Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ»

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει για τη σημασία της έλευσης του Ζιλμπέρτο αλλά και της ανάμιξής του στις μεταγραφές που θα γίνουν το καλοκαίρι…

Ο Ζιλμπέρτο, εγγύηση για τον «Ζιλμπέρτο»

Έτοιμος να ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική επιστροφή είναι ο Παναθηναϊκός με την έλευση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο ποίος προορίζεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι». Για την ποιότητα του ανθρώπου Ζιλμπέρτο, την προσωπικότητα και το διεθνές κύρος που θα προσδώσει στους «πράσινους» ο Βραζιλιάνος, είναι περιττό να μιλήσει κανείς. Όλοι καταλαβαίνουν πως αυτόματα ο Παναθηναϊκός θα ανέβει πολλά επίπεδα τόσο στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή, όσο και σε συζητήσεις με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών ή και τους ίδιους τους παίκτες που ενδεχομένως θα μπουν στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στην καθημερινότητα του συλλόγου ένας άνθρωπος με τις παραστάσεις, τις γνώσεις και το βιογραφικό του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Προφανώς και θα είναι το απόλυτο «αφεντικό» ο Βραζιλιάνος και άπαντες θα κινούνται υπό τον σεβασμό που θα αποπνέει στα αποδυτήρια στο «Γ. Καλαφάτης», αλλά ακόμα και στους αντιπάλους.

Εκτός, όμως, από την εντυπωσιακή και ιδιαιτέρως χρήσιμη και ποιοτική κίνηση με την έλευση του Ζιλμπέρτο, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί -επιστρατεύοντας και τη δουλειά που καλείται να κάνει ο Βραζιλιάνος στο νέο του πόστο- και έναν… Ζιλμπέρτο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Προφανώς και οι εποχές έχουν αλλάξει, προφανώς και ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να αποκτήσει ποδοσφαιριστή με το διαμέτρημα και το κασέ που είχε ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι του 2008.

Χρειάζεται όμως να βάλει στη μηχανή του κι έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικά μεγάλη ποιότητα, με προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Έναν παίκτη που όπως έχει γραφτεί πολλές φορές αναζητά ο Παναθηναϊκός και θα έρθει να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στη μεσαία γραμμή και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα κι αγωνιστικά. Η έλευση, λοιπόν, του Ζιλμπέρτο και η ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να μην επαναληφθούν αστοχίες τύπου Εσιέν και να επιστρέψει το «τριφύλλι» στα γνωστά του στάνταρ κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στη διεκδίκηση των τίτλων στην Ελλάδα που πλέον είναι μονόδρομος!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου