ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει αγωνιστικά και... εξωαγωνιστικά τα δεδομένα του επαναληπτικού με τον ΠΑΟΚ.

Προβάδισμα ναι, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει

Μετά το 3-0 στην Τούμπα την Κυριακή ήταν όλοι άχρηστοι και ο Ουζουνίδης έπρεπε να φύγει, διότι δεν σεβάστηκε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Την Μεγάλη Πέμπτη ήταν όλοι Θεοί και ο Ουζουνίδης ο καλύτερος προπονητής, ο μάγος. Φυσικά, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι στην ομάδα, στα αποδυτήρια δεν έχει περάσει σε καμία περίπτωση αυτή η ακραία εναλλαγή ψυχολογίας, που έχει ο κόσμος . Και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Το γεγονός, ότι ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης κρατάνε χαμηλούς τόνους, μετά τις νίκες και διατηρούν την ψυχραιμία τους μετά τις ήττες, όπως αυτή με 3-0 από τον ΠΑΟΚ.

Και αυτό, που λέει τώρα ο Ουζουνίδης είναι ότι η νίκη είναι σημαντική, αλλά η πρόκριση δεν έχει κριθεί. Και θεωρώ σίγουρο, ότι στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός θα μπει με σωστή νοοτροπία. Δεν πρόκειται να κλειστεί. Θα παίξει το παιχνίδι του, σαν να είναι 0-0 το πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσει να σκοράρει. Αν το καταφέρει η πρόκριση θα έχει κριθεί.

Αυτή την στιγμή το 2-0 δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα παίξει όλη την χρονιά, αφού ο Σαββίδης έχει ρίξει πολλά λεφτά και θα είναι βαρύ και για τον ίδιο να χάσει τον μόνο τίτλο, που έχει απομείνει να διεκδικήσει. Για αυτό και στον ΠΑΟΚ θα το προσέξουν πολύ το παιχνίδι και αγωνιστικά και ….εξωαγωνιστικά.

Θα είναι ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό να έχει στην Τούμπα την διαιτησία, που είχε ο ΠΑΟΚ από τον Σιδηρόπουλο στην Λεωφόρο. Όταν ο Μάτος και ο Λέοβατς τελείωσαν ένα παιχνίδι, στο οποίο θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί από νωρίς με τόσα φάουλ, που έκαναν για κάρτες. Όταν ο Κρέσπο έριξε αγκωνιά στον Μπέργκ και το πέναλτι και κόκκινη κάρτα μετατράπηκε σε παίζετε από τον Σιδηρόπουλο.

Αν ο Παναθηναϊκός έχει τέτοια διαιτησία στην Τούμπα φυσικά θα αυξήσει και άλλο τις πιθανότητές του. Πολύ αμφιβάλλω, όμως. Αρα οι παίκτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να μην επηρεαστούν από διάφορα γεγονότα, που μπορεί να συμβούν στην διάρκεια του αγώνα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου