ΤΟ 2016 ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει για το 2016 όσο τραγικό κι αν ήταν αγωνιστικά, έχει δώσει σημαντικά πράγματα στον Παναθηναϊκό 

Το 2016 ήταν χρήσιμο για τον Παναθηναϊκό

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους με υγεία για εσάς και για τις οικογένειές σας. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια χρονιά η οποία στα μάτια όλων ματς ήταν καταστροφική. Πράγματι, το 2016 ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφτεί κανείς για το «τριφύλλι». Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη και διδακτική χρονιά για όλους.

Τα λάθη και οι αστοχίες που έγιναν το 2016 για τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα επίπεδα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αυτό σημαίνει πως όλοι πρέπει να διδαχθούν από τις λανθασμένες επιλογές και κινήσεις που έκαναν. Από τη διοίκηση, που έκανε μεν επενδύσεις αλλά χωρίς να έχει φροντίσει να διασφαλίσει πως θα έχουν μικρό ρίσκο και παράλληλα να τις προστατεύσει, από τους προπονητές που βλέποντας την τραγική εικόνα των προηγούμενων (αλλά και γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τη φιλοσοφία τους που διασφαλίζουν σε ένα βαθμό την κανονικότητα) καλούνται να αλλάξουν πολλά πράγματα και ως τους ποδοσφαιριστές που φέρουν κι αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να συνεχιστεί η τρισάθλια εικόνα του 2016. Άπαντες πρέπει να το έχουν αυτό στο μυαλό τους. Να διδαχθούν, να καταλάβουν και προπάντων να μην επαναλάβουν τα ίδια πράγματα. Να υπάρξει περισσότερη ποδοσφαιρική λογική, να υπάρξει περισσότερη… Παναθηναϊκή αύρα και φιλοσοφία μέσα στην ομάδα (δικλείδα για αυτό η παρουσία των Ουζουνίδη, Λυμπερόπουλου, Κόλα, Μαραγκού, Σαραβάκου και λοιπών) και πάνω από όλα ξεκάθαρες κουβέντες προς τον κόσμο της ομάδας που δεν μπορεί να αντέξει άλλη τραγική χρονιά!

Το σημαντικότερο όλων, είναι να έχουν άπαντες υγεία, να είναι γεροί και να δίνουν το 200% για τον Παναθηναϊκό, όπως είπε κι ο «Λύμπε» τόσο ιδιωτικά στην πρώτη του στο Κορωπί όσο και δημόσια στην παρουσίασή του. Με υγεία και Παναθηναϊκή φιλοσοφία, τα πάντα μπορούν  και πρέπει να αλλάξουν  προς το καλύτερο.  Ακόμα και το 2016 που όλοι λέμε «να πάει και να μην ξανάρθει», μπορεί δηλαδή να μας φανεί χρήσιμο αν πάρουμε τα μηνύματα σαν Σύλλογος και αλλάξουμε προς το καλύτερο!

Καλή χρονιά, και πάλι, με υγεία σε όλους!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου