ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΤΙΛ!

Ο Χρήστος Γιαννούλης εξηγεί γιατί δεν φταίει (μόνο) ο Λουκ Στιλ…

Δεν φταίει ο Στιλ!

Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Ξάνθη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ούτε η διακοπή, ούτε η κούραση, ούτε το κλειστό παιχνίδι του αντιπάλου, ούτε καν τα λάθη του Στιλ. Ναι ήταν εκνευριστικά κάποια σφυρίγματα του Φουκάκη, «ΟΚ» ο Λουτσέσκου είχε βάλει το πούλμαν μπροστά στην εστία και τους παίκτες του να ξαπλώνουν κάθε τρεις και λίγο στο χορτάρι για να κυλάνε τα δευτερόλεπτα.

Αλλά αυτός, καλά έκανε. Το αποτέλεσμα ήθελε και το πήρε. Ο Παναθηναϊκός τι έκανε είναι το ερώτημα. Λάθη από όλους, καμία συγκέντρωση, κανένα εναλλακτικό πλάνο (εδώ καλά-καλά δεν υπήρχε αρχικό αλλά τέλος πάντων), με φυσική συνέπεια όταν το ματς στράβωσε να μην μπορεί να απαντήσει η ομάδα. Να δεχθούμε πως ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος; Να το δεχθούμε. Όμως και για αυτό υπάρχει μια εξήγηση.

Προκαλεί την τύχη του εδώ και δυο σεζόν. Εξηγούμαστε. Ο Λουκ Στιλ είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, με καλά ρεφλέξ, δουλεύει για να βελτιωθεί και στα ατού του είναι πως αποκρούει πέναλτι με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ότι κάνουν άλλοι συνάδελφοί του. Προφανώς κι έχει θέση στον Παναθηναϊκό, προφανώς και είναι μια χαρά γκολκίπερ σε γενικές γραμμές, αλλά ΔΕΝ είναι ο τερματοφύλακας που ΠΡΕΠΕΙ να έχει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι ο τύπος του τερματοφύλακα που θα επιτρέψει στον αμυντικό να πει «θα το καθαρίσει ο Λουκ».

Προφανώς κι ο ίδιος δεν φταίει για αυτό. Η ευθύνη βαραίνει εξολοκλήρου τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που έκαναν τον προγραμματισμό τα τελευταία δυο χρόνια. Θέλετε να πούμε πως την πρώτη χρονιά δεν είχε «διαβάσει» κανείς ότι ο Στιλ έχει δεδομένες δυο με τρεις γκέλες που κοστίζουν βαθμούς κάθε χρόνο; Να το πούμε. Το φετινό καλοκαίρι, η ομάδα φαινόταν πως θέλει ενίσχυση και στη θέση αυτή. Αυτό δεν είναι ευθύνη του Στιλ να καλυφθεί. Ναι φταίει ο Άγγλος για τα λάθη του, αλλά όχι γιατί δεν έχει ο Παναθηναϊκός μια αξιοπρεπή εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή κάτω από τα δοκάρια του.

Ακόμη κι αν οι προτεραιότητες ήταν άλλες και συμφωνούμε σε αυτό, με αποτέλεσμα το «πορτοφόλι» της ομάδας να μην αντέχει απόκτηση πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα, ας είχε αποκτηθεί έστω ένας ισάξιος του Άγγλου. Μέσα από την καθημερινή προσπάθεια για τη θέση του βασικού, θα είχε βελτιωθεί κι ο Στιλ κι ο παίκτης που θα είχε έρθει. Θα υπήρχε η δυνατότητα να πας στη Λιέγη με τον άλλο σου γκολκίπερ, για να αποφορτίσεις τον παίκτη από τη δεδομένη ψυχολογική πίεση και κατάρρευση που έρχεται μετά από τέτοια τραγικά λάθη και αστεία γκολ που δέχθηκε. Τώρα τι;

Συνεπώς, η ευθύνη στιγμιαία για τα δυο γκολ – δώρα στην Ξάνθη μπορεί να βαραίνει τον 31χρονο τερματοφύλακα αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά, πολύ περισσότερο βαραίνει αυτούς που δεν μερίμνησαν για να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο και μια λύση με ποιότητα πίσω από αυτόν. Το κακό έγινε, η ήττα αυτή θα βαραίνει τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια και ελπίζουμε πως ο Στιλ θα ξεπεράσει γρήγορα ότι έγινε. Διότι ο Ιανουάριος είναι ακόμα μακριά και αυτός είναι που θα πρέπει να βρει τον καλό εαυτό του, αφού στη μέρα του βγάζει τα άπιαστα αλλά αν  δεν είναι καλά έχουμε πρόβλημα, για να προχωρήσει η ομάδα μπροστά. Με λιγότερα λάθη αυτή τη φορά…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου