ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ;

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παλεύει με τα… θηρία και αντί να έχει την πλήρη συμπαράσταση όλων δέχεται και πόλεμο από πάνω…

Πόσο πιο καθαρά να το πει;

Όταν ένας άνθρωπος έχει το σθένος να λέει «έχω κάνει λάθη, έχω φάει και σφαλιάρες», τότε είναι δεδομένα ντόμπρος. Καλός ή κακός προπονητής, ο καλύτερος του πρωταθλήματος είναι άσχετα με αυτά που τραβάει στον Παναθηναϊκό αυτό το διάστημα και δεν μπορεί να δείξει έργο όπως πέρσι για παράδειγμα, ο Ουζουνίδης είναι ένας τέτοιος τύπος ανθρώπου. Ο 49χρονος προπονητής δεν θα κρυφτεί ποτέ. Ό,τι έχει να πει, θα το πει δημόσια. Δεν θα δουλέψει «πίσω από την κουρτίνα». Μια φράση που ο ίδιος χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Όσοι ασχολείστε με την καθημερινότητα στον Παναθηναϊκό, θα έχετε αντιληφθεί πως ακόμα και μέσα στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που αρκούνται στην… υψηλή κριτική για τα αγωνιστικά ή για κάποιες από τις κινήσεις που γίνονται (π.χ. απομάκρυνση Κουτρουμπή) αντί να συστρατευτούν στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να μείνει όρθιος όντας στη μέση ενός κυκλώνα προβλημάτων, και αντί όλοι να είναι μια «γροθιά», υπάρχουν κάποιοι που το μόνο τους μέλημα είναι να «κράξουν» τον Ουζουνίδη, τον Διαμαντόπουλο και όποιον τέλος πάντων κάνει το παραμικρό για να σώσει το καράβι.

Μπορεί κάποιοι να είχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό συμβαίνει, αλλά και για το από που προέρχεται, όμως, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη έγινε κατανοητό ακόμα και στον πιο αδαή. «Πρέπει να κάνετε σε εκείνον την ερώτηση αυτή, όχι σε εμένα. Εμείς είμαστε εδώ, μπροστά από την κουρτίνα. Εμφανιζόμαστε, πολεμάμε και προσπαθούμε αλλά δεν είμαστε δυστυχώς αυτοί που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Ουζουνίδης για το αν περιμένει βοήθεια από τον Αλαφούζο, ο οποίος με τη δική του απόφαση να… τραβήξει τα καλώδια έχει φέρει ως εδώ τον Παναθηναϊκό.

Η συνέχεια των όσων είπε, ήταν ακόμα πιο δεικτική για τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται. «Εγώ και το τιμ, προτιμάμε να πολεμήσουμε και ας χάσουμε. Προτιμάμε να είμαστε μπροστά από την κουρτίνα, γιατί είναι και πολλοί πίσω από την κουρτίνα που όχι μόνο δεν πολεμάνε αλλά πολεμάνε κι εμάς. Και μέσα από την ομάδα. Όταν υπάρχει τέτοια δυσκολία και βάζουν κάποιοι τον προσωπικό θυμό ή συμφέρον για κάποιες καταστάσεις, μόνο κακό κάνουν στην ομάδα. Ο χρόνος θα τους κρίνει όλους».

Πόσο πιο καθαρά να το πει, δηλαδή, ο άνθρωπος όλο αυτό που συμβαίνει και που βιώνει καθημερινά; Άραγε πόσοι από αυτούς που είναι… πίσω από την κουρτίνα θα είχαν τη δύναμη και το σθένος να αντέξουν σε μια τέτοια κατάσταση; Να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σώσουν τον Παναθηναϊκό και την ίδια στιγμή, άνθρωποι που θα έπρεπε να βοηθούν κι αυτοί με όλες τις δυνάμεις τους, να τους… σκάβουν τον λάκκο; Ρητορικό το ερώτημα… 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου