ΞΑΝΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΞΑΝΑ «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ»!

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν «ταφόπλακα» στο ενδεχόμενο μετακινήσεων οπαδών στην Ελλάδα…

Ξανά οι ίδιοι, ξανά «ταφόπλακα»!

Τα όσα θλιβερά έγιναν στον Βόλο, είχαν πρωταγωνιστές οπαδούς του ΠΑΟΚ (κυρίως) και της ΑΕΚ. Δεν μας απασχολεί πως, γιατί και ποιοι τα ξεκίνησαν. Αυτό που μας απασχολεί, είναι πως αμφότεροι πέταξαν στα σκουπίδια μια «χρυσή» ευκαιρία για να επιστρέψει ξανά το διαφορετικό και το χρώμα στα ελληνικά γήπεδα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν οι οπαδοί, ανεξαρτήτως χρώματος, πως μπορούν να είναι στο ίδιο γήπεδο ακόμα κι αν υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα. Δεν τα περιμέναμε όλα ρόδινα, ούτε περιμέναμε να είναι αγκαλιασμένοι και να διεξαχθεί ματς σε πρότυπα… Euro με τους οπαδούς να πίνουν παρεούλα μπύρες πριν τα ματς και να ανταλλάσσουν κασκόλ και αναμνηστικά.

Προφανώς και περιμέναμε ακόμα και λεκτικές αντιπαραθέσεις του ενός πετάλου με το άλλο, μπινελίκια και κάπως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά όχι και τα αίσχη που είδαμε στον Βόλο. Όπως προφανέστατα, όλοι αυτοί οι… μάγκες της δεκάρας που πλακώθηκαν χωρίς αύριο στην αερογέφυρα και τραβούσαν μαχαίρια, έγραψαν στα @@ τους το γεγονός ότι αυτός ο τελικός ήταν ένα κριτήριο για να επιτραπούν ξανά οι μετακινήσεις οπαδών. Το ξύλο και οι τσαμπουκάδες δεν σε κάνουν μάγκα, πόσο μάλλον τα «κέρατα» σε ένα σκηνικό που έχει ξεκινήσει – κάκιστα – με τα χέρια μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, αλλά όλο αυτό που έγινε στον Βόλο ήταν «ταφόπλακα» στον πόθο όλων των υπόλοιπων οπαδών, όλων των υπόλοιπων ομάδων.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, οι χιλιάδες Παναθηναϊκοί που πήγαν στο «Αλεξάνδρειο» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ήταν μαλάκες; Έκαναν όσα έκαναν οι οπαδοί του Άρη και δεν «τσίμπησε» κανένας. Ως φιλοξενούμενοι δεν προκάλεσαν κανέναν, δεν προξένησαν φθορές στο ξένο γήπεδο, δεν έκαναν καμία ταρζανιά στην πόλη που πήγαν ούτε και στη διαδρομή. Έχοντας ως δόγμα τους το «ναι στις μετακινήσεις», κατάλαβαν πως ήταν μια ευκαιρία να δείξουν πως μπορούν να αρχίσουν ξανά να είναι σε πέταλα άλλων γηπέδων πέρα από αυτό της Λεωφόρου, του κλειστού του ΟΑΚΑ και των κλειστών που φιλοξενούν τις ομάδες βόλεϊ.

Οι άλλοι τι σκατά είχαν στο κεφάλι τους και τα έκαναν όλα… τάνα στον Βόλο; Και να πεις ότι ήταν η πρώτη φορά; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι στη Λεωφόρο το 2014, σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για να αρχίσουν ξανά οι μετακινήσεις, που τα έκαναν όλα ρημαδιό με το που μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Τότε, να θυμίσουμε, πως οι μετακινήσεις οπαδών και πάλι ήταν απαγορευμένες. Είχαν συμφωνήσει Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μετά τον μεταξύ τους τελικό όπου δεν έγινε τίποτα παρουσία δεκάδων χιλιάδων κι από τις δυο πλευρές στο ΟΑΚΑ, να υπάρξει κόσμος από τους φιλοξενούμενους στη Λεωφόρο. Η Θύρα 13 είχε αναρτήσει πανό «Ναι στις μετακινήσεις οπαδών» κι οι άλλοι μπήκαν στο γήπεδο, άρχισαν να σπάνε τα πάντα και να πετάνε προς πάσα κατεύθυνση καθίσματα και φωτοβολίδες. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, κάνουν «ντου», κρατάνε μαχαίρια και διαλύουν το ποδόσφαιρο αλλά κυρίως τα όνειρα όλων των άλλων οπαδών για μια αρχή στις μετακινήσεις των οπαδών… Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου