Ο ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΜΠΟΡΟΙ» (VID)

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει για την επιστροφή του Λέτο και το… εμπόριο μιζέριας στον Παναθηναϊκό.

Ο Λέτο και οι «έμποροι» (vid)

Είναι περίεργη «πάστα» οπαδού οι Παναθηναϊκοί. Ούτε να τους κοροϊδέψεις μπορείς, ούτε να τους κατευθύνεις. Το μόνο, όμως, που μπορείς να καταφέρεις στην πλατιά μάζα των φίλων του Συλλόγου, είναι να σπείρεις… αφορμές για μιζέρια. Είναι το μόνο πράγμα που φυτρώνει σε χρόνο dt στον Παναθηναϊκό, από το 1908 μέχρι σήμερα. Ένα παράξενο πράγμα, μια κατάρα χωρίς προηγούμενο. Να μην μπορείς για μια φορά να χαρείς σαν «γροθιά» κάτι καλό. Να πρέπει να το εξετάσεις από χίλιες πλευρές για να βρεις «στραβά», λάθη και τρόπο να χαλαστείς.

Τρανό παράδειγμα, η επιστροφή του Λέτο. Αφήνουμε στην άκρη όλους αυτούς που – για διαφορετικούς λόγους ο καθένας – βάλθηκαν να μην γίνει αυτή η μεταγραφή. Όχι πως είχαν λόγο ή μπορούσαν να επηρεάσουν εξελίξεις, αλλά υπήρξαν αρκετοί που έγραφαν για «μεταγραφή που θα γίνει μόνο στα πρωτοσέλιδα», άλλοι που υποστήριζαν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα Λέτο» κι άλλοι που ακόμα και τώρα επιμένουν ότι δεν χρειαζόταν ο «Σέμπα» στην ομάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Είτε δεν είχαν το θέμα κάποιοι και προσδοκούσαν να μην βγει για να δικαιωθούν, είτε ακολουθούν πιστά το τρίπτυχο «πούλα στον Παναθηναϊκό μιζέρια, στον γαύρο φούμαρα και στον ΑΕΚτζή ελπίδα και θα κάνεις… καλά τη δουλειά σου».

Προσέξτε, δεν λέμε να γράφουμε απλά για να… χαϊδέψουμε τα αυτιά του κόσμου ή να ανεβάζουμε χωρίς λόγο τις προσδοκίες. Υπήρξαν, ας πούμε και δημοσιεύματα που μετέφεραν την αλήθεια, με αρκετή δόση επιφυλακτικότητας γιατί το θέμα του Λέτο όντως είχε πολλές και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο το να προσπαθήσεις να «μαυρίσεις» τη χαρά του κόσμου που «πέταξε» στα ουράνια όταν άκουσε πως υπάρχει πιθανότητα να δει τον Αργεντινό να μπαίνει στη Λεωφόρο με την πράσινη φανέλα. Αυτό, είναι ξεκάθαρη θέληση να γεμίσεις τους πάντες μιζέρια και να μην τους αφήσεις να το χαρούν.

Το… εμπόριο μιζέριας, άλλωστε, στο «τριφύλλι» είναι διαχρονικό και αποδεδειγμένα επιτυχημένο. Ναι, κανείς δεν περιμένει να δει τον Λέτο του 2011. Προφανώς και δεν είναι κανείς τυφλός να νομίζει ότι ο «Σέμπα» θα μπει και θα πάρει μόνος του αμπάριζα όλους τους αντιπάλους, όπως το έκανε στο παρελθόν. Αλλά για όνομα του Θεού, χαρείτε για μια φορά βρε μίζεροι άνθρωποι. Δεν θα πάθετε τίποτα. Υπάρχουν εκεί έξω ακόμα και μη Παναθηναϊκοί που έσκασαν ένα χαμόγελο όταν έμαθαν πως θα βάλει ξανά τα πράσινα ο Αργεντινός. Γιατί θα δουν έστω και μια «ποδιά», ένα «θανατηφόρο» αριστερό βολέ, αυτό το πάθος που μόνο ο «Loco» έβγαλε τα τελευταία χρόνια με την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Εσείς γιατί δεν μπορείτε, για μια φορά να μην μιζεριάσετε;

ΥΓ Δεν υπάρχει καλύτερη «ντόπα» για τον Λέτο, από το να του δείξουν όλο αυτό το… ποτάμι αμφισβήτησης και απλά να του πουν «απάντησε στο χορτάρι»

ΥΓ2 Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένα τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε 13 χρόνια πριν, θα γίνει smash hit στη Λεωφόρο…

Ας το ακούσουμε για να μπούμε σε ρυθμό…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου