Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις… πόρτες που ανοίγει ο Παναθηναϊκός σε ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν στο διεθνές στερέωμα.

Ο Παναθηναϊκός τούς στέλνει στις Εθνικές!

Στην αρχή ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, μετά τον ακολούθησε ο Νίκλας Χουλτ και τώρα ήρθε η σειρά του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Τι κοινό έχουν οι τρεις παίκτες; Πριν έρθουν στον Παναθηναϊκό είχαν χάσει τη θέση τους στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Μόλις ήρθαν στους «πράσινους», η παρουσία τους και οι συμμετοχές τους τούς βοήθησαν να επιστρέψουν στις Εθνικές τους ομάδες. Κάτι που είναι όνειρο για κάθε παίκτη και είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό.

Γιατί είναι σημαντικό; Διότι, όταν μαθαίνουν ξένοι παίκτες ότι συμπατριώτες τους έρχονται στους «πράσινους» και αυτό τους βοηθάει να επιστρέψουν στις Εθνικές τους ομάδες, είναι πιο εύκολο και γι’ αυτούς να κάνουν την ίδια διαδρομή. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος χθες έπαιξε με την Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας, ενώ και ο Χουλτ επέστρεψε στην Εθνική Σουηδίας μετά από πολύ καιρό. Και αν σκεφτεί κανείς πού ήταν ο Παναθηναϊκός πριν από τρία χρόνια (όταν άρχισε τη χρονιά με την ομάδα Νέων) και που έχει φτάσει όσον αφορά την προσέλκυση καλών ξένων παικτών, έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα, ώστε να φθάσει εκεί που του αρμόζει. Στην κορυφή του ελληνικού Πρωταθλήματος και σε διακρίσεις στην Ευρώπη.

Και αυτό γίνεται μόνο με καλούς ξένους παίκτες, όχι απαραίτητα …διάσημους, αλλά …σίγουρα μαχητές με κίνητρο, με δίψα για διάκριση. Παίκτες σαν τον Μπεργκ, σαν τον Χουλτ, σαν τον Μολέδο. Τέτοιους παίκτες πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάρει το καλοκαίρι από το εξωτερικό, προκειμένου τη νέα χρονιά να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό και όχι να πάθει ό,τι έπαθε φέτος με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου