ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ…

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, όμως, υπάρχει κι ένα καλό στην όλη υπόθεση κι αφορά στον Δώνη και τους συνεργάτες του.

Το καλό είναι ότι ξέρουν…

Η παρουσία του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, διασφαλίζει ένα πράγμα. Ότι η ομάδα θα είναι δουλεμένη. Αυτό φαίνεται κι από τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά στην Ολλανδία. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, με όποια χαρακτηριστικά διαθέτουν οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Έλληνας τεχνικός. Το αν αυτά τα χαρακτηριστικά κι η ποιότητα των παικτών θα φτάσουν έτσι ώστε οι «πράσινοι» να είναι ανταγωνιστικοί ως έναν βαθμό, είναι κάτι που θα διαπιστωθεί όταν το ρόστερ θα έχει «κλείσει» οριστικά και θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Ούτως ή άλλως, τα φιλικά είναι χρήσιμα στους προπονητές – όσο κλισέ κι αν ακούγεται ή διαβάζεται αυτό – και κανένας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον Δώνη και τους συνεργάτες του το αν όσα βλέπουν στα παιχνίδια της προετοιμασίας είναι αυτά που εκείνοι θέλουν με βάση τα όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις.

Αυτό που είναι εμφανές, βέβαια, στον Παναθηναϊκό είναι το «άδειασμα» που υπάρχει στον κόσμο της ομάδας. Διότι, κακά τα ψέματα, είναι άσχημη η εικόνα του να βλέπεις έναν Παναθηναϊκό με ονόματα στη σύνθεσή του που καλά – καλά δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Προφανώς και όλα αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία ευθύνη που ξαφνικά βρέθηκαν να προσπαθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Για τους ίδιους είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα έστω και με αυτές τις συνθήκες, αλλά η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα την υπάρχουσα διοίκηση. Η οποία θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα έχει αναλάβει όλες τις ευθύνες και τα χρέη που της αναλογούν, κάνοντας μετά από πάρα πολύ καιρό την πρώτη σωστή πράξη της.

Επιστρέφοντας στα όσα – ενθαρρυντικά ως έναν βαθμό – είδαμε στο φιλικό με την Αντβέρπ, είναι περιττό να αναφέρουμε τις ελλείψεις που έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί δεκάδες φορές, είναι γνωστό πως η ομάδα χρειάζεται κλασικό επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ αλλά και θα συμβάλει συνολικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, είναι γνωστό πως υπάρχει έλλειμμα ποιότητας και σε άλλες γραμμές, είναι γνωστό πως το έργο του Δώνη είναι πολύ δύσκολο. Το μόνο παρήγορο στην όλη κατάσταση, όμως, είναι αυτό ακριβώς! Ότι όλα αυτά, ήταν γνωστά στον Γιώργο Δώνη, τους συνεργάτες του και τον Νίκο Νταμπίζα, πριν ακόμα αναλάβουν την ομάδα.

Ήταν πασιφανές πως ο Παναθηναϊκός θα είναι σε αυτή την κατάσταση, από τη στιγμή που η… πολιτική της διοίκησης Αλαφούζου οδήγησε στη μη αδειοδότηση, στο -6 και στους περιορισμούς στις μεταγραφές. Συνεπώς, ο Έλληνας τεχνικός – που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό ο οποίος δεν θα είναι αξιοπρεπής κι ανταγωνιστικός τόσο γιατί «πονάει» τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε ως παίκτης όσο και γιατί δεν θέλει να «χαλάσει» το όνομά του – σίγουρα θα έχει στο μυαλό του ένα πλάνο έτσι ώστε να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορεί να σταθεί με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Στοιχεία που ήδη βλέπουμε να βγαίνουν στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», κι αφήνουν για πρώτη φορά μετά από καιρό μια νότα… αισιοδοξίας, ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο «μαύρα» όσο τα περιμέναμε. Όλα αυτά, στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο διοικητικό κομμάτι, συνεχίζουμε να περιμένουμε αλλά… φως δεν βλέπουμε. Η «μαυρίλα» και η νυν διοίκηση παραμένουν κι αυτό από μόνο του είναι αρνητικό, από όποια πλευρά κι αν το «διαβάσει» κανείς.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου