ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚΑΡΟ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που φτιάχνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και τον κορυφαίο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τεσσάρα σε τεσσάρα και με Μπέργκαρο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά μπροστά και αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες. Μπορεί να έπαιζε κόντρα σε μία ομάδα, που είχε διαφορετικό στιλ από τον Αστέρα και αγωνιζόταν πολύ κλειστά και με διπλή ζώνη άμυνας , αλλά ο Παναιτωλικός έπαθε, ότι και ο Αστέρας Τρίπολης πριν λίγες ημέρες. Εφυγε με τέσσερα γκολ στις αποσκευές του και στο τέλος είπε και ευχαριστώ, αφού θα μπορούσε να δεχθεί και άλλα γκολ και το σκορ να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πρωταγωνιστής του χθεσινού 4-0 ήταν φυσικά ο Μπέργκ, που έβαλε τα τρία γκολ και στο τρίτο με την κίνηση, που έκανε να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στην γωνία μπέρδεψε και τον ίδιο τον Κυριακίδη, που γλίστρησε και έπεσε κάτω μπροστά στην εστία. Ο Μπέργκ χθες ήταν Μπέργκαρος και έδωσε απαντήσεις σε όσους στην διάρκεια της χρονιάς λένε, ότι είναι ξενερωμένος. Ποτέ δεν ήταν ξενερωμένος ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Απλά πιο πριν ο Παναθηναϊκός ήταν ένα συνοθύλευμα και σιγά-σιγά με πρωταγωνιστή τον Μαρίνο Ουζουνίδη γίνεται και πάλι ομάδα. Και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κορυφαίο όπλο της.

Αυτό χθες στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να γίνει, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει χώρους και μπλοκαρίστηκε από την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού. Η αναγκαστική αλλαγή του Κλωναρίδη(δεν έβρισκε χώρους να κινηθεί), η είσοδος του Βλαχοδήμου και η μετατόπιση του Εμποκού στο πλευρό του Μπέργκ έδωσε την λύση. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος δημιούργησε πολλά προβλήματα από αριστερά άπλωσε το παιχνίδι της ομάδας του από τα άκρα, ενώ και ο Εμποκού συνεργαζόταν καλά με τον Μπέργκ και μαζί με τον Βιγιαφάνιες πάταγαν περιοχή.

Σε μία τέτοια στιγμή από σέντρα του (καταπληκτικού και στα 90 λεπτά ,αφού έσβησε και τον Κλέσιο και τον αντικαταστάτη του) Χουλτ ο «Βιγια»(είναι στην ίδια ευθεία όπως φαίνεται και στο ριπλέι και το χέρι που είναι λίγο πιο μπροστά δεν μετράει σύμφωνα με τον κανονισμό) έπιασε την κεφαλιά , ο Τσοκάνης (με το χέρι) και ο Κυριακίδης απομάκρυναν, αλλά ο Μπέργκ σκόραρε στη κενή εστία. Μετά το 1-0 εφυγε το άγχος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και …έκρυψαν την μπάλα.

Η είσοδος του Λουντ βοήθησε και αυτή , ο Φινλανδός έδωσε την πάσα στο δεύτερο γκολ του Μπέργκ, ενώ σκόραρε και ο ίδιος από πάσα του Βιγιαφάνιες. Στο 4-0 και το τρίτο γκολ του Μπέργκ την πάσα την έκανε ο Ζέκα. Γενικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε με υπομονή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος οι ατομικές προσπάθειες των παικτών του και τη μεγάλη διάθεση που έδειξαν ικανοποίησαν και τον κόσμο.
Ανεξάρτητα με το ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές σε κάθε ματς φαίνεται, ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης φτιάχνει μία ομάδα, που αρχίζει και παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, μία ομάδα, που όσο περνάει ο καιρός, τόσο ικανοποιεί τον κόσμο . Και αυτό είναι το ζητούμενο…

*Eκτός από τους Λουντ, Βλαχοδήμο και η είσοδος του Κουρμπέλη αντί του Ρέις(που δεν μπορούσε να συνεχίσει αφού ζαλιζόταν) βοήθησε πολύ στην δημιουργία του παιχνιδιού, αλλά και στην πίεση του Παναθηναϊκού στην μεσαία γραμμή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου