Ο ΖΕΚΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Κάρλος Ζέκα που παίρνει ελληνικό διαβατήριο…

Ο Ζέκα αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει!

Ο Κάρλος Ζέκα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έγινε Έλληνας. Αυτό, που απομένει τώρα είναι η ορκωμοσία του , για να μπορέσει να παίξει στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ζέκα, που ήρθε το 2011 σαν μία μεταγραφή της ….σειράς έφθασε να γίνει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα και πλέον αισθάνεται και είναι και Έλληνας και με την βούλα. Μιλάει πολύ καλά Ελληνικά, ενώ πολιτογραφήθηκε και Ελληνας και έγινε ….Ζέκας!

Το πάθος του και το πόσο καλά περνάει στην Ελλάδα το δείχνει κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Ναι μπορεί να κάνει λάθη στο δημιουργικό κομμάτι, μπορεί να μην είναι το καλύτερό του, όταν πασάρει, αλλά τα τρεξίματά του είναι απαραίτητα στην ομάδα και από εδώ και πέρα θα φανεί και πόσο απαραίτητα είναι και για την Εθνική ομάδα. Ο Ζέκα αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει με πράξεις. Δεν έγινε Ελληνας , για να μπορεί να παίζει ως κοινοτικός πλέον, διότι έτσι και αλλιώς σαν Πορτογάλος κοινοτικός έπαιζε. Εγινε Ελληνας , γιατί ήθελε να γίνει Ελληνας και να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας, που αγάπησε και αγαπάει.

Ο Ζέκα μπορεί να έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά  του βήματα στην Πορτογαλία, αλλά ξέρει πολύ καλά και το είπε και στις δηλώσεις του χθες, ότι  αναγνωρίζει ότι στην χώρα μας εξελίχθηκε. Ο Παναθηναϊκός τον βοήθησε να κάνει όχι απλά βήματα, αλλά άλματα στην καριέρα του και πλέον αισθάνεται Ελληνας . Και φυσικά είναι μεγάλη τιμή και για τον ίδιο να φοράει το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού όντας από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας αυτή την εποχή.

Ισως σε άλλες εποχές ο Ζέκα, ούτε να ήταν βασικός στον Παναθηναϊκό, ούτε φυσικά να ήταν ο αρχηγός , αλλά με τα ίσως και τα αν δεν γίνεται τίποτα. Η ιστορία γράφει , ότι ο Ζέκα ήρθε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό πιτσιρικάς και θα φύγει-απότι φαίνεται-γέρος!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου