ΝΑ «ΧΤΙΣΕΙ» ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ

Μπορεί να πίκρανε όλους το 2-0 από τη Θέλτα, αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο «Μπαλαΐδος» πολλές από τις αρετές του και πρέπει να «χτίσει» πάνω σε αυτή την εμφάνιση στην Ισπανία…

Να «χτίσει» πάνω στην ήττα

Με τον Μέστο, τον Χουλτ, τον Γουακάσο, τον Ιβανόφ και τον Λέτο στην Αθήνα, αν σας έλεγε κάποιος πριν το ματς πως ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Βίγκο, θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, θα χάσει τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες, θα έχει δυο ακυρωθέντα γκολ (το ένα κακώς) και ένα πέναλτι που ισοδυναμούσε με αποβολή που δεν καταλογίστηκε λανθασμένα από τον διαιτητή, θα λέγατε δεδομένα «είναι τρελός αυτός». Αν πάλι σας έλεγε πως θα χάσει ο Παναθηναϊκός, αλλά πάρα πολύ δύσκολα και με δυο γκολ στο τέλος στις μοναδικές πραγματικά καλές ευκαιρίες της Θέλτα, θα λέγατε «δύσκολο, μπορεί να φάει και πάνω από τρία».

Προφανώς και κανείς δεν χάρηκε απλά και μόνο με την καλή εμφάνιση. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Ο Παναθηναϊκός τώρα προσπαθεί να «χτιστεί» και να ανέβει ξανά στο επίπεδο που όλοι θέλουμε. Δεν έχει ακόμα την εμπειρία για να «σκοτώνει» τέτοια παιχνίδια, δεν έχει ούτε και τις παραστάσεις πέρα από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που έχουν ξαναβρεθεί σε αντίστοιχο επίπεδο. Συνεπώς δεν είναι για να τα… βάψει μαύρα με ό,τι έγινε στο Βίγκο.

Δεδομένα υπάρχει στενοχώρια, απογοήτευση και ένα… γαμώτο για το πώς έχασε η ομάδα. Διότι όχι απλά δεν άξιζε να χάσει, αλλά έπρεπε από το ημίχρονο να προηγείται αν έκανε γκολ μια από τις τρεις φάσεις που έφτιαξε και να το «καθαρίσει» στο δεύτερο με τις άλλες τόσες ευκαιρίες και το πέναλτι που δεν δόθηκε. Όλα αυτά, προφανώς κι έχουν αιτίες. Διότι δεν γίνεται να χάνει η ομάδα και να φταίει για όλα ο Στραματσόνι, όπως ακούμε δεξιά κι αριστερά από «γνώστες» και μη. Πως γίνεται να υπάρχουν αναλύσεις επί αναλύσεων για την καλή εικόνα που χάλασε στο τέλος, και την ίδια ώρα η γνωστή μιζέρια και γκρίνια για το γεγονός ότι δεν έγιναν οι αλλαγές γρήγορα;

Για να πάμε και σε αυτό το κομμάτι, γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, αν πριν το γκολ της Θέλτα ο Στραματσόνι σήκωνε τον Στάικο και τον έβαζε στη θέση του Λεντέσμα όλοι θα έλεγαν «Μα τι κάνει, έχει τρελαθεί, θα χάσει το παιχνίδι μόνος του;». Αν αφαιρούσε από το ματς τον κουρασμένο Λουντ και έβαζε τον Χουχούμη, ποια θα ήταν η αντίδρασή σας; Άντε να δεχθούμε πως μπορούσε να περάσει τον Εμποκού νωρίτερα στο παιχνίδι, αλλά κι αυτό δεν νομίζουμε πως θα έδινε κάτι στο ανασταλτικό κομμάτι και στην κατοχή της μπάλας, πέρα ίσως από περισσότερη ενέργεια και τρεξίματα στην επίθεση για μια – δυο ίσως καλές στιγμές.

Συνεπώς τα ειρωνικά… Στραπατσάδας και οι γκρίνιες, είναι για τους γνωστούς – αγνώστους που περιμένουν στη γωνία τη «γκέλα» και την ήττα του Παναθηναϊκού για να ζήσουν από τη μιζέρια. Είναι σαν τη… βενζίνη για τα αυτοκίνητα ένα πράγμα. Συνοψίζοντας, για την εικόνα και τη νοοτροπία του Παναθηναϊκού, είμαστε περήφανοι μετά από πολλά χρόνια μετά από ευρωπαϊκό ματς. Το αποτέλεσμα μας χαλάει και όλοι θα θέλαμε να είναι διαφορετικό, όμως, με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν το ματς, ήταν εξορισμού δύσκολο. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτίσει» με οδηγό τα πρώτα 85’ του αγώνα στο «Μπαλαΐδος» και να ψάξει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση και σταθερότητα στην Ευρώπη.

ΥΓ Μόνο νίκη την Κυριακή, κι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θα είναι εύκολο το ματς κι η κούραση είναι μεγάλη στην ομάδα.

ΥΓ2 Ο ένας κάνει δυο φάσεις σε όλο το ματς αλλά «ήταν άτυχος και παρουσίασε πολύ καλύτερο σύνολο από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο», απέναντι σε μια ομάδα επίπεδου Τρίπολης και κάτω στο «σπίτι» του. Ο άλλος χάνει στην Ισπανία με «σφαγή» απέναντι σε φορμαρισμένη και καλή ομάδα της Primera αλλά φταίει ο προπονητής, οι παίκτες, η διοίκηση και κάθε τι που αφορά τον Σύλλογο. Πωτς γκένεν αυτό;

ΥΓ3 Το «πέστε κάτω», λογικά το έλεγαν στους παίκτες τους μήπως προκύψει πεναλτάκι;

ΥΓ4 Αχ ρε Ιμπάρμπο… Αχ!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου