ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ RITIRO, ΘΕΛΕΙ RICOSTRUZIONE TOTALE

Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, το… χαρτί δεν μπορεί να γυρίσει με τίποτα.

Δεν θέλει ritiro, θέλει ricostruzione totale

Αν υπήρχε μια… μαγική δυνατότητα να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθείς σε οποιαδήποτε ημερομηνία επέλεγες εσύ, δεν θα διαλέγατε όλοι να βρεθείτε εκεί κοντά στο Μάιο; Να έχει τελειώσει το… μαρτύριο της φετινής σεζόν και να μπούμε ξανά σε μια διαδικασία ελπίδας για κάτι καλύτερο, με περισσότερη ποδοσφαιρική λογική; Το 99% των φίλων του Παναθηναϊκού θεωρούμε πως αυτό θα ήθελε.

Επειδή, όμως, κουμπάκια δεν υπάρχουν θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη σκληρή πραγματικότητα. Η οποία ξεκάθαρα δείχνει πως δεν υπάρχει γυρισμός. Όχι… ritiro αλλά και ricostruzione totale να κάνει ο Παναθηναϊκός με τη συγκεκριμένη δομή στο ποδοσφαιρικό του τμήμα, από την κορυφή ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Ο «ασθενής», αυτή τη στιγμή είναι με τα σωληνάκια και είναι θέμα χρόνου κάποιος να τα τραβήξει βίαια, με απροσδόκητες επιπτώσεις την επομένη του «θανάτου». Μπορεί να μην έχεις ελπίδα όταν ο «ασθενής» είναι κλινικά νεκρός, όταν όμως γίνεται και ουσιαστικά νεκρός εξοργίζεσαι γιατί πονάς.

Αυτό συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα είναι κλινικά νεκρή. Άψυχη. Άνευρη. Ανοργάνωτη. Όλα με το «α» στερητικό μπροστά. Πλην όμως ακόμα… υπάρχει. Αν έρθει η ολική καταστροφή, για παράδειγμα με τραβηγμένες αντιδράσεις από τον κόσμο που με το δίκιο του είναι στα κάγκελα, θα πάει σε ολοκληρωτική καταστροφή. Και πιθανότατα να «καούν» έτσι κι επόμενες χρονιές. Γιατί αν υπάρξει ξέσπασμα θα είναι επί δικαίων και αδίκων, δεν θα γλιτώσει κανείς από την οργή που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια και τώρα προσωποποιείται σε διοίκηση, προπονητή και παίκτες με αυτή τη σειρά. Που είναι σωστή γιατί εν τέλει το ένστικτο του φίλου του Παναθηναϊκού δεν λαθεύει τις περισσότερες φορές.

Σε αυτά, λοιπόν, η απάντηση που δίνει ο «οργανισμός» Παναθηναϊκός είναι το… ritiro που αποφάσισε ο Στραματσόνι. Ε ναι, αυτό χρειάζεται η ομάδα για να κάνει την τελική της αντεπίθεση και να «βουλώσει στόματα». Άλλωστε ο συγκεκριμένος προπονητής το έχει δοκιμάσει το μέτρο αυτό και στην Ουντινέζε. Όπου απέτυχε παταγωδώς να του φέρει αποτελέσματα. Αλλά να μην το δοκιμάσει κι εδώ; Να το δοκιμάσει.

Μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ουντινέζε. Μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που έχει αν μείνει η ομάδα στο ξενοδοχείο. Όσο τα «κλειδιά» του κλαμπ είναι στα χέρια του Στραματσόνι, που δυστυχώς απέτυχε να διαχειριστεί το πιο ακριβό και ποιοτικό ρόστερ της τελευταίας πενταετίας, τόσο θα γίνονται βήματα προς τα πίσω. Και τόσο θα έρχεται πιο κοντά κι η ολική… ανακατασκευή του Παναθηναϊκού που θα είναι αναπόφευκτη αν ολοκληρωθεί καταστροφικά και η φετινή σεζόν. Για την ώρα, σε αυτόν τον δρόμο οδεύει ο Παναθηναϊκός. Έχει πατήσει το πόδι το γκάζι και πάει ίσια στον τοίχο. Αν υπάρχει μια πιθανότητα να «κόψει» το τιμόνι την τελευταία στιγμή και να γλιτώσει μέρος της καταστροφής, ας σκεφτούν αυτοί που έχουν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους να κάνουν την καταλυτική παρέμβαση.

ΥΓ Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να μιλήσουν για «κωλοτούμπες» κλπ, σε σχέση με τον Ιταλό είναι διαφορετικό να κάνεις πόλεμο όταν προσπαθεί να δείξει κάτι ένας επαγγελματίας και να τον βρίζεις με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και διαφορετικό να ασκείς σοβαρή κριτική και να καταλογίζεις τις ευθύνες που του αναλογούν

ΥΓ2 Ό,τι χειρότερο ενόψει Κυριακής ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, με δεδομένη την κατάσταση του Παναθηναϊκού

ΥΓ3 Το «γεννάνε και τα κοκόρια τους» έχει περάσει σε άλλη διάσταση φέτος με την ομάδα του λιμανιού με τα «δώρα» που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου