ανανέωσης και ανακατασκευής της Λεωφόρου ήταν η μοναδική και η πλέον ενδεδειγμένη. Αν μάλιστα το έργο υλοποιηθεί βάσει όσων είδαμε στην παρουσίαση της Δευτέρας, τότε θα πρόκειται πραγματικά για ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Πάμε να αναλύσουμε κάποια συγκεκριμένα δεδομένα που ενισχύουν την άποψη πως όλοι πρέπει να αγκαλιάσουν το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού που δημιουργείται…

Νο1 δεδομένο είναι πως το σπίτι μας πια δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να έχουμε. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός το 2016 να παίζει σε ένα γήπεδο που σε λίγο καιρό κλείνει τα 100 χρόνια του κι έχει υποστεί μια ολοκληρωτική ανακαίνιση στην αυγή του 2000, λίγες βελτιωτικές εργασίες το καλοκαίρι του 2013 και πέραν τούτου ουδέν. Έπρεπε να γίνει κάτι δραστικό κι επειδή δεν ζούμε στις εποχές που… δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, πακτωλός εκατομμυρίων για να αγοραστεί έκταση (ούτε λόγος για Βοτανικό μετά τον φαύλο κύκλο στον οποίο μπήκε ο σύλλογος με αυτό το θέμα) και να χτιστεί γήπεδο, ΔΕΝ υπάρχει.

Νο2 δεδομένο, είναι το… παράδειγμα της ΑΕΚ. Όταν γκρέμισε το γήπεδό της, είδατε την κατάντια της. Με αυτό ίσως να σας απαντηθεί το ερώτημα γιατί όλοι πολεμούν λυσσαλέα τη Λεωφόρο και έχουν βάλει πρωταρχικό τους σκοπό να την κλείσουν. Το βλέπουμε συχνά – πυκνά, με κάθε αφορμή, ο κυριότερος αντίπαλος να βάζει «σημάδι» τον… πνεύμονα του Συλλόγου. Τη Λεωφόρο. Αυτή είναι που δίνει ζωή στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Νο3 δεδομένο είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει προσπαθήσει πολύ για να κάνει το καλύτερο δυνατό. Έχει κάνει λάθη, όπως όλοι. Άλλα σοβαρά, άλλα αναίμακτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως δεν προσπαθεί. Κι αυτό το πλάνο για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό της Λεωφόρου, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον Παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά. Με δεδομένο πως δεν περιμένει την πολιτεία και ξεκινάει με δικά του χρήματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάσουν τα 10 εκατ. ευρώ, δίνεται και μια πολύ καλή απάντηση σε πολλούς που βιάστηκαν να… στάξουν μιζέρια! «Στα λόγια θα μείνει», «πάλι από εμάς ζητάει λεφτά», «σας κοροϊδεύει και σας βάζει να κάνετε έρανο», «προχειρότητες πρέπει να φτιάξουμε καινούριο γήπεδο», είναι μερικά από τα σχόλια που βλέπει κανείς στα social media.

Νο4 δεδομένο συνδεδεμένο με το προηγούμενο. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, δεν ήρθαν με τη… βία και με το έτσι θέλω να υποχρεώσουν κάποιον να δώσει χρήματα για τη Λεωφόρο. Όποιος έχει την καλή πρόθεση, όποιος θέλει να βάλει το δικό του λιθαράκι ή ακόμα και να μπει στην ιστορία, καλώς θα το κάνει. Αν το αντέχει η τσέπη του, πάνω από όλα, στους καιρούς που ζούμε. Οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν καν που πέφτει η Λεωφόρος και κάθονται να κρίνουν από τη βολή του καναπέ τους, ας ζήσουν με τη μιζέρια τους.

Όσοι πραγματικά πιστεύουν το όραμα, όσοι ζουν και αναπνέουν για τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή, ας κάνουν μια ακόμα θυσία για το «τριφύλλι». Αγκαλιάστε όλοι αυτή την προσπάθεια, πραγματικά το αξίζει. Γιατί όταν βλέπεις το μικρό, ταλαιπωρημένο και υπέργηρο σπίτι σου, να μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο και πανέμορφο οίκημα, έτοιμο να σε βοηθήσει να κάνεις παραπάνω βήματα και να βελτιώσεις τη ζωή σου, κάνεις τα πάντα για να πετύχει αυτός ο στόχος.

Όλοι μαζί, λοιπόν, για τη νέα Λεωφόρο!

ΥΓ: Για να καταλάβετε, ένα παράδειγμα του πως μπορείτε να συνεισφέρετε είναι το εξής. Ένα διαρκείας την περσινή σεζόν στη Θύρα 13 κόστιζε 100 ευρώ. Φέτος θα κοστίζει 140 ευρώ αν θέλει ο κάτοχος να είναι «χορηγός γηπέδου» και το καρεκλάκι του να γράφει και το όνομά του, μπαίνοντας στην ΙΣΤΟΡΙΑ της ΛΕΩΦΟΡΟΥ! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου