ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ!

Το δίδυμο που προκαλεί… εφιάλτες, η εικόνα – κανόνας της ομάδας και η ελπίδα για το μέλλον…

Αυτός να είναι ο κανόνας!

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Απέναντι στον υποβιβασμένο και κάκιστο, μεν, Πανθρακικό έδειξε όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια ομάδα του διαμετρήματός του. Ανωτερότητα σε όλα τα επίπεδα, καμία χάρη και καμία… λύπηση για κανέναν και «δολοφονικό» ένστικτο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Είτε αυτός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, είτε ο Πανθρακικός (με κάθε σεβασμό).

Προφανώς, η εικόνα του παιχνιδιού δεν μπορεί να είναι κριτήριο γιατί δεν το επιτρέπει η δυναμικότητα του αντιπάλου. Πλην όμως, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα. Η αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού, που στο 5-1 είχε τον Λέτο να κυνηγάει λυσσασμένα τις μπάλες, τον Μπεργκ να κάνει… χαβαλέ, τον Βιγιαφάνιες να θυμίζει… Έκι (ειδικά προς το τέλος όταν κατέβασε και τις κάλτσες όπως ο μεγάλος συμπατριώτης του) στην οργάνωση του παιχνιδιού και όλη την ομάδα να είναι συμπαγής και σοβαρή. Έχοντας τελειώσει τη δουλειά για τους τρεις βαθμούς κι έχοντας ικανοποιήσει τον κόσμο της.

Αυτή η εικόνα θα πρέπει να γίνει ο κανόνας. Τόσο στα play off που έρχονται όσο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Άλλωστε πλέον υπάρχουν δυο πολύ ισχυροί πυλώνες, αρκετά καλά βοηθήματα και λείπουν μερικές «ενέσεις» ποιότητας και προσωπικότητας στο ρόστερ για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτός που θέλει ο κόσμος του κι επιτάσσει η ιστορία του.

Τη στιγμή αυτή, επιθετικό δίδυμο σαν αυτό του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα. Μάρκους και «Σέμπα» έχουν γίνει ήδη ο εφιάλτης τους. Και μην προτρέξει κανείς να πει πως τα έβαλαν στον… νεκρό – αγωνιστικά – Πανθρακικό και πανηγυρίζουν. Το έκαναν και απέναντι στους Πειραιώτες και μέσα στο «σπίτι» τους αν θυμάστε. «Μαγικός» συνδυασμός των δυο, εξαιρετικό τελείωμα κι η μπάλα στο πλεκτό. Εδώ θα είμαστε, θυμηθείτε το, θα βαρεθείτε να το βλέπετε αυτό πλέον. Για εμάς είναι ευλογία, για άλλους… εφιάλτης!

Η αμυντική γραμμή δείχνει να βρίσκει τη σταθερότητά της κι ένα εξίσου αποτελεσματικό δίδυμο. Τελάντερ και Μολέδο συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, στα δεξιά υπάρχει ο αξιόπιστος Μέστο και στα αριστερά αν ο Νάνο επιστρέψει στα καλά του στάνταρ κι ο Χουχούμης καταφέρει να εξελιχθεί, ίσως και να μην χρειαστεί και μεταγραφή (αν και λογικά θα γίνει ορθώς). Λείπουν τα ηγετικά χαρακτηριστικά  ενός αμυντικού χαφ που θα βάλει «σφραγίδα» στην ομάδα και θα ελευθερώσει ακόμα περισσότερο Ζέκα και Βιγιαφάνιες, για να γίνουν ακόμα πιο βάσιμες οι ελπίδες που ήδη μας έχει δημιουργήσει η ομάδα!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου