ΔΕΙΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει στο Leoforos.gr για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τις… αποδείξεις ανωτερότητας που πρέπει να δοθούν στη Λεωφόρο.

Δείξτε ποιος είναι ο καλύτερος παντού!

Είναι από τις ημέρες που όλοι περιμένουν με μεγάλη χαρά αλλά και έναν… κόμπο στο στομάχι που δεν φεύγει παρά μόνο την ώρα που ο ρέφερι θα δώσει την εντολή για τη σέντρα και την έναρξη του ματς. Τα ντέρμπι πάντα έχουν τη δική τους ομορφιά, όμως, τα τελευταία χρόνια και με τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα η ομορφιά αυτή έχει γίνει πιο άγρια. Πολύ πιο άγρια θα μπορούσε να πει κανείς χωρίς να αδικηθεί.

Κοιτώντας τον βαθμολογικό πίνακα, καταλαβαίνει κανείς ποια είναι η ομάδα που έχει το κίνητρο. Πέρα, όμως, από αυτό και προφανώς από το γόητρο, έχοντας στο μυαλό όλα τα παραπάνω περί συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος στη χώρα και περί αθέμιτου ανταγωνισμού, υπάρχουν και κάποιες αποδείξεις που πρέπει να δοθούν και να αρχίσει από το βράδυ της Κυριακής η ιστορία να γράφεται… όπως πρέπει. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν γίνει από το 1996 κι έπειτα, πάρα πολλά αυτά που έχουν συσσωρευτεί στον «οργανισμό» Παναθηναϊκός που μετατρέπουν αυτό το παιχνίδι σε ένα ντέρμπι αποδείξεων για όλον τον Σύλλογο.

Με τον όρο «οργανισμός» δεν μιλάμε μόνο για προπονητές, παίκτες, διοίκηση, στελέχη, ΠΑΕ, Ερασιτέχνη κλπ., αλλά προφανώς συμπεριλαμβάνουμε και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι που πρέπει να δώσει τις πρώτες εξετάσεις. Πρέπει, λοιπόν, όσοι βρεθούμε το βράδυ στη Λεωφόρο να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι, σε όλα. Σε ήθος, σε φωνή, σε πάθος για την ομάδα, σε συμπεριφορά… Δεν πρέπει επουδενί να δοθούν δικαιώματα σε αυτούς που θα έρθουν για ακόμα μια φορά για να «κλέψουν» ή να κλέψουν αν θέλετε, αφού τα εισαγωγικά είναι περιττά όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Όλα αυτά στην κερκίδα που θα πρέπει να «βράζει», αλλά χωρίς να ξεφύγει κανείς και να μην πέσει ούτε… χαρτάκι στον αγωνιστικό χώρο για το καλό του Παναθηναϊκού. Μέσα στις τέσσερις γραμμές, υπάρχουν έντεκα, συν αυτούς του πάγκου και το τεχνικό τιμ, που με τη σειρά τους καλούνται να αποδείξουν πράγματα. Να δείξουν πως είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που πλασματικά πήραν διαφορά ασφαλείας από τον πρώτο γύρο και να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει. Να δείξουν πως το παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν μια κακή παρένθεση με λίγο από… ιταλική μαγειρική. Να δείξουν πως οι μάγκες φοράνε πράσινα. Να δείξουν στον κόσμο πως αξίζει να γυρίσει ξανά δίπλα τους.

Όλα αυτά, πρέπει να τα δείξουν! Και θα το κάνουν…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου