«ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, ΘΑ ΓΙΝΩ… ΓΑΥΡΟΣ»

Το παιδικό όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε, έχουμε νέο… χαλίφη και νέα… εποχή κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Όταν μεγαλώσω, θα γίνω… γαύρος»

Έχουμε ζήσει παιχνίδια στην έδρα του ΟΣΦΠ, τα τελευταία 20 χρόνια, τα οποία μας έχουν κάνει να γνωρίζουμε πως είναι να παίζεις με αυτόν που έχει τα… κόζια. Ζήσαμε και το χθεσινό στην Τούμπα, που ήταν «copy-paste» με όλα αυτά που γίνονται στον Πειραιά από το 1996 κι έπειτα. Με την υποσημείωση πως σε επίπεδο ασφάλειας για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα ήταν καλύτερα μεν, όχι τέλεια βέβαια. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για μερικά εκατοστά δεν έσκασε στο μάτι του Βιγιαφάνιες η κροτίδα και τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. 

Ποδοσφαιρικές αναλύσεις, αναθέματα για ποδοσφαιριστές και προπονητές δεν θα διαβάσετε σε αυτές τις γραμμές. Συγγνώμη αλλά τα «να μιλήσουμε για μπαλίτσα», εδώ δεν χωράνε. Ότι έπρεπε να ειπωθεί, να αναλυθεί και να συζητηθεί, άλλωστε έχει συμβεί από χθες το βράδυ. Η βραδιά στην Τούμπα, ήταν πάρα πολύ διδακτική για όλους μας. Ειδικότερα για όσους έζησαν από κοντά την αποθέωση στον Ιβάν Σαββίδη. Όχι γιατί κατάφερε να επαναφέρει τον ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια ούτε γιατί έκανε τη… μεγάλη ανατροπή η ομάδα του. Τον Σαββίδη τον αποθέωσαν στην Τούμπα γιατί… καθαρίζει το ποδόσφαιρο. Το καθαρίζει, βέβαια, με τον τρόπο που ήθελαν οι οπαδοί της ομάδας του. Αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο και την εύνοια της διαιτησίας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με το 100-0 από τον μόνιμο κάτοικο Θεσσαλονίκης Κύζα, που συνηθίζει όπως λένε να πίνει τον καφέ του με στελέχη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Ζήσαμε, λοιπόν, από κοντά την πραγματοποίηση του… παιδικού ονείρου των φίλων του ΠΑΟΚ. Πολλά χρόνια τους κατανομάζουν ως «γαύρους του Βορρά» και ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Άλλωστε στο παρελθόν, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, έχουν ταχθεί στο πλευρό των αυθεντικών του Πειραιά. Κατάφεραν να γίνουν αυτό που… ζήλευαν τόσα χρόνια. Διότι δεν ζήλευαν ούτε την καλύτερη ομάδα, ούτε τα πολλά λεφτά, ούτε καν τους τίτλους. Ζήλευαν το 100-0 υπέρ τους, ζήλευαν την ατιμωρησία σε κάθε λογής παρανομία, ζήλευαν την αίσθηση του «εγώ κάνω κουμάντο τώρα», ζήλευαν το να είναι αυτοί που θα έχουν τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Το έχουν πετύχει, με υπογραφή και παιχνίδι – σταθμό αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η διαφορά είναι πως εμείς ως Παναθηναϊκοί, δεν έχουμε τέτοια φιλοδοξία. Εμείς θέλουμε το 50-50, εμείς θέλουμε την ισονομία και τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Όσο και να μας στενοχωρεί και να μας πονάει αυτή η κατάσταση, με το… χαλιφάτο του ποδοσφαίρου να παραμένει το ίδιο κι απλά να αλλάζει ο χαλίφης, δεν θα αποζητήσουμε ποτέ το να γίνουμε… γαύροι. Θα πρέπει, φυσικά, να κάνουμε το παν έτσι ώστε να διασφαλίζουμε ότι η ομάδα δεν θα διασύρετε και δεν θα γίνει έρμαιο στις ορέξεις του κάθε Κύζα. Αυτό είναι ζήτημα της διοίκησης, που αποδείχθηκε λίγη, ελάχιστη και μικρή για να βοηθήσει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές να το επιλύσει, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει... χθες και ο Παναθηναϊκός να έχει την διοικητική εκπροσώπηση που αρμόζει στο τεράστιο μέγεθός του μπροστά στους υπόλοιπους που είναι νάνοι σε σύγκριση μαζί του. 

Εμείς, πάντως, γαύροι δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ…

ΥΓ. Πράγματι, ήταν τεράστια μαγκιά του Ουζουνίδη που δεν είπε  κάτι για την αλητεία του Κύζα. Άλλωστε, ο άνθρωπος  όταν ανέλαβε είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι δική του δουλειά να μιλάει για τους διαιτητές. Αυτό πρέπει να το κάνει η διοίκηση.

ΥΓ2. Η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη από την καταστολή. Και στον Παναθηναϊκό διοικητικά αυτό δεν το πήραν χαμπάρι ποτέ. Έθρεψαν το τέρας, το οποίο τους κατασπάραξε σε μια νύχτα.

ΥΓ3. Η διαφορά μεγέθους των δυο Συλλόγων φαίνεται από το γεγονός ότι στην Τούμπα πανηγύρισαν μια πρόκριση σε τελικό λες και πήραν το Champions League.

ΥΓ4. Καλά που τους είχαμε… προειδοποιήσει «να μην τολμήσουν να μας αδικήσουν», έτσι;

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου