ΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Χρήστος Γιαννούλης γράφει για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη που κερδίζει ξανά τον κόσμο του.

Αρκούν και τα βασικά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό

Το δυο στα δυο στο πρωτάθλημα ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι και ήρθε με περισσότερη ευκολία από ότι δείχνει το τελικό 1-0. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με την έλευσή του δεν έχει κάνει κάποια τρομερά... μαγικά, απλά έχει βάλει τάξη στο... χάλι που βρήκε στο Κορωπί και οι πράσινοι λειτουργούν και πάλι σαν κανονική ομάδα. Είναι το πρώτο βασικό μέτρο, που φέρνει κανονικότητα στο τριφύλλι και ήταν από μόνο του αρκετό για να φέρει βελτίωση στην ομάδα.

Τακτικά, ο Έλληνας προπονητής δεν πάει σε δύσβατα μονοπάτια αλλά σε μια διάταξη, το 4-4-1-1 με μικρές παραλλαγές σε 4-4-2 και 4-2-3-1 όποτε το κρίνει αναγκαίο, που θα του δώσει πολύ περισσότερα στην παρούσα φάση με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Ο Ουζουνίδης δεν έχει κάνει τις... φοβερές τομές στον Παναθηναϊκό, αλλά έχει επιστρέψει την ομάδα και τους παίκτες στα... βασικά του αθλήματος.

Στιβαρή ανασταλτική λειτουργία, κατανόηση του βάρους της φανέλας που φοράνε οι παίκτες, τήρηση κατά γράμμα της τακτικής από όλους και εκμετάλλευση όλων των δυνατών σημείων που έχει ο Παναθηναϊκός σε ατομικό επίπεδο από τους παίκτες του. Τα βασικά, λοιπόν, που κάνει μέχρι τώρα το τρφύλλι με τον 48χρονο προπονητή στον πάγκο του, σε αυτό το πρωτάθλημα και με αυτούς τους αντιπάλους, ειναι ήδη... αρκετά.

Διότι μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός είχε ένα ρόστερ γεμάτο σε ποιότητα αλλά κανείς δεν απέδιδε πάνω από το 40-50% των δυνατοτήτων του. Αυτό είναι ξεκάθαρα ευθύνη προπονητή. Είτε λόγω κακής εκγύμνασης, είτε λόγω λάθος νοοτροπίας και κακού χειρισμού των αποδυτηρίων, ο Στραματσόνι από τα μέσα Οκτώβρη και μετά δεν μπορούσε να πάρει πράγματα από τους παίκτες του, ούτε καν τα... βασικά. Κάτι που κάνει τώρα με επιτυχία ο Ουζουνίδης και με τη δεδομένη ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, του είναι αρκετό για να μαζεύει τις νίκες που απαιτούνται έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Αν συνυπολογίσουμε πως ο Έλληνας προπονητής δεν δουλεύει απλά για το τώρα, αλλά διαρκώς προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα σε επίπεδο τακτικής αλλά και φυσικής κατάστασης (τρομερή η δουλειά που κάνει ο Νίκος Γιάγκου από την ημέρα που πήγε στο Κορωπί μαζί με τον Ουζουνίδη), τότε ο Παναθηναϊκός κι ο κόσμος του, κυρίως αυτός που τόσο έχει πικραθεί φέτος, μπορούν να αισιοδοξούν πως θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες.

ΥΓ Προσθέστε και τις αναγκαίες μεταγραφικές κινήσεις που δεδομένα θα γίνουν τον Ιανουάριο σε όλα τα παραπάνω

ΥΓ2 Κάλλιο αργά παρά ποτέ, για τις αλλαγές στη στελέχωση συνολικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αρκεί να γίνουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση κι όχι απλά για να γίνουν!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 23 Μαρτίου