ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ

Πως από τον Παναθηναϊκό που έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, φτάσαμε στην κατάντια του σήμερα…

Μαθήματα καταστροφής σε διάστημα ενός έτους

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, στις 19 Μαρτίου 2017, ο Παναθηναϊκός «πατούσε» τον Ολυμπιακό στο χορτάρι της Λεωφόρου, κέρδιζε 1-0 με την γκολάρα του Μπεργκ και πιστοποιούσε πως διαθέτει μια ομάδα ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο στην Ελλάδα. Μια ομάδα που αν είχε διατηρηθεί, με την εικόνα των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου στην Ελλάδα θα είχε κάνει… περίπατο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Δεν είναι υπερβολή. Αν εξετάσει κανείς το ποδόσφαιρο που απέδωσε εκείνος ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη και όσα έχει δει φέτος από τους τρεις που διεκδίκησαν ή διεκδικούν ακόμα τον τίτλο, θα φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα κατά πάσα πιθανότητα.

Το άσχημο είναι πως έναν χρόνο μετά, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει ούτε… κατά διάνοια. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και εκτός αυτού. Προφανώς και τότε υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες, υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν και εκκρεμείς υποθέσεις, πλην όμως υπήρχε και ένα είδος συνέπειας και σταθερότητας στην ομάδα. Όλα αυτά, μέχρι να πάρει την απόφαση ο Γιάννης Αλαφούζος να… τραβήξει την πρίζα και να βυθίσει στο σκοτάδι τον Παναθηναϊκό. Με ασφυξία οικονομική, ανυπαρξία διοικητική και ένα διαρκές επαναλαμβανόμενο… καψώνι στην ομάδα που διαλύθηκε και φτιάχτηκε τουλάχιστον τρεις φορές από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά που έγιναν σε διάστημα ενός χρόνου στον Παναθηναϊκό, μπορούν να παραδοθούν κάλλιστα ως… ταχύρρυθμα μαθήματα καταστροφής! Γιατί οι «πράσινοι» είχαν μια πολύ καλή «μαγιά» που θα μπορούσε να τους αποφέρει μια ακόμα καλύτερη συνέχεια, με την ομάδα «στρωμένη», χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα έξοδα το καλοκαίρι και με ενδεχόμενη κατάκτηση του φετινού τίτλου θα μπορούσαν να λυθούν πολλά από τα προβλήματα. Τίποτα, φυσικά, από όλα αυτά δεν έγινε και με τα «θα» και τα «αν» δεν έγινε ποτέ δουλειά. Το μόνο που μένει ως διαπίστωση είναι το πως ο Παναθηναϊκός από καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, κατάντησε να μην ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίζει αύριο το πρωί μέσα σε διάστημα 365 ημερών…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου